Lobogó Panzió

április 26, 2007, gergeliii
2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ) 3) Helység: Homoródfürdő



Húsvéti panzió-tartóstesztünk szereplőjéül a Lobogót választottuk ki, eddig ugyanis csak az éttermét ismertük, de csobog a patak, lovaglás, pihenés, telefon kikapcs, ideális hely.

Helyezkedése: Udvarhelytől Csíkszereda felé félúton, Homoródfürdőn, a jobb oldalon, parkolni egész kényelmesen lehet, ha pár percre állsz meg, akkor is, ha több napra maradsz, az se gond.

Étterem: három nap alatt főként különlegességeket választottunk, nyertes a rőzse-steak barnamártással, a menü áttekinthető és változatos, a minőséget pedig egyenletesen, magabiztosan hozzák, még akkor is, ha megáll a turistabusz, és negyvenen várnak az asztaloknál. A romániai éttermek típushibáinak számító kifogások - bocs, ma nincs csirkemell, vagy nem tartjuk a Coca-Cola termékek közül a Bitter Lemont - közül egy sem fordult elő a három nap alatt, egyszer sem. A pincérek, recepciósok egytől-egyig kedvesek, közvetlenek, de nem tolakodóan, ahogy kell, kedvencünk a Tamási-művek hőseire emlékeztető fiatal srác.

Kedvenc szabadidős hobbijainkat űztük, a lovaglást (saját felelősségre, ezt kihangsúlyozták), autós száguldozást a Hargitán és a patakparton üldögélést. Az egyetlen negatívum, de ez nem a panzió hibája, hogy az étterem az átlagnál forgalmasabb, mint szállóvendégek nehezen találtunk szabad asztalt, de ez lehet, hogy a húsvét miatt volt.

Részünk volt még apró figyelmességekben, mint a vasárnapi húsvéti reggeli menü, sonkával és piros tojással, túróval és egyéb finomságokkal, ugyancsak itt találtunk eredeti áfonyalekvárt, ízlelhettünk mentateát reggelire, gondolom ezt se konzervből.

Összességében nagyon jól kitalált koncepciót és jól szervezett vendéglátó-komplexumot találtunk, az árfekvés is egészen baráti: három nap két személyre 275 lej körül, kajaszámlák két személyre 60 és 100 lej között, lovaglás 15 lej/óra. És a legfontosabb: vendégszeretetből jeles.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.19

Hozzászólások

15 megjegyzés » “Lobogó Panzió”

  1. Trixee » április 26, 2007 17:17

    Szép a leírás is, de a Lobogó panzió igazán csodás hely.
    Én ismerem a teljes történetét, az is lenyűgöző.
    Többszor kávéztam, kajáltam már ott, nem egy, nem két barátomat vagy kliensemet is elvittem. Rossz szót még semmiről nem hallotam. A kaja az udvarhelyi Petry étterem után itt a legjobb a megyében. Pedig megfordultam egy-két helyen.
    Szóval szuper.
    Az egész az üzletvezető dícsérete is.
    Ügyes keresztanyu:)

  2. isti » május 1, 2007 02:25

    Egészen remek, hogy tudom hol keressem Hargita megye második legjobb kajáldáját:) Rég nem jártam Homoródon, gyerekkoromban viszont annál többet… mindig jó volt megállni a Lobogó vagy Mária forrásnál, hátad mögött csendes tömb a fenyves, lent a patak mellett pedig a friss forrásvíz csillan rozsdabarna ereken.Fenntartható nosztalgia, ez most is mind így van… adalékul viszont megjelent a Lobodó forrás mellett egy nagy-nagy épület és ráfeküdt a nevét adó forrásra… Echte sziklakert is alakult mellé, ahogy kell. Persze jó bevágni egy bitter lemont ott a forrás mellett, de miért nem lehet egy kicsivel távolabb, nem ilyen tapintatlanul? Miért kerül mindig egy-egy élelmes vállalkozó oda, ahol el lehet rontani valaminek a hangulatát? Persze, kell a turizmus fellendítése, meg munkahelyek teremtése, de milyen jó lenne nem tolakodóan hanem ízléssel. Persze aki egy jó kis autós száguldozásra megy a természetbe, annak jó ez így.

  3. gergeliii » május 1, 2007 10:11

    Kedves Isti, igazad van. Gondoljunk viszont arra is, hogy ha ez az élelmes vállalkozó nem épitett volna pont ide éttermet, panziót, lehet hogy a forrás tele lenne dobálva sörösüveggel, a panzió helyén pisilöhely, szétdobált szemét, vagy aluminiumbódékból mérnék ki a megálló turistáknak a tavalyi kólát, és napraforgómagot. Ehhez képest, igazán elegáns hely a Lobogó, méltó úgymond a természet szépségéhez. Ellenpélda: Bodzaforduló, azaz Intorsura Buzaului, ahol az útszéli putrikból büzlik az állott sörszag, szemét eldobálva, satöbbi.

    Ja és a lepukkant Homoródfürdö is jó példa: a természet gyönyörű, sehol egy élelmes vállalkozó, éppen ezért düledeznek a régi vikendházak.

    Az autózás pedig nemhiszem hogy zavarta volna a környéket, csak szatmári lévén örültem hogy van végre 15-20 kilométernyi szerpentin, van akinek ez a kikapcs, van aki endurómotorozik ezerrel a Hargitán, van aki fotózza a természetet, stb

  4. isti » május 1, 2007 11:47

    kedves gergeliii, igazad van, nem jó sem a szétdobált sörösüveg, sem a pisiszag. nem emlékszem hogy ilyen volt-e a panzió megléte előtt a hely. Nem feltétlenül, mert folyton mozgásban volt a forrás környéke, és vízért mentek oda az emberek, nem sörért.
    Nagyobb rend és tisztaság lenne Homoródon, ha még három fogadót felhúznának a Lobogó és a Mária forrás mellé? Valószínű, hogy kerül majd befektető… És akkor továbbra is jó lesz majd megállni Homoródon, kábé úgy, mint Feketetón, az út szélén: mert remek a miccset készítenek.
    Szerintem túl nagy ára van a takarításnak.
    Amúgy tévedés ne essék, semmi bajom az út széli pihenőkkel, kávé-kóla-kaja, cucc, biztos a Lobogó nagyon jó ebben, csak hát látszik, hogy Homoród községnek nincs semmiféle területrendezési terve, ami megvédné az embereket önmaguktól. lehet hogy túl finnyás vagyok?
    Arányaiban más eset, de eszembe jutott egy másik köztisztasági vállalkozó, aki a Túri-szorosba épített hotelt, majdnem kész, viszont abba még nem kell beletörődni… http://www.pontweb.ro/palyazat/stiri/protectia-mediului/rezervatie-naturala-atacata-de-betoane-9150.html

  5. Székely Zoltán » május 1, 2007 21:26

    Istim nem nagyon értem hogy mi a bajod a Lobogóval meg a kritikus fiúcskával, én is természetvédö vagyok és a Lobogó környékén nagyobb tisztaság van, mint a hires feketetói kanyarban :)) Még annyit, hogy ha jól emlékszem, utaztam vele Kolozsvárról egy piros autója van és életem meghatározó autós élménye volt, 150-nel nyüstölte felfelé és lefelé is. Nem biztos hogy ö volt, de a stilusa alapján valószinünek tartom. Szenzációs volt, és közben úgy emlékszem Bitter Lemon üditöt szopogatott, bár nem esküdnék rá!
    Sziasztok, Zoli

  6. Transindex » május 18, 2007 10:43

    Sza_bee olvasónk újabb kritikát írt a Lobogóról, amit kommentként csatolunk:

    Otodikes koromtol nyolcadikos koromig Homorodfurdon toltottem a nyaraim reszet, diaktaborban. Most igy 17 ev utan a taj semmit nem valtozott, de az akkori epitmenyek igencsak mutatjak az ido mulasanak es a tulajdonosok hanyagsaganak jeleit. Mondjuk az “orosz” villat mar javitjak, de ez meg csak egy apro resze az ottani villakomplexusnak.

    Az egykori diaktabortol a borvizkutak iranyaba haladva es elhagyva azokat, egy uj epitmeny bontakozik ki a Csikszereda fele vezeto ut jobb oldalan. Nagyon jo izlessel epitett es korberendezett helyen fekszik, valoszinuleg uj lehet. A neve Lobogo Etterem. Belul kulturalt korulmenyek kozott kb 6 asztal fogad, ezt kiegesziti a fel szinttel lejjebb levo kulso terasz es ennek folytatasa az epulet uttal ellentetes oldalan, egy szintel lejjebb. A terasz erdekes megmunkalasu, praktikus es kenyelmes butorzattal van ellatva, fo elem a fa es a kovacsolt vas. Az asztalok berendezese tisztasagra es haziassagra vall. A teraszrol a kozelben levo borvizkutra es a parkolora lehet latni. Amennyiben az ember ehes, az etlap tanulmanyozasa kozben fel sem merul az uton elhalado jarmuvek zavaro tenyezokent valo felfogasa.

    Az etlap valtozatos, van itt helyi specialitasoktol az erdelyi konyha klasszikus remekeiig szinte minden. Az ital es edesseg listaja is atfogo, minden izlesre talalunk valamit. Meg vegetarianus menut is lehet rendelni. A se’f becsuletere szoljon, a kaja nem sokkal a rendeles utan, pontosan, frissen es melegen erkezik az ehes vendeg ele. Mondjuk a gombocleves gombocai picit kisebbek mint amit anyam foz, dehat vegyuk ezt specialitasnak.

    Amennyiben az ember a teraszon ul az uttal ellentetes iranyba sasolva egy erdekes formaju farakas otlik az ember szemebe, 6 bungalo es a sipalya kisereteben. Nehany gyongytyuk ad meg rusztikusabb hangulatot az egesz tajnak, pityegesukkel es trillaikkal szinezve a fulbe valot. Szegyenemre az egyik ilyen rigmusnal azt hittem valakinek a mobilja csorog…

    Mindek faradt es ehes vandornak ajanlom ezt a helyet, a firss levego es a jo kornyezet megeri a penzt (atlagarak vannak, a felhozatalhoz kepest nem draga). Akinek ez nem eleg, megsaccolhatja a pincernok szoknyajanak hosszat vagy bekukkanthat az epulet egyik sarkan levo szuvenir uzletbe, hatha talal valamit a szeretteinek.

  7. fidel gasztro » június 18, 2007 12:25

    Kedves Isti,

    mi erdélyiek úgy vagyunk ezzel, hogy szeretjük a vadregényes helyeket, magam is szivesebben sütök szalonnát egy isten háta mögött elterülő tisztáson, ahol nem zavar sem a magyar sem a román manele, bár ez utóbbinak néha van mondanivalója is. Sütkérezés után természtesen összegyüjtöm a szemetemet, a tűzhely amit hagytam…hát istenem, itt élünk, három év múlva kinő rajta a fű.
    De ily módon nem tudjuk kihasználni azt az óriási turisztikai potenciált, amivel ezek a tájak rendelkeznek, és hogy a magyarországi turistabusz úgy húz el a Hargitán, hogy max csak pisilni állnak meg, az anyagi szempontból senkinek nem jó.
    Szemét kerül akkor is, ha kiépítjük a helyeinket, s akkor is ha nem. Csakhogy ez utóbbi esetben lehet nem lesz kinek összetakarítani a szemetet.
    Hogy szerrinted ízléstelen a Lobogó panzió? Mutass nekem egy vendéglátó-egységet Székelyföldön, melybe nem lehet belekötni. Tény, hogy a mi vállakozóink nem az Ikea szervezte stockholmi szemináriumokon tanulták a jó ízlést, és amíg errefelé Makoveczért rajonganak, sokat ne várj tőlük. De arra mindenképpen szükség van, hogy ezeket a helyeket kiépítsük, és szomorú, hogy még csak itt tartunk. És őszintén remélem, hogy lesznek okos vállakozók, akik óriási panziókat és vendéglőket fognak építeni a Szent-Anna tó köré, Gyilkos tóra, Bálványosra, a zetelaki víztározó mellé, bár ez évben nincs víz benne. Mert a nosztalgiázásból nem lehet megélni, s palackozott hegyilevegőt nem tudsz eladni, max echte székely, fekete földet kis varottas zsákocskákban, bár a tiszteletbeli székely-igazolvány és jelvény komoly konkurenciát jelentene ez esetben!

  8. Isti » augusztus 16, 2007 00:12

    Kedves fidel gasztro, őszintén remélem, ha akadnak majd okos vállalkozók, akik a Szent Anna tó köré, Gyilkostóra, Bálványosra óriási panziókat és vendéglőket építenek, akkor ezeket nagyon gyorsan le fogják dózerolni, ugyanis ezek természetvédelmi területek.
    Kellene tudni a mértéket. Hogy mit adsz el és meddig. Szeretném a Székelyföld gazdasági erősödését… viszont nagyon rövidlátó az, aki egyből tönkre is teszi azt, amiből él.
    Az utolsó mondatod iróniájával maximálisan egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy az aszfaltos-sziklakertes tájépítést és a tiszteletbeli székely-blődséget, hamis nosztalgiakufárságot egyaránt sajnálatos és ijesztő léptékű jelenségnek tartom.

  9. fidel_gasztro » szeptember 5, 2007 11:04

    Természetesen túloztam, ami a körbeépítést illeti, de a lényegre gondolom rájöttél: ki kell használni a turisztikai adottságokat.

  10. Tubi » szeptember 6, 2007 17:06

    Nagyon megható volt olvasgatni szükebb hazámról, nem is szándékom okoskodni, csak egy gondom van: ‘Isti’, ‘Homoród község?’

  11. Laci » február 9, 2009 19:16

    Tegnap jöttem haza (Magyarországra) a Lobogó-ból. Fantasztikus volt. Nagyon meglepődtem, hogy ennyire jó színvonalat (szállás, étkezés) ennyiért (30 €/éj) lehet kapni bárhol is a világon. Nem győzöm dícsérni a tulajdonost, a koncepcióért és a megvalósításért. Valóban nagyon kedves a teljes személyzet. Egy dologban biztos vagyok, hogy ide még visszatérek (nem egyszer)

  12. Louis Peter » december 13, 2009 20:26

    En csak annyit tudok mondani,hogy csodalatos hely
    En ott szulettem ott toltottem gyerekkoromat. Mar
    nagyon regen nem ellek ott de mindig mikor
    hazamegyek a csaladommal mindig felkeresem a
    Lobogo panziot.Szemelyesen ismerem a tulajdonost
    es csak gratulalni tudok Benedek Lukacsnak
    a gyonyoru epuletekert es furdo szepiteseert.

    Tistelettel
    Peter Lajos
    USA

  13. Lénárt Zoltán » január 28, 2010 10:49

    Egyszer séta közben véletlenül a lobogó panzió kertjében találtuk magunkat. Mivel igen rég jöttünk, s azt sem tudtam, hogy kerültem oda, ezért gondoltam jó lenne az útra kimenni a panzión keresztül. El is indultam ,mire a panzió üzemeltetője ingerültem rámkiabált, hogy ” ő sem járkál az én kertemben, mit képzelek magamról”. Nem a házi szabály a problémám, hanem a hangnem. Ha nem fogyasztunk önnél, akkor már nem is olyan szívélyes a vendéglátás??? Többet nem megyek oda.

  14. cziko » február 12, 2010 22:38

    Igaza van Lenart urnak,en is jartam hasonlokeppen.Az a Lukacs egy modortalan faragatlan alak,nembeszelve arrol az aberaciojarol,hogy megtiltja a kifizetett siberlet atadasat,vagyis ha en kifizettem neki 3-4 orat,akor csak en hasznalhatom a berletet es nem adhatom at egy csaladtagomnak! Hat hallott meg valaki ilyent valahol?

  15. Aniska » április 27, 2010 07:51

    Hat ne is jartam ott nem egyszer, de ez A Lukacs hogy mit kepzel magarol, el nem tudom kepzelni.Hogy lehet ilyen parasztul viselkedni a vendegekkel, nem tartja szemelott hogy a mi penzunkbol nagymelluskodik? Kristikan aluli amit csinal, en tobbet biztos nem megyek oda, es remelem hogy melobb mas is belatja, es hagyjuk Lukacsot csuszon csak mlefele!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések