Danna bár

június 13, 2007, admin
3) Helység: Bukarest 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Ez valószínűleg a legfurfangosabb kocsmák egyike Bukarestben: az Unirii sugárút elején, az informatikai minisztérium épületétől pár méterre található; igazi pléhasztalos, mustárospoháros-szukkos blokk-köpködőnek néz ki első pillantásra.

Az ide betévedő, balkáni fílingre vadászó vendég szíve nagyot dobban, amikor az ajtón észreveszi a hetyke feliratot: „local pentru fumători”. Ismétlem, a Nép Házától körülbelül 200 méterre vagyunk, a SRI épületétől 500 méter választ el, de akad minisztérium, kormányhivatal (CNA) is a közelben.

Tehát az ember elhalad pár sörösláda mellett, belép az ajtón, ami valaha egyszerű lépcsőház-bejárat volt, és leszakad az álla: ez nem Carpaţi-füsttel tömött, olcsóvodkás zugkocsma.

Hercig tengerész-motívumok, kötelek, kormánykerék, rézszerelvények varázsolnak kellemesen giccses hangulatot a kis lokálba, a bútorok is illeszkednek a stílushoz, tiszták és nem agyonkopottak. Füst van, de nem vészes – az egész sokkal inkább hasonlít egy Cheers-hez hasonló családias lokálra, mint egy vadkapitalista késdobálóra.

A vendégek viszont amolyan „beülős” bácsikák, akik szemlátomást ismerik egymást, kis borocska mellett vitáznak az élet apró-cseprő dolgairól, vagy pedig egyszerűen csak nézik a tévét.

Az árakról sokat nem érdemes beszélni: olcsóság van, ha nem is a legolcsóbb hely Bukarestben. A választékot szintén gyorsan el lehet intézni: van pár fajta sör, kólafélék, valamennyi tömény, semmi különös. Brifcor sajnos nincs, és hiába érkezik másfél literes műanyagflakonnal az ember: a TEC szukkosgép szintén hiánycikk.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.92

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések