Laci konyha

március 30, 2009, emerikusz
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Annak idején, mikor még az előző munkahelyemen dolgoztam, nagyon sokat utaztam az országban, és vadásztam az ehhez hasonló helyekre. Ideális a kiszálláson lévő alkalmazottaknak és természetesen azoknak is, akik Nagyváradon dolgoznak.

A “Bucataria Laci Konyha” egy önkiszolgáló rendszerben működő étterem, de senki ne gondolja, hogy hasonlatos a múlt rendszerből átmentődött piszkos, gyanús alakokkal teli, büdös és műanyag hatást keltő helyekhez. A Laci konyha kategóriájához képest nagyon elegáns étterem. Ízlésesen van berendezve, mentes a felesleges, oda nem illő díszítőelemektől, a sötétbarna fa árnyalatok nagyon barátságos, családias hangulatot köcsönöznek. Érdekessége, hogy kézmosáshoz nem szükséges kimenni a mellékhelyiségre, külön erre a célra beépített mosdó található a pult mellett.

A menü a hagyományos magyar és román konyha ételeit sorakoztatja fel: pacalleves, húsgombóc leves, babgulyás, csorbák, csülök, fasírt stb. Desszert is többféle van, kedvencem a somlói galuska. A zsömlét a helyszínen sütik és nagyon ízletes. Az étel mindig friss és meleg, folyamatosan készítik, mert elég sokan járnak ide, főleg a déli órákban. Többen nem az étteremben fogyasztják el az ebédjüket, hanem a munkahelyükön. Úgy tudom, megfelelő nagyságrendű megrendelés esetén ők is kiszállítják. Többször is ettem itt, sok mindent kipróbáltam, de eddig még minden tetszett. Kedvencem a babgulyás és a fasírt paradicsomos szósszal. Egy menü 12 lejbe kerül, amit nem tartok soknak, tekintve, hogy mindig jóllakottan állok fel az asztaltól. Hátránya a helynek, hogy nem szolgálnak fel alkoholt, bár mivel főként a “munkás emberek” kiszolgálására szakosodott, nem is igazán van igény a napközbeni iszogatásra. A dohányosoknak is ki kell bírniuk füstölés nélkül. Az elhelyezkedése lehetne jobb, a Cantemir utcán található a posta mellett, viszonylag messze a városközponttól, a Félixfürdő felé vezető úton. Azoknak viszont tökéletes lehet, akik megéheztek a Lotus plázában, az ottani éttermek drágák és sokak ízlésének nem felelnek meg. (Egyszer majd írok arról is.)

Ajánlani tudom tehát ezt a gyorséttermet mindenkinek, aki Váradon dolgozik vagy átutazóban van, és kevés ideje marad ebédelni.




* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.36

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Laci konyha”

  1. emerikusz » április 26, 2009 11:38

    UI. Lehet sört és bort is fogyasztani.

  2. emerikusz » április 26, 2009 11:46

    [myginpage=laci-konyha]

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések