Atmosphera

július 3, 2009, admin
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Mr Pink
Nem szeretem a kis szűk tereket, ahol alig fér el három asztalka, a dohányfüst sötétbe burkolja a levegőt, ha vécére akarsz menni, át kell bukdácsolnod másokon, és így tovább. Nos, az Atmosphera pont nem ilyen. Decens méretű terek, könyöklőmagasságú asztalok, normális székek, és főleg világosság, amit a leginkább hiányolni szoktam az ilyen helyeken. Apropó világosság, nagyon szépek a lámpaernyőik (ha valaki beléjük szeret, mint mi, akkor a Baumaxban meg is veheti).

A hely leginkább a Bulgakovra emlékeztet a minimalista berendezésével, de nem koppintásról van szó, egyszerűen a tér adta magá, azt hiszem. A falakon lévő fényképek (nem tudom, időszakos kiállításról, vagy állandó darabokról van-e szó) teljesen jól passzolnak a környezethez. Amire kényes vagyok: a mellékhelyiség, ez esetben tiszta volt, bár igaz, hogy a női vécé bejáratánál szivárgott valami. De amit mindenképpen értékelek: emberi léptékű volt, nem törpéknek tervezték.

Az italárak átlagosak, az átlagsörök 4-5 lej körül vannak, a pincérek visszafogottak, a szellőzés jó, és egyáltalán: a melegen kívül nem volt semmilyen kifogásom. Szóval egy légkondi elmenne, de egyébként oké.

Ms Red
Az Atmospherában tulajdonképpen nincs semmi különleges: világos fal – sötét padló – jellegtelen fabútorok – fotókiállítás a falakon kombináció, amit már jó néhány kocsma praktizál Kolozsváron. Oda járni tulajdonképpen nem azért kellemes, ami van, inkább azért, ami nincs.

Nincs üvöltő focimeccs-közvetítés a nap minden órájában (sőt, egyáltalán), nincs bömbölő zene, vagy az ember pénztárcáját próbára tevő árszabás. Cigit sem tartanak, de szerencsére közel van a non-stop. A pincérek magyarok, a kiszolgálás jó – egy ilyen helyen gond nélkül le lehet bonyolítani egy formálisabb kávézást, egy randit vagy egy nagyobb társasággal történő sörözést.

Ms White
Beszélgetős-beülős helynek csak akkor jó, ha a kedvenc kocsmádból kiszorultál. A helyiségek matt és semleges színei miatt nem leszel túlságosan feldobódva, sőt, depire hajlamosak számára kimondottan ellenjavallott. Legmegfelelőbb hasonlat: olyan, mint egy nyakkendőjét meglazított üzletember, aki azért a zakójától mégsem óhajt megválni. Steril hely, de legalább a mosdó is az. Jó pont: a pincérek kedvesek, gyors a kiszolgálás, és mindig van hely.

Ms Orange
Jó pont lehet a székelyföldi vendégek szemében, hogy van Hargita sör is potom 3,6 lejért. Vigyázni kell azonban, mint ahogy a székelyföldi kocsmákban is az Ursussal: nem biztos, hogy elfogy azelőtt, mielőtt lejárna. Ami tetszett, hogy könnyen egymáshoz tolható, masszív asztalok vannak, nem hangos a zene, lehet beszélgetni. Mivel központban van – a Sorával szembeni oldalon, az egyik kapualjban –, várhatóan egy idő után nagyobb lesz a zsúfoltság hétköznap is. Van három- vagy négyféle koktél, standard sörkínálat 3,6-9 lej közötti áron, borokat, röviditalokat nem próbáltam. Kaja nincs, de minek is, ott egy köpésre a Rex pizzázó vagy valamelyik fornettis.



* pontos átlag: 3.33

Hozzászólások

4 megjegyzés » “Atmosphera”

  1. redshade » július 5, 2009 09:20

    Hozzátenném, hogy a mellékhelyiség ritka civilizált az átlag kolozsvári magyar kocsmákban lévőkhöz képest, ezenkívül minőségi, jó borokat lehet kapni akár pohárra is, 3 és 6 lej között. A kiszolgálás olyan, amilyennek lennie kell: segítőkészek, mosolygósak és éreztetik veled, hogy te vagy a Vendég. A minimálberendezés azért jó, mert ha beszélgetni ülsz be, nem vonja el a figyelmed a túl sok szín és forma, a sötét szín pedig nem csak “depibe” taszíthat, hanem meleg és nyugtató hangulatot áraszt. A képen lógó fotók az ErkE (Erkélyi Képírók Egyesülete) tagjainak munkái.

  2. RedShade » augusztus 24, 2009 18:57

    Elírtam, helyesbítenék: Erdélyi Képírók Egyesülete :)

  3. Aletta » szeptember 9, 2009 18:26

    Csatlakozom Violához, nekem jobban bejön ez a visszafogottabb, monokróm stílus, mint mondjuk a Corvinus tarkabarkasága. Mondjuk szívesen látnék már új képeket az ErKEsektől, ezeket már kívülről tudom. Jó hely.

  4. Mexx » május 23, 2010 20:39

    Hello,

    Tetszenek a kocsma korkepek, van egy erdekes hely ami nekem szemely szerint nagyon bejon:D kivancsi lennek a Ti velemnyetekre is:)) A neve High Life
    Kolozsvar kozpontjaban a Szent Mihaly templommal szemben a Memo es a setalo utca sarkan az emeleten(nemreg nyilt)….Csak igy tovabb:P Sziasztok

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések