Casa Piraților

november 10, 2009, Dunai
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUB



Kolozsváron, a Monostor negyedben található, mondhatni egy eldugott helyen, a Mc Donald’s után az első utca jobbra, ha a központból érkezel. Ennek ellenére szinte mindig vannak ott emberek, sőt az étterem hatalmas mérete ellenére a hely élettel teli.

Van külön terme, ahol csak italokat lehet rendelni, és van egy helyiség, amely csak rendezvények tartására hivatott. Mivel sokszor jártam ott, volt alkalmam megtapasztalni, hogy babazsúrt, keresztelőt, bankettet is simán lehet ott rendezni, mivel minden alkalomra a kliensek kérése alapján alakítják át a helyiségeket. A teremből nem szűrődik se ki, se be a hang, így a többi helyiségben szóló zene nem változik zajjá.

Itt biztos, hogy egy fogással jól tudsz lakni. Az adagok hatalmasak, néha gigantikus méretűek, sőt az étlapon külön fel van tüntetve, hogy az emésztőgyógyszer (pl. a Triferment) ingyen van. A menüben minden klasszikus, romániai étteremben megtalálható étel szerepel, de külön ki kell emelni a tálakat, melyekre rengeteg fajta köretet és általában többféle húst pakolnak, hogy mindenkinek legyen miből válogatni.

Az egész hely a kalózok tematikájára van építve. A falakon a kalózéletet ábrázoló festmények vannak, a termeket kalózhajókról nevezték el, kalózmenüről kalózkaját lehet rendelni. Sok tálnak kalóz fantázianeve van, pl. a Kapitány tálja, de van pajzán nevű étel is, mint például a Scula lui Barba Neagra (Feketeszakáll f…a).

A tálak egyébként óriásiak, a legnagyobb adag, mely 140 lejbe kerül, az étlap szerint 6 személynek elegendő és majdnem négy kiló tömegű földi jót tartalmaz. Valamint lehet méterre rendelni miccset vagy sört.

Az árak a földön járnak, egy teljes menüt, levessel, másodikkal 25 lej körül lehet megkapni, de az biztosan elég két embernek.

Negatívumot szerencsére nem tudok felsorolni, viszont még egy piros pontot megér a kiszolgálás minősége. Több pincérrel is volt már dolgom, és mindegyik kedves és segítőkész volt.

Ja! A női wécében szív alakú mosdókagylók vannak.

Van honlapjuk is: http://www.casapiratilor.ro/cluj.html



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.28

Hozzászólások

12 megjegyzés » “Casa Piraților”

  1. . » november 11, 2009 11:14

    “Valamint lehet méterre lehet rendelni miccset vagy sört”

    A miccs keresztben vagy hosszában?

    1.Igénytelen hely
    2.Ez a poszt egy nyilvánvaló reklám.

    “az emésztőgyógyszer (pl. a Triferment) ingyen van”

    Monty Python díjas!

  2. Csaba B. » november 11, 2009 11:17

    egyet ertek a cikk irojaval, kiveve, 2 esetet. az elso a kiszolgalas, ami abszolut nem ugy van ahogy leirtak. A pincerek hihetetlenul nagykepuek, es nem anyira segitokeszek. Es tobbszor is szoktam ott enni, ugy hogy tapasztalatbol beszelek. A masodik eset meg lehet hogy ez reklam a helyisegnek :D

  3. zsolt » november 11, 2009 13:06

    es a honlap magyarul is :

    http://www.casapiratilor.ro/indexhu.html

  4. kata » november 11, 2009 16:04

    Az ‘ajándék’ Triferment jópofa ötlet, az ilyen zabálós helyekre be kellene vezetni.
    Hótziher hogy nem az én ízlésemnek való hely, de attól még lehet jó.

  5. lacka » november 11, 2009 17:18

    mar reg nem voltam ott, de amikor oda jartam eleg fustos volt es zsufolt. A pincerek profik de meg van hova fejlodni

  6. humm » november 12, 2009 13:30

    “Ja! A női wécében szív alakú mosdókagylók vannak.”

    Ez azért elég negativum önmagában:(

  7. istvan » november 12, 2009 23:38

    hazhoz senki ne rendeljen azt javaslom, mert teljesen ehetetlen, es igenytelen a szolgaltatasa a fenti cegnek…
    a levest egy fel kilos tejfolos vederben hozzak, a masodik csonthideg, igaz a beigert 50 percbol 2 ora lett, a kenyeret melloztek, a futaroknak pedig mindig az a kifogasuk, hogy utolso napjuk a cegnel, akkora a felfordulas… de ok legalabb sizmpatikusak

  8. Jaki » november 15, 2009 11:55

    Parajdon is van egy vendéglője a tulajnak, nem sok jót lehet elmondani róla, és még az étlap is tele van helyesírási hibákkal, pedig magyar származású.Egyszóval igénytelen.

  9. humm » november 29, 2009 01:08

    A kiszolgálás minősége kritikán aluli, a többi nagyjából renben van…a hely törzsközönsége pedig nem lesz cimborám.

  10. inyenc » december 4, 2009 00:06

    Itt próbáltam megenni életem legrosszabb székelygulyását, meg valami nagyon közepes csorbát. Nem sikerült. A falfestmények egyenesen ízléstelenek, bár a Monostoron ez nem okoz feltűnést. Egyáltalán: a hely olyan, mint ahol van: monostori. A cikk meg ordítóan fizetett

  11. Hajni » január 4, 2010 17:54

    az étel tényleg nagyon finom, de én már kértem Trifermentet. szembekacagtak… azt mondták, az csak reklám, és nem valós. a felszolgálás sem épp kitűnő. legutóbb fél órát kell várni egy kávéra, a cigit meg el is felejtették kihozni.

  12. enich » november 4, 2010 00:46

    Na igen… Szerintem nagyon jo hely, imadtam oda jarni, Kolozsvaron OTT jol lehet lakni.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések