G. Café

március 2, 2007, bperika
3) Helység: Székelyudvarhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA



A város központjában (fontos, hogy a könyvtár mellett) működő kávézó Udvarhely első igazán “kulturálisnak” nevezhető kávézója. Persze aztán jöttek még… azokról írjon más. Az évek során egyre bővülő kávézó most öt teremmel várja vendégeit.

Érdekes, hogy mindenik teremnek más a jellegzetessége, a legnagyobb terem fiatal művészeknek (kiállításaiknak), néha kisebb koncerteknek ad otthont. A néha-néha nem dohányzó terem sajnos eléggé elcsúfult a falra mázolt “nemistudommilyen kék” indával. Aztán ott az emelvényes terem: kávészürcsölgetés közben ülhetsz a terem legmagasabb pontján is. Nos, az itteni dekorációról sincs igazán jó véleményem. Na ennyit a termekről… habár megemlíthető még a régi újságokkal kiplakátolt szoba, meg persze az első terem, a tulajdonos által dédanyáinkról összegyűjtött régi képekkel dekorálva.

A zene kellemes, jazzes-stinges, néha totós – kivéve amikor néha a pincérek nekik tetsző muzsikával szórakoztatnak.

A kiszolgálás sokat változott az idők során… nem vagyok elszállva nagyon… néha figyelmetlenkék, de szerencsére jóindulatúak. Városi viszonylatban nem olcsó hely, de nem is olcsó sörért járunk oda. Néhány ismerősöm szerint csak sznobok járnak oda… kikérem magamnak!

Az illemhellyel van nekem még nagy gondom… habár mostmár kettő van, de mindig hideg, és jó azért, ha van a zsebemben papírzsebkendő.

Egy olyan hely, amit sokan ismernek, és megéri beugrani a “gébe” egy fincsi kávéra.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.93

Hozzászólások

15 megjegyzés » “G. Café”

  1. krix » március 3, 2007 19:18

    Full elektronika a nyilvántartás, a vendég által is jól látható érintőképernyőn írják be az asztal számát, a fogyasztást, árakat. Ehhez képest a jégverem, szappan nélküli mosdó és a festett dekoráció tényleg gáz…

  2. gurmann » március 5, 2007 23:02

    A G. valaha szinte Udvarhely kulturális-turisztikai látványosságai közé tartozott (az Elekessel együtt). Mára ahhoz képest valóban kissé alászállt, a kiszolgálás egyértelműen romlott, a dekoráció a maga eklektikájában is néhol a giccset súrolja, a mellékhelyiség rossz értelemben vett “székely kocsmá”-s. :(
    Hej, régi szép idők…

  3. editéva » március 12, 2007 13:33

    Nekem az az érzésem, hogy egy halom diákkocsma, akár Kolozsváron is, a korábban megjelenő G. pontot utánozza. Csalódást okoztak a kolozsvári kocsmák az üres füstös falakkal, szedett-vedett bútorokkal és trikós kiszolgálással amikor felkerültem. Otthon az Irish, az Oriente, a Pizza 21, a Gépont, a Retró, az Elekes akkoriban sokkal jobbnak tűnt. Mostanában az Opium és a szálloda alatt levő bár viszik nálam a prímet. Mert itt van wireless és öltönyös kiszolgálás, frappé, koktélok széles választéka és más ínyencségek. De nosztalgiázni, osztálytalálkozni, inni és vihogni még mindig a G. az igazi. A hanyatlás, vagyis inkább a növekvő igényekhez való alkalmazkodás lassúsága számomra is nyilvánvaló.

  4. Transindex » március 14, 2007 12:18

    Kedves hozzászólók! A fotók a G pontról 2007. március 11-én készültek.
    üdv, Timi

  5. kakamaka » március 19, 2007 12:33

    A tulajok le se szarjak lassan a sajat kocsmajukat-kavezojukat. Sajnos. A pincerek tul sokat engednek meg maguknak, ha valaki torzsvendeg. Pont, h vele kene illedelmes lenni, de hat udvarhelyen nem igy mukodnek a dolgok. Es ha valaki ott ismer valakit, akkor mar a pofaja is nagy es nem lehet nyugodtan olykor kavezni sem. Nem voltam masfel honapja otthon, de mostmar a G. sem hianyzik.

  6. Napsugar » április 30, 2007 18:25

    Elolvastam a kritikakat. Nem voltam en egy eve, de nem azert mert nem szeretem. Nem tartozkodom Erdelyben. Nem osztom a torzsvendegekhez szolo kritikat. Nekem kellemes tapasztalataim vannak.
    Viszont egyetertek azzal, hogy a mosdok szornyu allopatban vannak, es jo lenne egy legkondi is a G kocsmaba. Amugy….Udvarhely sem vilagvaros….es szerintem a ketto nem egy: koktel es oltony meg egy kedves baratsagos erzes mikor belepunk a Kavezoba. En imadooooom.:)
    Koszonom szepen.

  7. mikimanó » október 19, 2007 21:23

    Hmmm…. Nem értem miért van oda mindenki a G. kávézóért?!Bulizni sem lehet ott rendesen…a füstöt vágni lehet… a kiszolgálás pocsék. Igaz, hogy nem világváros Udvarhely, de az emberek annyira ígényesek pont, mint egy világvárosban.

  8. Tunde » november 7, 2007 16:26

    Szerintem jo kis hely. Es mindig van ismeros. Igaz mi csak 2-3 alkalommal jarunk arra, akkor is unnepekkor. De a cappuccino *10-es, foleg a fahely rajta. Es szerintem az egesznek ugy ahogy van az adja meg a hangulatat. Otthonos, mivel tele van a bulikrol keszult kepekkel. es van stilusa. Aki egyebb szintu minoseget akar mashova kell mennie.
    Sok sikertt nekik tovabbra is!!!

  9. Zsemle » január 11, 2009 12:00

    Nemrég költöztem Udvarhelyre de már megszerettem a G kávézót, igaz elötte Vásáheyen laktam s az ottani G-t nem adnám semmiért. Mégis: nagyon jó az itteni kertje, s az, hogy egymás fölött van két jó hely. Minden ismerősöm ide jár, többnyire kultúremberek. Ismerem a pincéreket is már. Jól tudom, ott érezni magam, s amióta itt vagyok más kávézóba nem is voltam.

  10. Zsuzsa » április 16, 2009 08:26

    Meg tudná valaki írni nekem a G. címét és telefonszámát? Kolozsváron lakom, s a neten nem találom az elérhetőségeit. Valószínűleg ott fejtettem a kabátom, ezért szeretném hívni őket. Előre is köszönöm az esetleges választ.

  11. kukucs » április 21, 2009 19:10

    véletlenül akadtam erre a 2 évvel ezelött írt kritikára és hozzászólásokra, ami a maga idejében állta is a helyét, de állíthatom h ez ma egészen másként fest. (kivéve a mosdókat, melyek habár tiszták, ugyanúgy néznek ki) a pincérekkel sincs gond. nem keltik folyton benned azt az érzést h átverik a fejed. a zene kitünő és a régi falfestmények is lekerültek. mindenképp mondhatni: jó irányba változott az elmúlt 2 évben. hajrá
    mellékesen üzenem a kritika szerzőjének h nem ártana a képeket lecserélni. kösz :)

  12. Transindex » április 23, 2009 12:43

    Amint valaki készít friss fotókat és feltölti egy képtárba, és szól, kicseréljük.

  13. Zsu » július 6, 2009 08:19

    Igen, az elmúlt másfél évben egy jó csapat szolgál fel…néhe meg is szégyenlem magam, hogy tudják előre milyen sört iszom…ez azt jelenti figyelnek a vendégre. Az utóbbi időben finomságokkal is újítottak, mint a mojito, az aranyalma és a kávékülönlegességek. Próbáljátok ki, ha arra jártok!

  14. Jozsef » február 10, 2011 12:26

    http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001871924922&sk=wall

  15. ilc » február 22, 2011 00:57

    a féjszbukon vannak képek a G. mostani köntöséről, ezek tényleg régi fotok..ráadásul a mostani look olyan igazi G.-os, kreatív, otthonos (kandalló, fotelek), s a kiszolgálás miért ne lenne jó, mikor olyan, mint otthon, tudják mit szeretsz, mennyit tudsz inni s ott alszol e vagy haza kell téged küldeni, ha már kireggeledett :)
    a G. akkor az igazi, ha oda jársz.. ha néha toppansz csak be ..akkor nem ez az hely.

    u.i: a wc tényleg hideg, de milyen jól jön, mikor arra a pár percre a füstös, csiccsent fejed kissé felfrissül :P

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001871924922

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések