Monte Cristo

december 9, 2009, Dunai
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



A bejárati ajtóra egy kézzel írt, A4-es lapra ki van írva, hogy nem szolgálunk fel italt pizza rendelése nélkül. Kicsit elrettentő ez a felirat, bár ha jól menő a hely, akkor igazat adhatunk a tulajdonosnak, hiszen aki egy sört szeretne meginni, az menjen kocsmába. A jelek szerint pedig a hely menő, szinte mindegyik asztalnál ült valaki, mikor bementünk.

A helyiség egy magánházból átalakított étterem, ahol télen bent lehet enni, de nyáron van terasz is. A falakon aranyszínű tapéta van, melynek darabjai nem illeszkednek szépen egymáshoz. Az egész hely a romantikus francia regények hangulatából (Monte Cristo) akart megfogni valamit, de giccsesre sikerült, azonban ez nem annyira zavaró, csak ha nagyon figyelsz minden részletre.

Olyan hatalmas pizzát adnak, hogy lelóg a tányérról (olyan szokásos, fehér, pizzás tányér). Ez plusz pont a helynek, de nem feledtet mindent: a pizzatészta bár vékony volt és finom, a rápakolt finomságokkal együtt nem adta az elvárható ízhatást.

Viszont a menüben több mint 60 pizza közül lehet választani, áraik egészen barátságosak: a legegyszerűbb pizza 10 lejért kapható, és általában 20 lejnél egyik sem kerül többe. A sörök 3 és 5 lej között mozognak. Ami nagyon fontos, hogy három pizzát rendelve a negyediket ingyen kapod, azaz a négy pizza közül a legolcsóbbat ingyen adják.

A kiszolgálás barátságos, a pincér kedves volt, a pizza elfogyasztása után még kávét és desszertet is felajánlott, de mi a hatalmas adag pizza és egy sör elfogyasztása után nem tudtunk semmi mást megenni. Ha neked és havereidnek nincs sok pénzetek, olcsón megúszhatjátok a pizzázást, sörözést. Bár a hely nem a város leglátogatottabb részén fekszik, könnyen megközelíthető: az állomástól 10 perc járásra, a Püspöki úton (Stefan cel Mare) található.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.09

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések