Beijing, avagy első találkozás a kínai konyhával

július 23, 2008, csaga
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Most ettem először kínai kaját, pontosabban Nagyváradon a Mocovei utcában, a Beijing kínai étteremben. A menü egészen változatos, és meglepő számomra, hogy a kínaiak milyen sokféleképp tudják elkészíteni a csirkehúst (persze a kiszolgáló magyar, de láttam már valódi kínait is az étteremben). Minden étel egy kissé csípős és valami zselés anyag van benne, mindegy, hogy leves vagy főétel. A tészták meg vannak pirítva és ettől barnák, bőven akad a salátákban kissé durvára aprított hagyma és káposzta. Mivel én nem szeretem a vörös húsokat, szecsuani csirkét rendeltem. Negatívumként csak az zavart, hogy nagyon szűk a hely, alig van 4 asztal. Két fogásból nagyon jól lehet lakni és aránylag olcsó is (leves és második fogás, kábé 12 lej), így aki már megunta a pizzákat és valami újra vágyik, nyugodtan próbálja ki, mert megéri!



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.76

Hozzászólások

9 megjegyzés » “Beijing, avagy első találkozás a kínai konyhával”

  1. fidel_gasztro » július 23, 2008 19:15

    Ügyes, szorgalmas gyerek vagy, hogy máris elkészítetted a fogalmazást, amit a magyartanárnéni felhagyott a nyári vakációra!

  2. humm » július 24, 2008 07:18

    nem szeretem beismerni, de Fidel cimborám véleményével egyet tudok érteni:S

  3. csaga » július 24, 2008 09:17

    Nos az a helyzet, hogy mindig utólag gondolom meg, hogy kellene írjak egy étteremről, így sok mindent elfelejtek, főleg a kínai ételek nevét. Nagyon nehezen jön össze, hogy miközben eszek, jegyzeteljek is, suttyomban az otthon felejtett fényképezőgéppel fényképezzek (mert a telefonos képek rossz minőségűek) stb. Persze akkor kérdezhetitek, hogy miért is blogolok?

  4. gadzso » július 24, 2008 19:21

    Ja, kerdezzuk is!

  5. anita » július 24, 2008 20:38

    Szekelyhidi lakos vagyok, es nagyon ritkan jarok etterembe, de viszont a talykajakat nagyon szeretem legfokeppen a kinai eteleket!Nagyvaradon a Moscovei utcan ratalaltam egy nagyon jo kinai etteremre a Bejing-re.Nagyon jo a kiszolgalas es nagyon finomak a kajak…legfokeppen a SZEZANMAGOS CSIRKEMELL.
    Nagyon orulok h ratalaltam..nagyon otthonos es nagyon baratsagosak a kiszolgalok is…foleg a szakacs!Es vegso sorban koszonetet mondok a vezetosegnek h letrehozta ezt a csodalatos ettermet!!
    MInden jot es tovabbi sikereket kivanok az egessz etteremnek es a benne dolgozoknak is eggyarant!!

  6. csenge » július 24, 2008 20:49

    Ebbe az etteremben ettem legeloszor kinai kajat!Mindennek meg van egy kulonleges ize amit nagyon szeretek.A kedvenceim kozze tartozik az illatos omlos csirkemell es a petrezsejmes krumpli amit kovet a gyombert udito.szivem szerint minden nap meglatogatnam ha tehetnem!Az etteremben nagy a tisztasag ami mas ettremekben nem igazan van meg, a kiszolgalas is nagyon jo…es maga az etterem is nagyon otthonos.
    Nagyon remelem hogy sokaig mukodni fog meg hogy meg sok finom kajat ismerhessek meg.!Minden jot a tovabbiakban.(egy szekelyhidi lakos)

  7. Ferenc » július 24, 2008 21:17

    Surjen jarok Nagyvaradon es nem mulasztom el a Bejinget.Imadok ott etkezni.A kiszolgalas nagyon szuper.Az alkalmazottak nagyon kedvesek.A tulajt latasbol ismerem es nagyon szimpatikus.Csak igy tovabb.Sok sikert.Es finom eteleket.(SZEKELYHIDROL IROK)Gratulalunk a szakacsnak.

  8. csaga » július 25, 2008 08:56

    Szóval nem tetszett a bejegyzésem. Semmi gond azért írtam mert a nagyváradi ismerőseim ha tanácstalanok, hogy hol kajáljanak és kipróbálnak egy új éttermet akkor nem osztják meg az interneten, hogy milyen volt.

  9. peceparti » április 4, 2009 16:00

    ha jól tudom már megszűnt, amúgy meg különösebben köszönőviszonyban sem volt a kínaival…talán a leves és a szecsuáni…semmilyen pozitív élményem nem fűződik hozzá, ha jól is esett az elfogyasztott étel, a gyorsétkezdéből kilépve bárki végigszagolhatta rajtam a menüt…autentikusnak nem volt mondható, inkább a regionális ízvilágra adaptálták az ízesítéseket, természetesen azért, hogy minél szélesebb klientúrát célozhassanak meg…jó kínait a mai napig nem találtam Váradon…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések