Chily Csárda

november 13, 2009, gergeliii
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Az már eleve jól hangzik, hogy 3 pincér és 3 szakács, azaz pár jóbarát összeállt, és éttermet alapított, mint a mesékben. Nem ismerem a pontos részleteket, de kábé így képzelem el: “srácok, minek dolgozzunk másnak, amikor saját magunknak is lehet? Norbikám, te mihez értesz, a Bakonyihoz? Na, irjuk fel a menübe” De biztosan nem így történt.

Első piros pont az elhatározásért, második a névválasztásért. Egy fekete pont azért, mert sikerült Szatmár egyik  legforgalmasabb, autóval meg sem közelíthető helyét megtalálni: a Petőfi utcán, az útlevélosztály mellett, ahol félórákat kell keringeni egy zsebkendőnyi parkolóhelyért. Belépve a kerthelységbe, rájöttem a tévedésemre, ugyanis szinte minden asztal foglalt, egy fiatal társaság ebédel, másik asztalnál öltönyös ügynökök tárgyalnak. Berendezés a legegyszerűbb, és jó ez így, mert senkit sem érdekelnek a külsőségek, ha a kaja szar, lásd: néhány puccos szatmári étterem…

A Chillyben többségében a házias, magyaros ételek szerepelnek az étlapon, Jókai bableves, csülök többféle módon, csirkepaprikás és barátaik, hozzá többfajta savanyúság, néhány különlegességgel fűszerezve, mint a chilis steakcsíkok, még most is előttem van…

Nagyon keveseknek sikerült kombinálni a tradicionális ízeket a modern tálalással, a chillys szakácsoknak viszont sikerült valahogy úgy ötvözni a csirkepaprikást és a nokedlit, hogy elegáns étteremben érzed magad a tálalás miatt, az ízek viszont háziasak.

Update:
Taktikát változtatott a csapat, ezentúl a déli órákban 15 lejért annyit eszel, amennyi beléd fér, egy előre elkészített menüből. Ebben általában 2 fajta leves, 3-4 fajta főétel és desszert, illetve ásványvíz foglaltatik benne, korlátlan mennyiségben. Szimpatikus. Előtte és utána a la carte-ként működik.

Emellett még kellemes meglepetés volt a vasárnapi menü, a srácok felépítették a tipikus, anyukánál tálalt vasárnapi ebéd forgatókönyvét: zakuszka, főtt hús, kétfajta húsleves, többfajta főétel, szószok, melléjük asztali bor, ásványvíz, szóval hatalmas választék, ezúttal 16 lejért. Kábé úgy képzeld el, mint egy 30 fős otthoni ebédlőt, nagyon laza.

Apró negatívum: zeneválasztásban azért lehetne még finomítani, szerencsére elnyomja a boldogan kanalazgató vendégek csörömpölése.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.04

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Chily Csárda”

  1. humm » november 14, 2009 01:54

    Nem tudom, hogy a hely milyen, de a leírás elsőosztályú! De megkívántam egy jó pörköltet!

  2. humm » november 28, 2009 15:08

    Közben megnéztem, nem pörköltet ettem, hanem bográcsgulyást, és tényleg jó volt. Tetszik a hely!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések