Corvin (Medieval) étterem

december 28, 2008, gergeliii
3) Helység: Nagybánya 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: ÉTTEREM



Ha vállalkozó lennék és itt lenne ez a drága helyem, Nagybánya régi központjában, ráadásul annak is a legjobb részén, ugyanezt tervezném: egzotikus étterem, sok külsőséggel, legyen mondjuk akkor középkori. A fontos, hogy aki ide jön, az szereti a csülköt, a szaftot, a kupából inni a házibort és nagyokat az asztalra csapni. Persze, még fontosabb a bejáratnál álló lovag, a belső díszítés, a hangulat, és itt van az első csapda: egy egzotikumnak számító (”voltunk már ilyenben is” feeling) étteremben pont az apró részletekből (a felszolgáló ruhája, a zene) alakul ki az a bizonyos “de érdekes volt itt lenni / enni” érzés.

Ugyanez a nagybányai Corvin étteremben eképpen valósult meg: lovag a bejáratnál megvan, kipipálva. A terem belső kialakításában egymással csatáznak a fennhéjázó festett üvegek és az ocsmányan meszelt fal. A zene felváltva gregorián és modern, bár nem hiszem, hogy ne lenne még egy-két idepasszoló cd a világzenében.  És hideg van, kellemetlenül. Kérdésünkre a pincérnő megsúgja, hogy a karácsonyi szünet miatt vagyunk most a jégkorszakban, tudják, elég nehéz felfűteni. köszi. Egyébként kedves, de pontatlan, szeleburdi, szégyenlős, mindenre kétszer rákérdez, soha nem tudja, ki elé mit tegyen le. Hatan vagyunk, érkeznek a kupák, persze mit is ihatnánk belőle, ha nem borozunk: bármit. Röhejesen mutat például a középkori agyag-kancsóban a hideg zöld tea, (manólé, így hívtuk) vagy a vérnarancs-nektár.  Ugyancsak röhejes és nem sikerült megfejtsük közösen, egy óra alatt sem: mi késztethet egy vállalkozót arra, hogy ilyen jellegű étteremben adjon az ember nyakába egy partedlit, majd hozzon kést és kanalat, mondjuk egy csirkecombhoz vagy disznótarjához. és villát ne. azaz, vicceskedik a pincérnő, egyél kézzel. vagy, szorítsd le a kanállal és vágd a késsel. Ettől nem leszel középkori, csak paraszt.

Az ételek finomak, az adagok tisztességesek: persze hogy a menő, érthetetlen neveken futnak mint “ispăşitorul blablabla“meg “spada tralala“, de ezen túljutva az ízük finom, házias, bár a havernek hidegen hozták ki és nem tudják visszarakni a melegítőbe, 6 személyre 170RONért korrekt. Ha nem nézel körbe és nem zavar a sok apróság, (WC ajtón, férfiak: cavalerii felirat, hölgyek oldalon: lady`s. Brrrr) és éhes vagy, akkor okés.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.78

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Corvin (Medieval) étterem”

  1. kinga » december 31, 2008 18:24

    Azt hittem csak nekem tunt fel eddig az a giccsparade ami ottvan. de igy mar rendbenvan:)

  2. b. » január 20, 2009 01:12

    Én Lali kocsma&kisbolt üzletét ajánlanám (hideg a Hargita) a nagyérdeműnek, valamint a győri (Budapestől még 125 km zötyögés szekérrel vagy Dákcsiával az M1-en)RÓmer Házat, ahol akár mozizhatsz is vagy szibéri torokhangú énekeseke áriájára fröccsözhetsz ember!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések