Al Capone pizzázó

június 14, 2007, gergeliii
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



A szatmári pizzázórecept szerint végy egy kicsi helyiséget, zsúfolj össze benne 5-6 asztalt, pizzásfiút lopd el a konkurenciától, adj a helynek valami italiánóra hajazó nevet, mondjuk Macchiato, Siciliano, fűszerezd meg egy kis egzotikummal, az első három hónapban aratsz, mindenki törzsvendég szeretne lenni.

Majd, miután a hely beállt a napi x vendégre, kezdhetsz egy másik bizniszt, termopánablakozást, és akkor kezdődnek a gondok. A pizzalap megég, a pincércsaj unja magát, a másik biznisz elviszi a lóvét, ezért már nem rendelünk Pepsit.

Ehhez a tendenciához képest az Al Capone évek óta működik, bejáratott ételreceptek és egyéb sallangok nélkül. A berendezés és bútorzat fénye kicsit megkopott, a kinti műanyagasztalok pedig rangon aluliak, a tulaj már nem szeretne milliókat befektetni. Rábízza magát a kaja minőségére, amelyben viszont egyenletesen jó minőséget hoz, és bár pizzában nem, de a salátákban sikerült különlegeset alkotni, az összeállítások kellemesek, a tálalás is el van találva, kérhetsz pizzalapocskát hozzá vagy pirítóst.

Helyszín: a Kölcsey Főgimnáziumtól a Nagypiac felé, buszmegállóval szemben balra.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.20

Hozzászólások

5 megjegyzés » “Al Capone pizzázó”

  1. fidel gasztro » június 14, 2007 10:12

    Az tény, hogy aki a kedvese kezét szeretné megkérni, és e célból keres romantikus helyet, az ne az Al Capone-ba menjen, viszont…én mindössze egyszer lehettem az Al Capone vendége, de elmondhatom, hogy a pizzával sem volt semmi baj, annak ellenére, hogy az előttem szóló nem így gondolja. Biztos nem olyan mint ahogy azt egy echte olasz készítené el, de ami nálunk Romániában nem elhanyagolandó kritérium, legalább ízletes és laktató. A szó szoros értelmében egy átlagétkű vendég rosszul lesz egy pizzától, ami valami 600 gr. , ha jól emlékszem. Negatívumok: lepattant helyiség, unott (és nem unatkozó) pincérek, hosszasan kell várakozni a kiszolgálásra. Pozitívum: ízletes és emberes méretű pizzák. Azoknak ajánlom, kik biztosra jól szeretnének lakni, pontosabban megtömni a gyomrukat.

  2. Bibike » június 16, 2007 18:51

    fidel gasztroval értek inkébb egyet… tényleg kiadós és finom a pizza… szatmári viszonylatban nem igazán tudnák kapásból jobbat mondani (igaz ritkán járok haza…)… a kiszolgálás nekem nem tűnt lassúnak, gyorsnak se, olyan normálisnak… bár hozzá kell tennem, hogy elág jól ismerem a pincéreket és a pincércsajokat… egyedül amiért egyetértek a 3as osztályzattal(na jó, egy 4est én adnák)az az, hogy nem lehet a hídon túlra házhozrendelni… ez az ami szerintem nagyon primitív (nem tudtam szebben megfoglamazni) dolog…

  3. zsmusic2000 » szeptember 28, 2007 16:31

    Bibike, elozo hozzaszolasban: nem “adnák” hanem “adnék”, ha mar a mindenfele kiertekeleseknel tartunk. Amugy az Al Capone az egyik legjobb pizzazo a varosban es, habar ki nem alhatom az olaszokat, azert ez az egy jo dolog azert meg megvan: a pizza, amit amugy sem lehet elb*szi, de ha megis akkor Fabry Sandor receptje alapjan, egy kis Eros Pista legyen mindig a zsebben, mert ezzel mindent magyarossa tehetsz.
    A kiszolgalas tenyleg lassu , de nem annyira hogy zavaro legyen, hisz a ket kislany akit ott dolgozik, eleg sokat kell szaladgaljon a terasz es a terem kozt, plane ha egy nagyobb tarsasag minden tagja percenkent ugraltatja, hogy “Bai’adumiunsprite”. Hazhoz is rendeltem mar toluk, es emberi idon belul meg is kaptam annak ellenere, hogy telt hazuk volt.

  4. zsmusic2000 » szeptember 28, 2007 16:35

    Az egyik legjobb pizzazo a varosban, mert ok igazan haziasan es finoman keszitik el a pizzat.A kiszolgalassal eddig semmii bajom nem volt, nem tunt lassunak, meg akkor sem ha a teraszon ulo 12 fos , multisznob, BMW-s banda tagjai percenkent ugraltattak a lanyokat, hogy “Bai’adumiunsprite!!!”
    Amugy ide vittem el egy nemetorszagbol hazajott ismerosomet, es teljesen meg volt vele elegedve.

  5. bogyo arnold » április 26, 2008 01:02

    “Kedves” gergeliii. Én az Al Capone,talán legrégebbi törzsvendége vagyok.Szerintem,ha valaki véleményt akar alkotni egy helyröl,az szive joga,de azt ne hallomásból,vagy egyszeri látogatás után tegye. Viszont,ha irni is akar róla,az már felelőséggel jár és akkor legalább minimális,valós információt gyüjtsön össze,főleg,ha a hely tulajdonosáról van szó.Értem ezalatt a:”tulaj termopánbizniszét”a”pizzafiu lopást”a”másik biznisz elviszi a lóvét” és a többi aberált zagyvaságot amit összehordtál.Mindez tudatlanságra,primitivségre,sőt szellemi flusztációra enged következtetni amit szerintem kezeltetned kellene!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések