Pulp Fiction

június 5, 2007, kukucsi
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: ÉTTEREM



A hétvégén pizzázni szerettünk volna (gyereknap meg miegymás), és hosszas sétálgatás meg az után, hogy az első helyen, ahová benéztünk, minden asztalt lefoglaltak, a másikban meg nem sütöttek pizzát, a Pulp Fictionban kötöttünk ki. Régebben elég gyakran jártam ott, már hosszú ideje nem. A stadion melletti villamosmegálló közelében nyílt valamikor a kilencvenes évek végén, a kétezresek elején, garázsok között. A sörfesztivál zaja nem hallatszott idáig, azt reméltük hát, jól fogjuk érezni magunkat.

Bent is lehet, de ebben a melegben?! Körben fatetővel, középen ernyővel fedett faasztalok, amolyan “nyugodt kispolgár”-stílus. Helyet foglaltunk, beszélgettünk, nézelődtünk. Röpke félóra elteltével jött a pincérlány, hozta az étlapot. Nem ő tehetett a késésről: egyedül szolgált fel, holott több soktagú társaság érkezett, végzős egyetemisták barátnőikkel/barátaikkal, szüleikkel, barátok “csak úgy”. A hölgyet jó humorral áldotta meg a Fennvaló - mikor véletlenül megmozdította az ernyőt, s a nyakamba zúdultak az előző eső csöppjei, lazán és udvariasan elnézést kért és letörülte az asztalt, mondván, bizonyára nem árt nekem egy kevés víz, s amikor kihozta az egy üveg sört kettőnknek, tettetett rémülettel jegyezte meg, hogy lám, az én poharamba nem töltött, s most kénytelen lesz igazságtalan lenni hozzám, hiszen alig maradt. A sör, akár a jég, tehát remek.

A rendelést felvette, a pizzákat meglepően hamar kihozta, s a Quattro Stagioni éppolyan finomra sikerült, mint a vegetáriánus. De amikor a barátaink megérkeztek, legalább félórát kellett várakozniuk, és mikor végre odajött, a pincérlány bejelentette, ha enni akarnak, egy órába telik, amíg ki tudja hozni. Ennek tudatában csak italt rendeltek. Aztán a számlát szerettük volna, ám ezt már tényleg nem kaptuk meg (ha annyit igyekeztünk…): oda kellett mennünk a pulthoz, hogy fizetni tudjunk (!), mert egyre többen érkeztek, a kiszolgáló pedig még mindig egyedül volt.

Azzal jöttünk el, hogy a pizza, a sör és a pincérlány megérte, máskor mégsem jövünk ide, mert itt sokat kell várni, esetleg nem is hozzák ki, viszont még fizetni se hagynak.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 2.68

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések