Red Hat Café - le a kalappal

február 10, 2011, gergeliii
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KÁVÉZDA



Rég nem jelentkeztem, mert semmi érdemleges nem történt a szatmári étterem- és kávézóuniverzumban. Csilivili helyek persze nyílnak, tulajdonost cserélnek, majd miután ő is belefásul és mikor emelik a bért, gyorsan be is zárnak. Kávézóból pedig szinte csak kétfajta van, a puccos bőrfoteles terpeszkedős, amelyben fiatal suhancok böngészik a bonyolult itallapot, majd ugyanazt a kólát rendelik, mint eddig. A másik típus pedig a nulla befektetéssel vegetáló, standard minőséget hozó kis hely, ahol az olcsó cigi szaga keveredik az átlagemberek vidám csevelyével.

Ezen a kétpólusú kávéfronton harmadikként támad a RedHat Café, azon vendégek számára, akik finom kávét kívánnak elfogyasztani, beszélgetni, elegáns, de nem feszélyező környezetben, hanem úgy, hogy ne kelljen szégyenkezni, ha nem iPhone négyest teszel az asztalra.

A kávézó a Sugárúton, a történelmi Sam Gelato pizzéria helyén üzemel, éppen ezért GPS koordinátát nem írok, hanem csak annyit, hogy elindulsz az állomás felé és még a Jéger pince bejáratánál álló Berta néni előtt pár méterrel benyitsz az ajtón. Az utca forgatagából aztán egy meleg fényű, csendes kis helyiségben találod magad, mintha egy századeleji kávézóban járnál, amely amúgy egy bohém professzor dolgozószobájából lett átalakítva.

 

Meleg fények és a vendégkönyv

Foglaljunk helyet, kabát fel a fogasra, itt az ideje szétnézni. Elsőre a falon elhelyezett érdekes képek szúrnak szemet, rajtuk ismert és ismeretlen emberek a megszokott vagy éppen szokatlan piros kalapban. Sőt, egy különleges téma is, amelyen már nagyon sokan filóztak gondolom, hogy mikor ne viseljünk piros kalapot.

Na de a királynő?

Külön kávémenü, többfajta kávéval és kapuccsínóval, különlegességekkel. A kötelező bibliográfián (macchiato, americano, melange) túl néhány ízesített különlegesség és forró csokoládés finomság is szerepel az étlapon, férfiaknak sör és nemcsak. Forrócsokiból a mentásat, a narancsos-fahéjasat és a csokiscsokisat próbáltuk ki. Közben csendesen mosolyog ránk az óriási állólámpa.

 

Aztán, a fotók és a finom illatok-ízek után fedezzük fel az apróságokat, hogy honnan is szól a zene, amely végre nem rádió, hanem Clapton-koncert vagy éppen MR2 Akusztik, néha egy kis funky vagy ötvenes évekbeli amerikai ritmus is befigyel. Pulton a napi sajtó, folyóiratok fotós és autós témában. Wifi még nincs, de addigis egy újdonság városkánkban a Coffee-to-go, zárható pohárban, az igazán rohanóknak.

Szóval, a piros kalapos kávézót ajánlom mindazoknak, akik egy kávézós-teázós beszélgetés erejéig ki szeretnének zökkenni a napközbeni rohanásból, és ehhez nem igénylik a mélázgató valutaváltók és egyéb kokalárok jelenlétét. Az árak korrektek, a kiszolgálás szintén, de vajon mit keres két piros bugyi az ajtón?



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.38

Hozzászólások

6 megjegyzés » “Red Hat Café - le a kalappal”

  1. aszgard » február 10, 2011 17:25

    az iPhone ráadásul ciki is…

  2. humm » február 11, 2011 05:38

    Iiiiiiiiii Gergeliii megint ír! Helyes, csak így tovább! Amúgy a hely jó, én is jártam ott, az írás meg visszaadja a hangulatot! Nekem legalábbis!

  3. Erika » február 11, 2011 12:29

    A piros tanga + boxer a pisilõ fiúcskát, illetve a 00/WC feliratot hivatott helyettesíteni.

  4. Reka » február 11, 2011 20:24

    férfiaknak csoki, nőknek sör… vagy hogy is van ez?
    az iPhon meg nem ciki, az ciki ha kiteszed az asztalra, bármi is legyen az

  5. szekeres sandor » február 24, 2011 17:41

    ami a jo kavet illeti az nem ott kezdodik …annal a gyenge kavemarkanal… a kavekulonlegessegekbol gyenge a felhozatal, mas kavezokban sokkal tobb a valasztek , tehat termekekben nem nyujt semmi ujjat, csak a helyel az iphone nal pedig nagy tevedesben vagy , te is szeretnel 1 csak nem nagyon jon osssze

  6. Oroszhegyi Tünde » augusztus 21, 2011 20:17

    A tegnap először jártam a Red Hat-be és kitört rajtam a fotózási viszketegség: http://www.photoblog.com/ginna/2011/08/20/
    Nagyon hangulatos hely!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések