Flowers

február 15, 2007, admin
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA



Főtéri léptékkel mérve keskeny kirakat és ajtó, ezért ha rohansz a konzulátustól a Sora felé, hogy még érd el a zöldet, egészen biztosan nem fogod észrevenni. Pedig a kis agyagemberkékről biztosan beugrik, hol van ez a hely. Ők azok, akik az ablakból figyelnek téged. Ha engedsz a csábításnak, és csatlakozol hozzájuk, egy egész délutánt eltölthetsz itt kifele bámulva, ha sikerült lefoglalnod a bejárat melletti asztalok valamelyikét.

A kis, kerek asztaloknál már három személynek is folyton összeütközik a könyöke: kétszemélyes traccspartikra vagy magányos újságolvasásra egy forró tea mellett viszont ideális. Az árak nem túl nagyok, a választék bőséges; ha nem kimondottan valamelyik kávé- vagy teaspecialitásra kattantál rá, üdítőt vagy mézes-fahéjas tejet is ihatsz. Ami tutira finom: a gyömbéres rooibos-tea. (A teaféleségek 2,8 lejes egységáron kaphatók, ugyanennyi a kóla is.)

Délelőtt-délben kissé lehangoló érzést ébreszt a kevés természetes fény, a sűrű füst és az asztalokra fentről lefele világító lámpa együttes hatása. Mivel csak egyetlen teremből áll, a Flowerst nemdohányzóként ajánlatosabb elkerülni. A helyiségben kb. tíz asztal, a vendégek többnyire egyetemista párok, de akadnak magányos, laptopos értelmiségiek is, akik a Flowers biztosította ingyenes Wi-fit kihasználva böngésznek a világhálón. A teaház 2005 óta működtet ingyenes hot-spotot, egyes források szerint elsőként indított ilyen szolgáltatást Romániában. A Flowers fent van egyébként a Wikimapián is, sőt a legtöbb hazai és nemzetközi hot-spot-gyűjtőszájton is megjelenik.

Ami talán kívánnivalót hagy maga után, az a kiszolgálás, de lehet, hogy csak rossz napunk volt. A törzsvendégekkel valószínűleg másképpen bánnak. Mindent összevetve, olyan hely, amit átutazónak mulasztás, Kolozsváron élőknek vétek kihagyni.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.49

Hozzászólások

5 megjegyzés » “Flowers”

  1. Réku » március 1, 2007 14:19

    Sajnos mindig zsúfot. És a füstöt tényleg vágni lehet, még a dohányzókat is zavarhatja…

  2. krix » március 1, 2007 18:24

    Hétvégén reggelente nem zsúfolt, még levegőt is lehet kapni. Remélem, a pár hónap múlva életbe lépő füstmentesítő rendelkezések pótolják majd a nemlétező füstelszívót.

  3. keli » március 5, 2007 02:37

    Mint nemdohányzó, nagy hülyeségnek tartom a “füstmentesítő rendelkezéseket”. Egy-egy hely függessze ki, hogy dohányzó hely-e vagy sem, és ne lehessen a kettőt keverni (az, hogy a terem bal hátsó sarka - harmadik terem leghátúl nemdohányzó, csak álszentség és több kárt okoz, mint hasznot) és kész.

    De hogy teljesen kitiltani a dohányzást? Az embereknek privát ügyük (kellene legyen), hogy ki mivel mérgezi magát és ha Te úgy döntesz, hogy egy hely túl füstös az elvárásaidnak, szíved rajta, hogy ne lépj be.

    Tiltsuk ki a húsokat a vendéglőkből, hogy a vegetáriánusok sehol se kelljen külön kihangsúlyozzák, hogy vegetáriánus menüt kérnek?

  4. Transindex » április 16, 2007 10:24

    kissklara nevű olvasónk írt bejegyzést a Flowersről, amit kommentként csatoltunk:

    A Flowers nevezetű kávézó Kolozsvár központjában található, közvetlenül a magyar konzulátus mellett. Teljesen objektív véleményem szerint ez az egyik legjobb kávézó, amit ismerek. Kellemes hangulat, finom kávé és teaféleségek, szivarkülönlegességek, nagyon barátságos kiszolgálás és jó árak. Van wireless internet. Egy kávé mellett is el lehet ülni ameddig akar az ember, még akkor is ha tömve van a hely. És ez a teli állapot gyakran megesik.

  5. abrud eszter » június 12, 2007 19:07

    Szerintem jo hely! En nagyon szeretem, talan az egyeduli hely Kolozsvaron, ahol jo teat lehet inni, a kavek is nagyon finomak.Napkozben szeretem, a fust kicsit zavar, de remeljuk ilyen szempontbol lesz meg jobb is. Az ilyen helyek hianyzanak igazabol Kolozsvarrol.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések