Klausen

szeptember 17, 2007, delinke
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Egyelőre mindenki “új Krajczár”-ként emlegeti a helyet, amit péntek este avattak. A Klausen tulajdonképpen a Krajczár második helyisége (a személyzeti gárda is közel ugyanaz), amely a kocsma mellett (a földszinten) nyílt, és egy fokkal elitebbnek szánták az emeleti helyiségnél. Ez első este főleg az árakban mutatkozott meg: a sörök 4 lej körül kezdődnek, a kávé, kapucsínó, forró csoki 1-2 lejjel drágább, mint az egyetemistákhoz címzett fapados helyeken. Igaz, a mellékhelyiség is elegánsabb, tisztább, és a füstelszívás is jobban működik.

Azonban úgy tűnik, nem a megcélzott közönséget sikerült elérni: a megnyitón, Răzvan Crivaci VJ-projekciós koncertjén nagyjából ugyanaz a zsibongó, bulis kedvű, többnyire egyetemista korú társaság tette tiszteletét, amit a Krajczárból ismerünk. Idővel persze lehet, hogy kialakul a Klausen saját kliensköre, és nem azok fogját látogatni, akik már az emeleten nem kaptak helyet.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.80

Hozzászólások

6 megjegyzés » “Klausen”

  1. Istvan » szeptember 17, 2007 16:38

    Emlitesre melto meg szerintem az elegans bar, a celkozonseg majd kialakul. Az elso terem hatarozottan tetszett, a belso ket helyiseg elso latasra kicsit tul szolidnak tunt nekem. Nem utolso az a szempont sem, hogy itt valoban van HELY, nincs akkora zsufoltsag, es koncertek rendezesere is bevalik.

    …azert Krajczar Rulez :)

  2. Eniko » szeptember 19, 2007 22:14

    Okés. Az árak is korrektek a helyhez képest. A kiszolgálásról még korai beszélni. A közönségről is.
    A cégér hiányik az ajtóról, de gondolom ezért az engedélyeztetés és a műemlékvédők a felelősek. Izgalmas lett volna a valamikor elődjéről “Koccintó”-nak nevezni, de a Klausen sem rossz, bár én erről az oldalról értesültem, hogy ez a neve.
    A fényképalbumos menümegoldás nem tetszik, főleg, hogy sok az üres oldal benne.

  3. tengeri » szeptember 20, 2007 11:16

    Emlékeztek még a “Krajczár-kertre”, vagyis a sétálóutca Krajczár felőli szélén az asztalsorra? Nos, az már a Klausen része. Két napja. Nagy volt a pofáraesés, amikor 2,3 lej helyett hirtelen 3,5 lejt kellett fizetni a kávéért, gyakorlatilag egyik napról a másikra.

  4. Gergely Tibor » szeptember 24, 2007 13:11

    Na, gyerekek, itt a “komoly”, uj magyar hely, amirol mindenki ahitozott, es szidta a Bulgakovot, Angyalt es Krajczart…. Meglepoen jok az arak a hely szintjehez viszonyitva. Nem hinnem, h a krajczarosok fognak ide jarni, vagy ha igen olyan fele-fele aranyban. Ha a zsebem megengedi, gyakran fogom latogatni a helyet. Otthonos, meleg, fustmentes, kellemes kornyezet(remelhetoleg kellemes emberekkel korulveve). A kiszolgalas elbiralasa meg tenyleg ido kerdese, kivancsi vagyok, a nehany Krajczarbol athozott pincer mennyire alkalmazkodik ehhez a kicsit masabb, szo szoros ertelmeben nevezett KAVEZOHOZ. Kevesen ismerik meg, en is veletlenul tevedtem arra. A nev helyen van..

  5. zod » november 8, 2007 06:22

    Hát szerintem a berendezés a giccs és a jellegtelenség között ingadozik. Bergenbier-ért pofátlanság 4 lejt kérni, a falat díszítő fa izék pedig eleve ízléstelenek. Azok max tűzgyújtónak lennének jók. Bordi Margit képeit sem tudtam találtatni. A nagyobbik, kanárisárga teremben van egy óra a falon félig fa, félig műanyag: rusnya is rendesen. A lámpák is eléggé újgazdag stí1usban készültek, ami szintén nem bíztató…
    A falat derékig borító kőutánzatról e helyen nem ejtek szót.
    Ami komolya gond az asztalok száma, és formája. Kocsmában négy ember nem ritkaság, és már egy ekkora társaság is nyomorg az asztalnál - a Bulgakov megoldása nemcsak szebb, hanem jobb is (bár amióta világosra lakozzták az asztallapokat nem is tudom…).
    A kiszolgálás sajnos nem valami extra: nem hülyék csak nem hallgatják végig a rendelést. Mindegy legalább a Krajczárból nem importálták azt a parszt pincért, aki m,indent csak a bajsza alatt morrog… evvan. Nem lesz ez a kedvenc kocsmám.

  6. szaszgabi » február 29, 2008 18:48

    Ami a berendezést illeti azt szerintem nagyon eltalaltak…jo közérzetet kelt az odalátogatoban. A pincernők/pincerek kedvesek, ez a hely külömbüzik a tobbi füstös kocsmatol tiszta a wc, nem fullladsz meg a cigifüsttől mint más helyeken…szerintem ez egz jo helz és mégjobb lesz…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések