Interbelic Coctail Bar

október 3, 2008, keli
3) Helység: Bukarest 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: KOCSMA/PUB



Jóformán csak a véletlennek köszönhető, hogy belebotlottunk ebbe a kicsi és nagyon eldugott, de hangulatos bárocskába Bukarestben. A központban, de egy szűk sikátorban helyezkedik el (menüjük szerint) Románia első koktélbárja.

A menü önmagában megér egy misét. Olvastam heti és havi sajtót is kevesebb oldalszámmal – mire én is végigböngésztem (ketten csak egy vaskos, de igényes menüt kaptunk), a koraestében még unatkozó csapos/pincér/résztulajdonos (?) vagy háromszor is arrajött – kedvesen, de nem tolakodóan érdeklődve a rendelés felől.

Az, hogy rengetegféle koktél van, nem kifejezés. A hosszas menünek alig pár oldalát foglalják el a “hagyományos” piák, sok oldalon keresztül különböző koktélok, sztorik, magyarázatok halmozódnak. Akinek a koktél szóról nem jut eszébe kapásból több mint a Gin-tonik és a Bloody Mary, feltétlenül látogasson ide. Akinek meg igen, az annál inkább :) A menü bőségén túl sem hazudtolnak rá koktélbár mivoltukra: bár nyilván nem volt alkalmam az egész menüt végigpróbálni, amit hoztak, az nagyon finom volt, és nem utolsó sorban igényesen volt elkészítve – mondjuk vizuálisan is “élmény”.

A berendezés hű a névhez, Bukarest fénykorát idézi, a falakon múlt század eleji reklámok, újságkivágások, képek tarkítják a tapétát, visszafogott fény, a bár környékét néhány retrósabb tárgy díszíti.

Húzós pontja az árak… bár Bukaresthez, meg a megcélzott közönséghez képest nem túl nagyok, azért én még sokallom kissé a 20 lejes árat per koktél (ez ellenben egyenár minden alkoholos koktél esetében). 15 lej az alkoholmentes koktél és 6 lej körül van egy kávé (ez utóbbi pl. bele sem fért a menübe. De ettől még van és nem is rossz.) Ha a sör ára érdekel, valószínűleg rossz helyen jársz. Bár van az is persze.

Összértékelésben kellemes kis hely, de csak ha bírja a tárcád.

UPDATE: térkép az Interbelic Coctail Bar felé



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.81

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések