Mátyás pince

május 2, 2007, gergeliii
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: ÉTTEREM



Mintha csak a szomszéd haverhez ugranál át egy pacalra, a Pietroasa/L.Rebreanu utcán, azaz a Mátyás király strassén: ez a Mátyás pince. A hely mottója akár az is lehetne, hogy “ha unod a chateaubriand-t“. Lacika főz, felesége, Mara felszolgál, az úri közönség ebédel, a nyitvatartás is elég szokatlan: délelőttől délután ötig. Ide ne jöjjön senki mulatozni reggelig, mondja Lacika, majd visszavonul a konyhába, melegít még egy adag halászlevet. Mara felsorolja az aktuális étlapot, két-három fajta leves, a szokásosak, elsőosztályú választás a csülök babbal, savanyúsággal, semmi extravagancia vagy Michelin-guide-ba áhítozó fogások.

A halászlé a legjobb a városban, és akárcsak a legjobb csárdákban, sohasem egyforma az íze. Ajánlom még a babgulyást, jó csípősen, persze egy idő után Mara tudni fogja, mit szeretsz…

A környék autószerelői, maszek munkásai, kisvállalkozói, autonetes öltönyösei törzshelye, újabban szerencsére a cigaretta ki van tiltva. Közben átszólnak a másik asztaltól, hogy szevasztok, na mi újság? Jól érezzük magunkat, nem feszélyez hat kés és nyolc kisvilla a tányér körül. Desszertet kérni, nos, ez sohase jutott eszembe.

Az árak barátságosak (ebéd 20-25 lejért fejenként), a tulaj szimpatikus, a kliensek pedig egymásnak jó étvágyat kívánnak.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.09

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések