Poiana Soarelui

július 30, 2007, gergeliii
3) Helység: Máramarossziget 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: ÉTTEREM 3) Helység: Forrásliget



Izvoare üdülőhely szinte egyetlen étterme és kávézdája. Sajnos. Kezdjük azzal, hogy bárhonnan érkezel, bármivel, egy 15 kilométeres szerpentinen keresztül jutsz el az üdülőtelepig, amelynek utolsó pár kilométere már macadam azaz poros, gödrös, kényelmetlen szakasz. De sebaj, végre fenn vagyunk a tetőn, parkolás nem gond mert jó nagybányai szokás szerint (ami érvényes Firizára és a Gutinra is) kanyarban és hegyoldalban is parkolunk, mert ott közel a patak. Felérve, jól esne leguritani egy sört, séta előtt vagy után elfogyasztani egy kávét, legtöbbször a teraszra ülünk. A benti hangulat kellemes, vadászlakot utánzó, massziv fa, egyfajta luxusmenedékház.

A levegő friss, a kávé Lavazza, csend is van, miért ne rontaná ezt el az a néhány pincér, akik közül senki nem szolgált ki bennünket egyszer sem rendesen, értsd úgy hogy eddig ötször jártunk erre, fél év alatt. Az egyik a torreádor jellegű, magas félbarna morcos pincér, aki erőltetett komolysággal és flegma határozottsággal vágja rá, hogy nincs ez, nincs az. A járása, hanglejtése, durva mozdulatai feszélyeznek, márpedig nem azért jöttem ide hogy bocsánatot kérjek a pincértöl hogy elvettem a másik asztaltól a hamuzót. A másik csaj harmincéves, pár éve még a falu legszebb lánya volt gondolom. Álmatag tekintettel, szinte aluszkálva közli, hogy ez nincs, az nincs.

Hiába a szép toalett, a bőrbekecs huzatú székek a kandallónál ha a kényelmetlenül kéred a pirítóst a pacal mellé. Egy kávé, 4-5 lej körül. Becks, Heineken 6-7 lej, a felszolgálás tükrében ez indokolatlanul drága. Az az érzésem, hogy ebben a helyben bizony a fenyvest és a tiszta levegőt fizeted meg. Inkább iszom egy dobozos sört a parkolóban.



* pontos átlag: 1.00


* pontos átlag: 3.55

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Poiana Soarelui”

  1. kingha » október 6, 2007 23:09

    hmm - ha jol ertettem ennek a helynek semmi koze sincsen maramarosszigethez.
    jo volna ha inkabb nagybanyahoz - kotnetek. mert nagyon felreertheto.
    kocci a megertest.

    szigetrol esetleg lehetne irni: perla sigeteana, casa iurca (jurka haz), davids pub, ileana cukki es tarsai - szoval van mirol :P

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések