Kávézó a Vigadóban

február 6, 2009, tengeri
3) Helység: Kézdivásárhely 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KÁVÉZDA



Néhány hete a kézdivásárhelyi Vigadó művelődési ház emeletén, a lépcsővel szembeni üres részen néhány asztal jelent meg, egy bárpult, fölötte a polcon néhány üveg pia és egy nagy kávéfőző. Megnyílt tehát a “színházi büfé”, hamarabb, mint a színház, amely a tervek szerint az idén ősszel indul be.

Egyelőre mindig van hely, s bár dálutánonként 14 órakor nyit a bár, fél 3-kor maximum a Vigadó alkalmazottait látni a környékén. Estig addig tart nyitva, amíg az intézményben program van (hangverseny, színházi előadás, filmklub, fotóprojekció vagy éppen könnyűzenei koncert). Olcsóbb, mint a főtéren a közeli kocsmák, a Csíki sör 4 lej, egy kávé 3 lej. A rendezvényszervezőknek is könnyebb lesz ezentúl a kínálmáció elhelyezése, szóval mindenképp pozitívum, hogy megnyílt.

Ám hogy egy kulturális intézmény életében fontos szerepet játszó beszélgetős-kávézós-beülős hely válik-e belőle, a jövő titka. Máris bővítéseket terveznek, ugyanis az ajtóval leválasztott raktárrészből lehetséges, hogy dohányzók számára alakítanak ki termet; a belső elválasztó ablakokra pedig valami színes lehúzós kerülhet, hogy kicsit feldobja a helyet.

Nem könnyű egy ilyen magas és ahhoz képest nem túl nagy alapterületű térben egy kávézót valóban kávézóvá tenni - az intimitás egyelőre hiányzik, hiszen ahogy feljön valaki a lépcsőn, azonnal az ott üldögélővel nézhet farkasszemet. Néhány függöny, esetleg paraván sokat segítene a dolgon. A bútorzat is eléggé jellegtelen így önmagában, hangulatteremtő kiegészítőkkel, kevés befektetéssel az egyértelmű jó irányába mozdulna el a “nem is jó, nem is rossz” értékelés. Az idejáró társaságról egyelőre annyit, hogy még el kell terjedjen a híre a kávézónak, amíg kezdenek idejárni. Teszem azt egy év múlva egy testesebb komment vagy akár új bejegyzés erejéig érdemes visszatérni és újraértékelni a Bloodymary-n a Vigadó kávézóját.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.31

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Kávézó a Vigadóban”

  1. Fekete Erzsébet » február 7, 2009 09:55

    Roppant örülök a hírnek,és egyben annak is,hogy a cikkíró mértéktartó realitással közölt helyzetjelentésébe belefért a jóindulatú javító szándék.
    Gratulálok az igazgató Ferencz Attila kezdeményezésének,remélem őhozzá is eljutnak a szerző javaslatai,kiegészítő ötletei,és leginkább azért szurkolok,hogy a kávézó ne jusson a Szőcs-Tóth páros által jó néhány évvel ezelőtt beindított majd megszűnt “irodalmi kávéház” sorsára.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések