David’s Pub

szeptember 23, 2008, BZSA
3) Helység: Máramarossziget 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUB



Idén májusban Máramarosszigeten igen kellemes meglepetésben volt részünk. Meglehetősen véletlenszerűen a David’s Pubba mentünk be öcsémmel, abból kiindulva, hogy egy kisváros központjában általában van egy elviselhető vendéglő. Kis idő múlva csatlakozott hozzánk egy helyi barátunk is, akit nem zavart a választásunk.

A hangulat klasszikus pubos, a kiszolgálás rendben volt, az étlap bőséges és a szabványokon enyhén túlmutató. Nagy kérdés, hogy miként vélekedjünk arról a fogásról, ha az ételek fotóit integrálják az étlapba. Ez tekinthető olcsó turistacsalogató módszernek, de ugyanakkor egyfajta kitárulkozásnak is, amiből a vendég profitál. Már persze, ha tényleg úgy néznek ki az ételek, mint a fotón. Viszont általában nincs nagy különbség (ezúttal sem volt), hisz saját magának csinál rossz reklámot az a hely, ahol más van a fotón meg a tányéron. (S most nem kell feltétlenül ideidézni az Összeomlás c. klasszikus film McDonald’s-os jelenetét, ami lövöldözésbe torkollik :) )

Külön értékeltük a kedvező árfekvésű salátabárt, s általában az ár/érték arányt, melyben mind a minőség, mind a mennyiség rendben találtatott. Ettünk hárman két hatalmas adag salátát, egy pacallevest, egy pizzát (pizzák 10 lej körül, a kisebb méret 10 alatt, a nagyobb kicsivel felette), baconbe tekert sült csirkemájat krumplipürével s pikáns csirkeszárnyakat hasábburgonyával. (Főételek 10 és 15 lej között.).

Persze lehet faxnizni, hogy a sültkrumpli nem volt ropogós, (de legalább nem volt mirelit), a baconös csirkemáj sem olyan, mint a Gold Bisztróban Budapesten (olyan nincs is több) , meg hogy az étlapon a kék szalagról elnevezett népszerű fogás Ginnek van titulálva (vagyis a Cordon (Bleu) Gordon (Bleu)-nek írva), de az ehhez hasonló apróságokat leszámítva minden rendben találtatott, helyi barátaink szerint is a városban legjobb helyek között van a David’s Pub. Ezt csak megerősíthetjük, ha nem is Máramarossziget vonatkozásában (hisz Szigeten nem ettünk más helyen mindeddig), de általában partiumi viszonylatban.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.83

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések