Queens, ahol gombnyomásra jön a pincérnő

december 11, 2009, Dunai
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUB



A félig étterem, félig pub a Partium egyetem mellett található. Mivel az egyetemista nemcsak iszik, hanem néha eszik is, ennek megfelelően mindkettőből bőségesen kaphat a megfáradt diák vagy bárki más. Kívülről csak 3-4 ablakon látsz be, azt hinnéd, hogy nagyon kicsi a hely, de csak illúzió, ami hamar eltűnik, miután belépsz, mert egy hatalmas terem tárul eléd, rengeteg asztallal.

Designja olyan, mint bármely más manapság nyitott helyé: lakkozott fa asztalok, régi időket idézni próbáló dekoráció. Nem rossz, de különleges hangulat nem lesz ettől. Az asztalok felett lógó lámpák fénye és az egész hely megvilágítása viszont olyan hatást ad, hogy itt nyugodtan el lehet bújni. Az asztaloknak fülkeszerű elrendezése van, mindegyik köré kb. 8 ember fér el, 4-4 egymással szemben.

Az asztalon van egy kis gomb, mellyel a pincérnőket lehet odahívni. Szimpatikus megoldás, hiszen ha sokan vannak, nemigen láthat meg a pincérnő téged, így pedig, pontosan tudja melyik asztalhoz kell mennie. A gomb felett ott a figyelmeztetés, hogy csak akkor nyomd meg, ha tényleg szükség van rá.

A kiszolgálás kedves, a pincérnők magyarok, vagy tudnak magyarul. A sörárak a földön járnak, 4-5 lejért kapsz egy átlagos sört, de a drágább kategóriákra szomjazóknak is akad innivaló, van például szűretlen sör is. A pizzaárak 15-20 lej között mozognak, ebédelni pedig nem biztos, hogy itt érdemes, ha olcsón akarsz, de vendéglős árakhoz képest azok is alacsonyabbak.

Napi menüt nem láttam, az éttelapról lehet választani. Jelen esetben 5 személynek 250 lej volt a számla, amiben benne volt: 3x fél deci unikum, 2x fél deci vilmospálinka, 5 leves, 5 második (mindkettő nagyon finom), 4 gesztenyepüré, 1 üveg bor, kenyér, saláta, 2 adag tejföl és 1 adag muzsdéj.

A hely tehát alapjában véve rendben van, teletömött hassal távoztunk.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 2.98

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Queens, ahol gombnyomásra jön a pincérnő”

  1. gyakori vendeg » január 18, 2010 02:25

    helló,

    hát nem tudom…megkérdezném , mert kiváncsi vagyok:

    a cikk írónak nyelőcső műtéte volt s lábadozik, vagy pedig valamilyen genetikai gikszer miatt képtelen az ízlelésre?

    az egy dolog, hogy a pizzák milyen árban vannak, meg a sör. előbbit azért nem érdemes tanulmányozni,Váradon senki se ért a pizzákhoz, Ioana néni és Viorel bácsi ha lejönnek a hegyről, meg úgyis megeszik, hiszen Olaszországból származik, hol a fiúk is seftel valamivel..legalább ilyenkor lélekben-ízekben közel járnak hozzá…a sör meg ha üveges, elvileg nem lehet baja…ami csapolt van, az viszont a queensben egyre rosszabb…

    gond van ezzel a hellyel…az árakat nem mondanám magasnak, főétl körettel kijön 20 ból kb. de nem jó. ízetlen, utána kell durván sózni, borsozni, ami ha mondjuk a menyasszonyod anyukájánál történik, gond nélkül átsiklasz fölötte, meg olyankor úgyis arra koncentrálsz hogy rosszat ne mondj…de itt, olyan érzésem van, hogy akár a szalvétát is ízesíthetném, ugyanott lennék..főleg hogy gyakran a hűsok vastagsága és ezen kiegészítő vastagsága is szinte megegyezik.

    a levesek finomak lennének, ha nem harapna az ember rendszeresen csontra. szűrjék meg. vagy írják ki, hogy csireksípcsont-veszély..

    a pincérnők alapjáraton kedvesek, de néha sok a grimasz, meg van néhány hisztérika…viszont sok autót lehet látni, amiket elvontatnak a hely elől…műszaki érdeklődésű vendégek imádni fogják a vontatógépet bevetésen látni.

    a napi menüben egyszerűbb dolgokat jól megoldanak, ha már valami jónak tűnik, akkor gyanús, vagy régi vagy kevés, vagy másképp trükköznek.

    amit ajánlok, az a Calzone pizza. És remélem olvassa mindezt az az idióta szakács, aki azt találta ki, hogy az Escalopot milánói szósszal kell készíteni…takarodjon, monnnyonle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések