Angyaltemetés

június 9, 2008, tengeri
Szalonbeszélgetések: törzsvendég



Rosszakarók vagy túlbuzgó szanepidesek, a végeredmény szempontjából a vendégeknek lényegtelen: igen, valóban bezár az Aux Anges. Reméljük, időlegesen. Éjjel 1-kor cseng a telefonom, nem akarom felvenni, aztán mégis, meghallgatom az egyik hangüzenetet, óriási hangzavar, üvöltés, mintha valami zene, zenék, GYERE AZ ANGYALOKBA, na jó,

félóra múlva érek oda, és ha azt hittem, hogy addigra vége lesz a bulinak, a lépcsőn lehömpölygő füst- és ricsajkeverék már az utcán meggyőz arról, nem hiába keltem fel.

img_8469.jpg

Mindenhol emberek ülnek, lépcsőn, párkányon, a budi előtt, ahol meg székek lennének, vagyis a termekben, ott mindenki tombol. Full house, pedig nincs is ingyenpia, sőt, mire odaérek, a legolcsóbb sör a 9 lejes Paulaner, már mindenki a felső árkategóriás akármiket issza és szívja. Az Angyaltemetésre stílusosan a magyarpalatkai cigányzenekart, bocsánat, a Palatkai Gipsy Bandet hívták (nézd meg róluk pl. ShugarD fotóit). Vagy ezt:

_mg_8444.jpg
_mg_8555.jpg

Lemaradtam egy Petőfi-szavalatról is, állítólag, sőt a palatkaiakból sem sokat hallottam, ugyanis egy adott pillanatban minden teremben legalább egy ad hoc összeállt banda kezdett zenélni, bőgőn, gitáron, vagy ami éppen akadt, hátizsák mélyéről előkerült dorombon, még diszkófényt is rögtönzött néhány törzsvendég, kellékek: nagyító és hegymászólámpa.

_mg_8583.jpg

Az Angyalok törzsközönségét nehéz körülírni és meghatározni. Végül is, mi az Angyalok? Néhány redvás szék és bicebóca asztal, amely egymásra tornyozva a sarkokban ingadozott, állandó életveszélyt jelentve az ide-oda hullámzó, táncoló, kurjongató, füttyögtető, üvöltöző, zenélő, szavaló, fényképező tömegre? Az angyali dekorációk, a durva zsákvászon függöny, a kulcsra zárt ablakok, a virágoktól benőtt terasz, ahonnan a sétálóutcára bámulhatsz? A pudingszerű forró csoki, a világvárosokról elnevezett csészék, a teaválaszték? Az angyali reggeli?

_mg_8527.jpg

A törzsvendég az, aki mindezt észreveszi, nyugtázza, néha kritizálja, mert sor van az egy szem női budi előtt, vagy nem lehet kinyitni az ablakot, de visszajár, s a vidám temetésen úgy “gyászol”, hogy megemlegessék a csendháborításért jelentgetők és a csendes ártatlanok mindannyian. Fehér papírszárnyas kocsmázótündérek, zilált alternatív pulóveresek, Lali, az elmaradhatatlan Gábor, színisek és filósok és kortárs költőjelenségek és franciául és angolul és magyarul beszélő turisták, a részegek vakmerőségével egy bicebóca asztalra állított rozoga székre mászó szavaló, a minden hangszerhez konyító polihisztor, ittak, doboltak, himbálóztak, földre vagy egymás nyakába ültek, és nem mentek haza, az Angyalnak se, csak miután már a bár is bezárt, hajnali négy körül.

Hétfőn és kedden még nyitva. Aztán várjuk a feltámadást.

Fotók: Bán Attila (hamarosan még több kép a blogján, >> Képmutatás, prófétaszakáll, egyebek >>



* pontos átlag: 2.83

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Angyaltemetés”

  1. montechristo » június 11, 2008 08:56

    Tud-e valaki valami közelebbit arról, hogy miért is zár be a hely? Van valami hivatalos értesítő, cetli, akármi?

  2. antalzsolt » június 11, 2008 22:15

    Sziasztok! Az angyalok elvileg mar tegnap (jun.10.) be kellett volna zarjon, de meg szerencsere ez nem tortent meg. Valoszinuleg meg egy rovid ideig nyitva lesz. A hely azert zar be, mert az egeszsegugyi hatosagok nem tartottak alkalmasnak a mukodesre. Ezen hatosagok donteset, az ellenorok ertelmi szintjet nem kivanom kommentalni. Ott voltam amikor jottek. A lenyeg az, hogy a helyet fel kene ujitani. De ahogy ok kerik, hogy a padlotol a plafonig mindent kicserelni nem lehet, mert rengeteg penzbe kerulne es talan a hely is elvesztene a varazsat. Nincs penz a teljes felujitasra! Sajnos! De meg egy kis ideig lehet jonni kavezni! Sziasztok! Udvozlettel az Angyalok szemelyzetfonoke, Antal Zsolt Istvan

  3. antalzsolt » június 11, 2008 22:21

    Az Angyalok meg egy kicsi ideig nyitva lesz! Hasznaljuk ki a lehetoseget!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések