Drakula vendéglő

május 16, 2007, sza_bee
3) Helység: Segesvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM



Először két vagy három éve jártam ezen a helyen. Dános (Daneş) felől megközelítve Segesvárt, az első emelkedő előtt kell letérni jobbra egy kikövezett (kőtörmelékes) útra. Itt kb. 3 km után jobb oldalt leljük meg a Drakula vendéglőt. Az egész helynek faluturizmus szaga van, egy völgy oldalán helyezkedik el, kb. 2 hektárnyi területen.

A vendéglőt fedett terasz övezi, meg egy óriási kerthelyiség, ahol kis filegóriákban ugyancsak pihenni/enni, társalogni lehet. A kerhelyiségben található még egy mesterséges tavacska is, ugyancsak mesterséges szigetecskével. A tavat körbe lehet sétálni, a víztükrön hattyúk úszkálnak.

A hely valószínűleg nagy népszerűségnek örvend a környékbeliek körében, de az átutazók is kedvelhetik: mindenféle járgányt látni a parkolóban, ami legtöbbször nem bizonyul elég tágasnak.

Ugyancsak a kerhelyiségben egy rögtönzött állatkert is található, van itt gyöngytyúk, farkas, óriási kutya, galambok, őzek, páva, vadászsólyom, nyulak és két strucc is. A vendégek nagyrészt gyerekekkel érkeznek, valószínűleg eme attrakció miatt, ezenkívül a naaagyon friss levegő és a néhany kerti gyerekjáték is vonzza őket.

De térjünk a kajára. Az általában előforduló román konyharemekek mellett mondjuk strucchúst is lehet enni. Nem próbáltuk ki, de biztos jó lehet. A pincérek jómodorúak, segítőkészek, és igyekeznek mindent megtenni a csorgó nyálú éhes ember szájának betömése érdekében (kajával). Az árak nem túl borsosak, de nem is kicsik.

Olyan embereknek ajánlom, akik szeretnének picit feltöltődni egy hosszú út fáradalmai után/közben, vagy csak pihenni szeretnének egy teljesen a természet lágy ölén fekvő vendéglőben. Nincs semmiféle zavaró tényező, a teraszról az ember étvágya megkétszereződik a friss levegő és a fény miatt.

Jó étvágyat kívánok, ha arra jártok!



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.82

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések