Curtea Bavareză

március 21, 2007, gergeliii
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ)



Manóval ültünk az autóban, a Főtéren, hátraengedtük a széket és nem voltunk vidámak. Marosvásárhelyen valamilyen csillagközi konferencia zajlik, sehol egy szabad szálláshely a városban, szombat este. Tizenöt felhivott hotel és motel után már az autó is egész kényelmesnek tűnik, de azért körözünk még egyet a városban, amikor egy mellékutcában előbukkan a szolid családi ház, bajor cimerrel az oldalán. Csöngetünk, szobát szeretnénk. Egy ötvenes, Joschka Fischerre emlékeztető úr fogad, zakóban, Picasso-sapkában, első perctõl világos, ő a tulaj. Igen, van szoba, megkérdem az árát, mire az úr: “Az ár, ööö, az teljesen mindegy. Jöjjenek, nézzék meg, és utána megbeszéljük” Hoppá. A szobáról első látásra annyit láttunk, hogy kertre nézõ, külön dohányzóterasszal ellátott, jacuzzi, 90 cm-es képátmérős tévé, retróban berendezett lakosztály. “Az ár, az ár, mindig az ár. Nos, önök fiatalok, szimpatikusak, legyen akkor 2,5 milla helyett kerek 2, persze kontinentális reggelivel“.

Hány fokra is állítsam a klímát?” A tulaj felesége ekkor lép be, még egy szett törülközővel, megigazítja a párnákat, a parabolaantenna távirányítóját így kell kezelni, a parkolóhoz a kulcs külön jár, mi pedig csak ámulunk.

Az apartman alaposabb átvizsgálásakor még találunk internetet, egy kedves DVD-kollekciót, Placido Domingótól a Basic Instinctig, a dohányzóerkélyen hamutartót és gyújtót, az ágy alatt papucsot.

udvarocska

udvarocskaházacskafürdőbárkonferenciatermecskeapartman

Reggel szintén a házaspár szolgál fel, könnyed beszélgetés kultúráról, a világról, deutsche Marmeladen és nemzetközi vajaskiflik társaságában. “Ne főzzünk inkább egy adag friss kávét?” Azt hiszem, ez az a hely, amely a leghamarabb csatlakozott Európához.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 2.93

Hozzászólások

6 megjegyzés » “Curtea Bavareză”

  1. Tekla » március 23, 2007 23:30

    ha tudnám merre van :))

  2. gergo » március 24, 2007 09:51

    Bocs, elfelejtettem:
    str. Cuza Voda nr. 68-70
    Telszám: 40-265-265.466
    Még egyszer nem biztos hogy odatalálnék, de kábé a központból a Kultúrpalota mellett letérsz majd valahol lesz egy útkeresztezödés, szemben egy régi patinás szálló elhagyatott épülete. Nos, ebben a keresztezödésben balra, majd kábé 200m, a bal oldalon lesz.

  3. keli » március 24, 2007 20:26

    Én csak a vendéglő valamint galéria(!) részét láttam, de alátámaszthatom az említetteket … a tulaj fölöttébb kedves úriember, a hely pedig, ha kicsit barokkos is, de eléggé civilizált.

    Az útleíráson egy annyit helyesbítenék, hogy a főtér felső végén térsz balra (megkerülve a nagy ortodox katedrálist), majd végig a Calarasilor-nak nevezett Kossuth utcán :) a következő villanyredőrig (nem rövid szakasz)

    Ott lehet kb. az a patinás szálló elhagyatott épülete, amiről gergő mesél (ami tkp. az Aranykakas nevű kocsma volt a megboldogult időkben, de mindegy, úgy néz ki, ahogy gergő mondja :) )

    Szóval lámpánál balra, 200m és sasold az utca baloldalát.

  4. Farkas Csaba » április 23, 2007 14:15

    www.curtea-bavareza.ro - magyarul is atbongezheto. Nagyon szep kepek vannak a panziorol, szobakrol, vendeglorol es a festmeny kiallitassal egybekotott tanacsteremrol.
    Egy nagyonis otthoni hangulattal biro hely, mindig kedves fogadtatas varja a vendegeket.

  5. nederlandse ontbijtkoek » május 9, 2007 15:39

    Hja, leghamarabb csatlakozott Europahoz… lol. Europaban az ar nem “teljesen mindegy”, de mindegy… Amugy meg az egesz dicshimnusznak elegge ingyenreklam-ize van.

  6. gergeliii » május 10, 2007 11:11

    nederlandse ontbijtkoek-nek: ha egy kicsit jobban átfésülöd a bloodymary.ro-t, találsz tölem negativ kritikát is. Tény, hogy ez igy sikerült, de pontosan tükrözi az általam látottakat, az ingyenreklám, söt, a fizetett reklám sem az én müfajom. De nyugi, van még egykét étterem és panzió, amiket szintén nem fogok reklámozni.
    Az ár teljesen mindegy az a házigazda szövege volt, én pedig egyetértek vele abban, hogy inkább fizessek 250 RON-t a fentiekért, mint 150 RON-t a Kolozsvár központjában a gyenge kétcsillagosért.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések