Terasz a Gyilkos-tó mólója mellett

május 22, 2007, sza_bee
2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: ÉTTEREM



Most a Gyilkos-tó partján lévő vendéglőről szeretnék írni pár sort. 2007. május 14-én jártunk arra, a Békási-szoros látogatása előtt.

Az odáig vezető út eléggé hepehupás, egészen fellélegzik az ember, amikor az autót végre a parkolóba irányíthatja.

Az étterem (nevezzük ennek, de szerintem csak terasz), a Gyilkos-tó csónakkikötőjétől 10 méterre van. Néhány fapad, egy pult, és ennyi az egész. Ottjártunkkor a tájképet pár fáradt turista, egyetlen csónakázó pár és egy sárga betonkeverő egészítette ki.

Leültünk, rendeltünk és megrökönyödésünkre a levest csípőből szervírozták. Amíg meglátogattam a furcsa elérhetésű mellékhelyiséget (lépcsőn fel, ajtón be, majd hirtelen lépcsőn le, a sötétbe), ahol hideg, zord, de nem-pretenciósoknak elfogadható és teljesen funkcionális közeg fogadott, a két nyelven beszélő, erős moldovai akcentusú pincérnő ki is libbent a két tál levessel. A pacal állítólag “jó”, a marhahús-csorbát pedig szerintem nem lehet elrontani. Vagy tán mégis? 20 lejt hagytunk ott ezert az ebédért, őszintén szólva picit borsosnak tűnt, a kondíciókhoz képest.

Hogy pontosabban leírjam: a kajálóhely egy fél terasz, kb. 6-7 asztallal, amelyekhez egyenként 2 pad társul, némi nemzeti motívumos takaróval leterítve. A teraszról a tóra lehet látni, ez így tökéletes :-) Ezenkívül van egy pult, egy lépcső tetején a konyhabejárat és a WC-lejáro. Ennyi.

Még megemlíteném, hogy mi maradtunk akkor éppen utolsó kliensnek, és amikor felálltunk az asztaltól, a fazon csak akkor indította el a betonkeverőt. Hogy addig nem akart minket zavarni, vagy csak pihent, mert ebedszünetje volt neki is, sosem fogjuk megtudni…



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 3.23

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Terasz a Gyilkos-tó mólója mellett”

  1. Tyka » május 22, 2007 19:27

    Ha mar a Gyolkostora mentek, akkor nem csak ez a vendeglo van ott, sajnalom, hogy a leggyengebbet fogtatok ki, par meterrel kellett volna tovabb menni es szinvonalas, elvarasoknak megfelelo vendegloket talaltatok volna. Ebbol a leirasbol meg ugy tunik mintha a Gyilkoston tenyleg nagyon zuros lenne a helyzet, pedig egy viszonylag jol kiepitett es gondozott turisztikai latvanyossaga Hargita megyenek!Az egy dolog, hogy a tizbol az ember pont a legszutykosabbat fogja ki…ezt nevezik pechnek:)

  2. Bibike » május 30, 2007 07:50

    Erdekesm, en tavay nyaron jartam ott es akkor is csak ez volt nyitva, raadasul szalmakrumplit nem akartak csinalni, mert meg “koran ” volt (ugy 10 korul)…ami igy utolag nem is baj, mert kozben lattam, hogy hogy keszulnek az etelek… mast a kozelben pedig tenyleg nem talaltunk… a leiras teljesen realis:) gratula:)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések