Irish & Music Pub

január 25, 2008, keli
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



… vagy Irish Music & Pub, vagy éppenséggel Irish Pub & Music, ezt egész pontosan nem sikerült kideríteni a Pub legújabb reinkarnációja (vagy vetélés volt?) logójából.

És most itt egy keserű és szubjektíven egyoldalú véleményezés következik arról a lokálról, ahol pár éve a Music Pub nevezetű társadalmi intézmény működött…

Recept. Vegyünk egy diákkocsmát, takarítsuk ki, tüntessünk el belőle lehetőleg mindent, amitől egyéni lehetne, nyomjunk bele egy rakat pénzt, hogy nézzen úgy ki, mint a Diesel, vagy akármelyik közép-felsőkategóriás kocsmaklub, de ugyanakkor nagyon óvatosan kerüljünk bármi eredeti ötletet. Menjünk be az első átlag vendéglátóipari egységbe, fénymásoljuk az itallapot, kínáljuk mi is ugyanazt, majd csapjunk hozzá egy lapos tévét a meccseknek és pár unatkozó egyetmistának kinéző amatőrt, akik majd szaladgálnak az asztalokhoz.

A Pub sosem volt egy elit hely, sőt, kifejezetten egy kocsma volt, jobb és meglehetősen rossz időszakokkal és jobb és rosszabb oldalakkal egyaránt. De volt kedved lemenni, valakit biztos találtál ott, volt színpad, volt jobbacska zene (és zenei műsor a bejáratnál), kocsmába illő pincérek, gyúródós bárpult (sokáig csak háromféle sörrel :) ), zsíroskenyér, forralt bor stb …

Most kitakarították, “hangulatfényeket” tettek, az asztalokat sötétre pácolták (határozottan sötétebb, mint a régi Pub), a régi színpad helyén van a bárpult és a régi bár részét bezárták (már ez a két dolog önmagában is elég lenne, hogy örökös haragosa legyek az új tulajnak), új, oda nem illő székeket tettek, ami újat építettek vagy régi falat javítottak, azt mind mind a legalkalmatlanabb, szembetűnően “új” anyagokkal tették (mintha a Praktikerből vásárolt “kőfal-kit”-et használtak volna)… egyszóval sterilizálták.

A pincérek, mint egy román klubban, a kínálat dettó, de mikor mi voltunk, majdnem semmi sem volt. A virágos Murfatlart (bleeh. Figyelmetleneknek: ezt hívják úgy, hogy “Colecţia de vinotecă”) 29 lejért adták, ami nem kevés ezért, de mindegy, mert borkínálat tkp. nem létezik, sör is inkább csak az itallapban.

A hangulathoz hozzájárult az is, hogy viszonylag délutános időben(?), 7 körül jártunk ott, és többé-kevésbbé mi voltunk az első vendégek.

Mindezek fényében kifele menet csak még jobban felbosszantottak a régi plakátok, amelyeknek befele menet még annyira megörvendtem. Más tollával ékeskedni nem szép dolog…



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 3.12

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Irish & Music Pub”

  1. humm » január 25, 2008 17:38

    bezzeg, már mióta készülök, h. ezt megírjam. Aki lusta így jár:(
    az írás valóban keserű, és nagyon szubjektiv, de én sem tudtam volna máshogy megírni, s nagyjából így látom a dolgokat.

  2. NitRo » január 26, 2008 13:07

    Egyetlen dolog ami jobb mint a régi klubban az az, hogy a szinpad egy nagyobb helyen van és igy több ember fér el a koncerteken

  3. RedShade » január 26, 2008 19:47

    Hát mi tagadás, bennem is ilyen érzéseket keltett a hely, mikor nyitás után először lementem…Pedig milyen fílinges kis hely volt azelőtt…azt hiszem, azt nevezhettük volna joggal pubnak.
    Szerintem is sablonhelyet csináltak belőle :(

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések