Tein

április 19, 2007, Ana
3) Helység: Sepsiszentgyörgy 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDAElőször is helyesbítsünk: a típus megjelölés félrevezető jellegű. Nem találtam megfelelő elnevezést [teázó], ezért kénytelen voltam azt bejelölni, aminek még tűnhet.

Tein.
Park, kultúrépület, Toronyóra, Színház szomszédságában. A Bazárnak nevezett Toronyórát és Képtárat magában foglaló sárga építmény ad otthont neki. [Az épület adottságait kihasználva, azaz: magas mennyezet, a falak kékre festve, földig érő kirakatablakok, viszonylag tágas tér, ülőalkalmatosságok változatos felhozatala.]

Az ideális ülőhely, ha

~ könyv társasága, napsütés, tea: kis asztal
~ barát/barátnő, fontosabbacska megbeszélnivaló: kétszemélyes kanapé
~ barátok, sör: bambusz(?)fotelek

Ha nem vagy túl szőrszálhasogatóan igényes, és a fenti 3 lehetőséghez közel állnak az igényeid, akkor ideális. Helyet ad még alkalomadtán családiasabb koncerteknek, kiállításmegnyitóknak. A falon csüngő fotók/képek/alkotások [mitnemondjak] kb. 2havonta cserélődnek.

Fekete-/zöld-/gyümölcsteák széles választéka fogad… emellett kávé, kapucsínó, frissen facsart gyümölcslevek, shake, bor, sör, szivarkák, dohányok.

Egy adag tea [400 ml] 4 lejbe kerül. Méz, cukor, teasütemény kíséretében szolgálják fel. A fekete és zöld teákhoz tejet is szoktak hozni.

Olyankor, mikor teázni megyek, szinte nem is az számít, milyen teára esik a választás. Annál is inkább megkívánom a kis szertartásféle dolgot: rendelés; mikor az asztalon a tea, megillatolgatni; kiskancsóból kitölteni az első adagot a lapos, fehér csészébe; méz/cukor; tej; {a teaadag a fenti művelet még kétszeri megismétlésére elegendő}; közben sütemény. Ennyi.

Kiszolgálás… szerintem szubjektív téma. A dolgok két emberen múlnak [a vendégen és a pincéren]. A tulajdonosok ízlését lehet dicsérni, és ami az igényességet illeti, az sem elhanyagolandó. Fontos nekik a vendég véleménye, az esetleges panaszokat komolyan veszik [nem a megszokott “igen… persze, persze… majd intézkedünk” módszert alkalmazva].

Konklúzióként? Állja a helyét. És kész.* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.43

Hozzászólások

13 megjegyzés » “Tein”

 1. Fodor » április 19, 2007 07:53

  ja, telleg allja a helyet.
  Gratula.
  Mondjuk keves fajta sor van.
  Udv.

 2. :) » április 19, 2007 10:39

  mikor először(és valószínüleg utoljára) voltam itt, rendeltem egy adag sült banánt.. juuujj, de sz@r volt

 3. nutzi » április 20, 2007 13:04

  Mindig nagyon fííínom teákat iszom itt. És a kiszolgálás kifogástalan, akárcsak a hangulat.
  Szeretem

 4. melis » április 20, 2007 14:56

  mostmar van Heineken, Gosser, Leffe, Zipfer, barna Silva, Beck`s, Stella , Alkoholmentes Stella es korona

 5. jozzo » május 7, 2007 10:49

  valoban nem nagyon lehet negativ jelzokkel illetni a helyet, foleg a Szentgyorgyi kornyezetben… ami meg a soroket illeti, szerintem nem lehet panasz a felhozatalra, foleg, hogy nem sorozo…

 6. Noemi » augusztus 20, 2007 13:02

  Szentgyorgyon a legjobb hely, es a finom teak….
  Csikszeredaban, es Marosvasarhelyen is kellene nyitani teazot:).Amikor Szentgyorgyrol meselek a barataimnak,a Teint mindig megemlitem…:)

 7. Levente » január 3, 2008 19:18

  Nem igazán szeretem a Tein, tele selyemsálas emberekkel. Ez még rendben is lenne, de ha sál nélkül mész be akkor megnéznek, nem is akárhogyan. Szóval elég réteghely, állítólag művészek járnak oda, bár csak 16- 18 éves diákokkal van teke.

 8. Nagy Alfred » április 12, 2008 13:15

  Velemenyem szerint a Tein az egyetlen hely Szentgyorgyon,ahol kulturaltan es kellemesen lehet letezni egesz nap.Halistennek reteghely,torzsvendegkent keves selyemsalas figurat lattam az elmult 2 evben es csak unnepelni tudom,hogy nem lehet Noroc,Harghita stb. soroket kapni eppen azert hogy bizonyos mas retegeket kiszurhessenek.Kovetendonek talalom azt az odafigyelest es igenyessegre valo torekvest,ami ezen a helyen tapasztalhato.Elhelyezkedesebol adodoan,nyaron a legkellemesebb kiulos helyek egyike.Joizlesu,erzekeny,muveszetkedvelo embertarsaimnak kifejezetten ajanlom.

 9. Annika » május 4, 2008 14:33

  Most a szeen’györgy napokon voltam a Teinben.
  Hááát.. nem rossz a hely, mondjuk én a falról az aranyozott díszítést lespóroltam volna…
  Mivel inkább csak jót vagy semmit szeretnék írni a helyről, a kiszolgálásról inkább semmit…
  Jó pont, hogy éjjel fél3kor ez volt az egyetlen hely a központban, ahol még leülhettünk, máshol már mindenütt zártak.
  Rossz pont, hogy fél órával később innen is kiraktak, pedig szinte minden asztalnál ültek még vendégek…
  Tea finom, süti finom, cukortartó üres, átlagosnál magasabb árak…
  De úgy mindent együttvéve, rendben van a hely.

 10. brunika » augusztus 1, 2008 17:46

  Hát tényleg igaz a fenti szöveg(Annika “komment”)mi is amikor a legjobban éreztük magunkat,és még akartunk rendelni akkor azt mondták hogy zárora,pedig nem is volt ” késö” éjjel 12 után volt.,vagy csak azért mondták mert mi voltunk az egyetlen vendégek(4-en)???pedig szerintem a vendég után élünk/vagy nem???amugy a hely ok.s csak ezek a “kis “pontok azért olykor sokat nyomnak a latban.

 11. Ana » szeptember 16, 2008 16:45

  Itallap, események, miegymás a honlapon: http://tein.ro/home.html

 12. Csicseri » augusztus 10, 2009 17:11

  Jól meg változott minden. Kérek egy új véleményező cikket. Hajrá Tein (akármilyen Szentgyörgyön csak ez van)!

 13. Transindex » augusztus 12, 2009 10:57

  Hajrá, írd meg! Fotókkal, aktualizált árakkal stb.

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések