Súgó panzió

március 20, 2007, sza_bee
2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ)



A Madarasi Hargita olyan hely, amit szerintem mindenkinek meg kellene látogatnia legalább egyszer, télen.

Igazi székely fíling járja át a turistát, amikor Zetelakán átgördülve nekivág a hepehupás-köves erdei útnak, melynek szegélye nem ritkán medve- és őznyomokkal teli. Valahol olvastam egy asszociációt: Madarasi Hargita - medvék birodalma. Nem ellenőrizném az igazságtartalmát, de a nyomokat láttam és le is fotóztam. Egy jó húszperces kaptató után a fenyvesek és a hó birodalmában találjuk magunkat, majd felérve a tetőre egy miniatűr síparadicsomban. De a környékről elég ennyi.

Tavaly lépett működésbe a tárgybeli Súgó panzió. Az emeletes vendégfogadó Sapard projektfinanszírozással és egypár lelkes ember munkájával készült el. A földszinten étterem fogadja a belépőt, jó zenével, fabútorzattal és csinos pincérnőkkel/pincérrekkel. Kajálni jókat lehet, pláne ha az ember éhes. Ha nem az, nyugodtan rendelhet fél porciót, akkor is jól fog lakni. Fázós, túrára, sétára, hosszú útra készülő vendégeknek jár friss, forró jóízű tea (már ha valaki hozott termoszt). Másképp ott helyben kell meginni, amit ki is fizettetnek.

A felső három szinten majdnem minden komfortnak megfelelő szállástípus megtalálható, a saját mellékhelyiséges szobától a 24 ágyas közös hálóig. Fűtés mindig van, szinte nyárias hangulatot teremtve a kinti mínusz fokos hidegekhez képest. A nagyon fázósaknak ajánlani tudom a 12-es szobát, amelynek szerkezeti eleme a kémény, plusz fűtést adva a bent lakóknak. A komfortérzetet erősít,i hogy minden új állpotban van. Gazdáék vendégszeretőek, segítőkészek. Általában ajánlott előre helyet foglalni telefonon vagy interneten, mert ez lévén a legmagasabb színvonalú hely, gyakran teltház van. Ugyanebben az épületben található a sílift jegypénztára is, kint a bejárattól balra. Parkolóhely van bőven, ha az ember időben érkezik.

Ami nem tetszett:

- mivel az épület fastruktúrára van építve és elég hamar készült, sok helyen repedezik a fal (gondolom, tavaly még a rigó énekelt az építőanyaggá vált fenyőn). Remélhetőleg ezeket a hibákat hamarosan kijavítják.

- az ajtók nyílászáró képessége a fent említett okból igencsak korlátolt, néhol az egész ujjamat be tudtam volna dugni az ajtó és a tok között. Hang- és zajvédelemről ne is beszéljünk. Ilyenkor az ember az intim pillanataiban legyen csöndesebb. You know what I mean.

- aki szobakukac típus, az egy jó könyvön kívül csak 2-3 tévéadót tud nézni: Rtl klub és m2, valamint hangyázva bejön a Tvr1 eés Tvr2 is, ha jól emlékszem.

Árak viszonylatában se nem olcsó, se nem drága (7-15 euró/éjszaka/személy), részletesebb adatot a panzió honlapján lehet találni. Mondjuk az, hogy már másodjára zarándokoltunk oda Aradról, mondhat valamit. ;-)



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.99

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Súgó panzió”

  1. Treexie » március 20, 2007 12:10

    Csak annyit fűznék hozzá, hogy a WC-k patyolattiszták, ami biza sokat számít.
    Érdemes odamenni ünnepelni, s fínoman tudatni a pincérlánnyal, hogy mit ünnepelsz. Nincs kizárva, hogy kellemes meglepetésben lesz részed.
    No de minden szépet és jó felsorolva vagy egyetértve, nekem a Menedékház marad a topon!, még akkor is, ha kicsit gyengébb, kicsit másabb. Hogy is van?: kicsike is, savanyú is, de a MIENK:)

  2. chicco » június 10, 2007 00:21

    Kilépek a szobából és síelek kell ennél több? :-)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések