Parajd Panzió

május 24, 2007, sza_bee
3) Helység: Parajd 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ)



Valahogy úgy sikerült, hogy hirtelen kellett a nászutat megejteni, így a görög és osztrák vidék kimaradt. Az egy hetet, ami rendelkezésre állt, úgy döntöttünk, hogy Székelyföldön fogjuk tölteni. Parajdot választottuk alaptábornak, egy régebbről ismert turisztikai hivatal ajánlatai közül választva.

Mivel erre a speciális esetre nem felel meg egy akármilyen szállás, a Parajd Panziót választottuk szálláshelyül. Ennek előnye, hogy a rendelkezésre álló szobák garzon vagy lakás típusúak, tehát lehet otthon főzőcskézni. Mi egy garzon típusút fogtunk ki, azért mondom, hogy fogtunk, mert az előzetes foglaláskor a szobánkba franciaágyat ígértek, ehhez képest 2 darab egyszemélyes ágyból alakítottuk ki a franciaágyat. Nem volt ezzel semmi gond, nem vagyunk túl pretenciósak.

A szobában még volt egy (talán) kihúzható kanapé, ami egy gyerek számára tökéletes alvóhely. Ezen kívül egy asztal, ami nekünk reggeliző- és vacsizóasztalként, valamint irodabútorként is szolgált, hozzá két szék.

A konyhában mikrohullámú sütő, elektromos tűzhely, frigó, gőzelvonó és mosogatókagyló állt rendelkezésünkre, evőeszközökkel, néhány edénnyel és tányérokkal. Ebből a szempontból csak az otthonról hozott konzervnyitóra és a dugóhúzóra volt szükség. Jó lett volna még egy csepegtető is, hogy az elmosogatott edényeket ne a konyhapultra tegyük száradni. Talán olvassák ezt az írást, és jövő alkalommal már lesz. A konya környékén egyébként minden a legnagyobb rendben működött.

A tévén kb. 30 adást lehetett nézni, magyar és román csatornákat egyaránt. Van sport is. Teljes kényelem.

Ami gond volt, hogy az internetkapcsolatot a recepciós hölgyek nem tudták sehogyan sem összehozni, pedig egy ilyen új panzióban igencsak elkelt volna. Valahogy ezt is megoldottuk önerőből.

Pozitívumként említhető, hogy van szauna és jacuzzi, természetesen használati díjjal (nem próbáltuk). A kinti három filegória és két grillező hely rusztikusabbá teszi a légkört, a hozzávalókat a vendégnek kell beszereznie (kivéve a fát). A panzióban egyébként étkezni nem lehet (nincs étterem), viszont a recepció melletti hűtőből mindenféle (szeszes és nem szeszes) italokat lehet vásárolni a készlet függvényében. A grillezőkhöz külön kezelőszett nincs, késsel-villával kell a húsokat forgatni, hacsak nem hoztuk magunkkal az otthoni grillkeszletet.

A grillezést nem ajánlom sötétedés után, ugyanis a mesterséges tóban élő békák olyan hangosan zenélnek, hogy sokszor nem hallottam, amit a feleségem mond. A filegóriák tetőrészében lévő pókokra is jó odafigyelni, már akinek ez gondot okozhat.

Summa summárum, a Parajd Panzió jó helynek minősül, kellemes időtöltési lehetőségeket biztosítva a vendégnek. Az árak nem óriasiak, mi 14 eurónak megfelelő lejt fizettünk egy éjszakáért fejenként, igaz, az euróárfolyam valamivel magasabb volt, mint a nemzeti banké.

Egyébként a szobában van telefon is, de mi nem használtuk. Időnként a vendégekkel érkező gyerekek hangosabbak a kelleténél, de ez mondjuk nem a panzió üzemeltetőinek a felelősége. A parkoló tágas, van bőven hely minden vendég autója számára. Ennyi.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.07

Hozzászólások

4 megjegyzés » “Parajd Panzió”

  1. Attila » május 24, 2007 12:02

    Ha valaki nászúton van, annak minek az internet?
    Van egy-két más dolog amit lehet csinálni :)

  2. kefiret » május 24, 2007 12:09

    pedig az a jacuzzi naon jo. :)

  3. boszor » május 24, 2007 12:59

    nem kellene bántani, és nem csak a jacuzzi miatt (merthogy az télleg jó:-). a szobák berendezése akármikor versenybe szállhat egy négycsillagos szállodáéval (külföldivel is), az elektromos tűzhely külön egzotikum Erdélyországban :-). a panzióban konferenciaterem is van, igaz kicsi, de megengedik azt is, hogy bulizásra használja az ember. pár lépésre pedig bárpulttal, újabb tűzhellyel felszerelt helyiség leledzik, ugyancsak bulizás céljára a kedves vendégnek (jómagam nagyon jót buliztam ott). a személyzet pedig nagyon béketűrő ;-)

  4. sza_bee » november 7, 2007 17:08

    Internet vagy sem. Hat azert lett volna erdekes, mert egyes embereknek fontos lehet tudni hogy all a zsebuk meg akkor is ha eppen naszuton vannak. A mienk egy picit tul praktikusra sikerult (nem a zseb, a naszut) a nyugdijas-faljukfelegymast-kisembujunkahazbol verziohoz kepest. De azert pihiztunk boven.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések