Paprika House

december 2, 2011, vasmarok
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Pár hete nyílt meg Nagyváradon a M. Eminescu utcában egy új étterem Paprika House névvel. Magát magyaros ízek éttermének reklámozza, amiben van is részigazság. Ám a magyar jellegre a cégérben szereplő paprika szón kívül nem sok minden utal. Megszokott székek, asztalok, a dekoráció néhány ‘80-as évekből megmaradt, felfűzött nylon paprika.

A pizzakemencék egybe vannak nyitva a vendégtérrel, láthatni, hogyan dolgozik a szakács, ami néha a kiáramló illatok miatt zavaró volt. A pincérnő “örökfiatal”, kiskosztüm kabátban, s csak onnan lehetett megismerni, hogy egy hatalmas reklámkötényt kötött magára. Munkához való hozzáálásából és szakértelméből kitűnik, hogy nem a vendéglátó szakmában dolgozott ezidáig. Kedvességére nem lehet panasz.

Italok gyorsan megérkeztek, az ételekre várni kellett. 9 fős társaságból 3-an pizzát rendeltek, míg a többi főételt. A pizzák a rendeléstől számítva 5-8 percen belül megérkeztek, az utolsó konyhán készült ételre 1 óra 20 percet kellett várni. A felszolgálás nem egyszerre történik, aki pizzát rendelt, már el is felejtette, hogy evett, mire az utolsó megkapta a Cézár salátáját, amit percekig néztünk, hogy felismerjük. Rendeltünk még csülköt, csirkemellet arany burgonyával s “ház specialitása” karajt szalmakrumplival, illetve mexikói zöldségkeverékkel. A csülök s csirke rendben volt, de a karaj mexikóival a köret végett szinte ehetetlen. Vízízű, valószínűleg olcsó mirelit zöldségek.

Átlagosnak mondható hely, semmi többletet nem adott, amit az ember egy “magyaros” étteremtől várna.

Már megfogalmazódott bennünk, hogy nem lesz a törzshelyünk, de amikor 23:00 órakor kijött a pincérnő, hogy utolsó rendelés, s kihozta a számlát, el is dőlt. Az elfogyasztott 13 sör helyett 17 volt leszámlázva, ami lehet nem is lenne nagy baj, ha egy romkocsmában, hajnali 4 órakor történne meg, de nem egy újonnan nyílt, vendégeket becsalogatni akaró magyar helyen.

20 perces “beszélgetés” után, melyet a hely elöljárójával ejtettünk meg (időközben a pincérnő oda sem mert jönni), úgy döntöttünk, hogy kifizetjük a számlát, s jobbnak látjuk távozni, illetve jelen kritikát megírni s megosztani mindenkivel.



* pontos átlag: 1.00


* pontos átlag: 3.01

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések