OMV benzinkutak – akármerre

március 19, 2007, gergeliii
2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: CUKRÁSZDA



Tudom, kissé szokatlan választás, de igazi fastmoving menedzserkaja és Julius Meinl kafé, az országban több mint 100 helyen – erről muszáj irni. Azoknak, akik utazás közben is bécsi Bratwurstra vágynak, vagy ameddig apa lemossa a szélvédöt, a kölykök berendelnek egy Sacher-tortát, a mobilitás a lényeg.

Kávézó, lábaikat nyújtóztató utazókkal és helyi autókupecekkel, a pult mögött óriási a munkatempó, és persze sűrű a füst. A pultosnők általában, cégpolitikából kifolyólag kedvesek, de ez így is átlagon felüli. Nem a nyugodt, mélázgatós kávézgatós artcafé a hely.

Gyorsétterem, ebben viszont sikerült nagyot alkotni: először is áttekinthető a választék, de kevés de jól eltalált étel-ital. Specialitások: bécsi szelet, különféle kolbászok, és pár hónapig futó, szezonális menük: Robin Hood menü, négy-ötfajta vadas ál-különlegességgel, és futott még a szerb spéci menü is, meglepetésre igen ízletesek. Nem lehet ugyanakkor olyan elvárásunk, hogy ne jelenjen meg a “semmilyen” mirelit íz, merthát ez szervesen kapcsolódik a rohanó életmódhoz.

Az alkoholt kitiltanám, ugyanis ide gyűlnek be a fázós téli estéken a közeli lakónegyed alfahímei egy sörre és egy doboz helyben elfüstölt cigire. Ettöl függetlenül, enyhe toleranciával kulturált helynek is mondható, esküvői lakomákra és romantikus légyottokra csak vezetésközbeni laptopozóknak ajánlom.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.20

Hozzászólások

11 megjegyzés » “OMV benzinkutak – akármerre”

  1. bperika » március 19, 2007 12:57

    A legjobb kritika, amit itt eddig olvastam…azt hiszem nem is tudnám kiegészíteni….vagy talán mégis az árakról írhattál volna.

  2. vlori » március 22, 2007 13:36

    Csatlakozom a véleményhez. Azt tenném még hozzá, hogy bizton lehet az ország bármelyik részében OMV gyorsétkezni, ugyanaz a minőség, ugyanaz a gyors kiszolgálás. Buzauban is ugyanazok az ízek mint Szászfenesen. Igaz Kolozsvár mellett a hölgyek igazi szívtiprók, Buzauban viszont még csak nem is mosolyogtak. Lugoson legutóbb autóbusznyi vendégmunkáshoz volt szerencsém. Hát akkor viszont menekültem. Árak: legtöbb 20 lejjel teljes menü (levessel indítva, kávéval végezve). Kiszálláson lévőknek ideális.

  3. sza_bee » március 23, 2007 00:26

    Nem akarlak letorni benneteket, egy kedves lanyismerosom naluk dolgozott Temesvaron, tole tudom hogy a szendvicsek nem mindig a legfrisebb alapanyagbol keszulnek. A rajtuk levo cimke az viszont friss!
    A fott kajarol nem tudok semmit. Ilyen helyre csak tankolni jarok.

  4. Bibike » március 23, 2007 17:55

    Szerintem gergeliii a Szatmarnemetiben (Decebal hid labanal) levo benziunkutrol irt. :) Ugye??? Csak oda jarnak be a kornyezo lakonegyedekbol, a legtobb helyen azert nem epitettek oket a tombhazoaktol 50 meterre se… Amugy tenyleg kis hangulatos hely… mi is mindig ott tankolunk es hosszabb ut alatt neha kajalunk is valamit…. sza_bee, annyi helyre ervenyes, amit mondtal. Csak azokrol eppen nem tudsz…

  5. Bibike » március 23, 2007 17:56

    az elobbi bekegyzesben az “ott”-at, ertsd Zilah, Kolozsvar, Vasarhely, Konstanca…. es tenyleg ugyanaz a kiszolgalas…

  6. gergo » március 24, 2007 18:48

    Hááát, tény hogy sokszor tankolok a “Burgyán”, de ugyanez Nagyváradon (Borsi terelöút), Máramarosszigeten (templom mellett) és Segesváron is megfigyelhetö. Fürészpor izü szendvicsek is mindenhol vannak, és az Apfelstrudel se mindig friss. Tavaly óta pedig nagyon komoly ellenfele van az OMV kávézós rendszernek, sok helyen messze felülmúlja: a Rompetrol “Hei” kútjai. De ez már egy másik kritika lesz, ma éjjel indulok Bukarestbe:))

  7. keli » március 24, 2007 20:14

    Nekem céges okokból vált “házi kedvenccé” az OMV (céges üzemanyagkártya), de abszolút egyetértek a konstans módon megbízható minőséggel. Ugyanezt nem lehet elmondani a MOLról pl. vagy alternatívának ott van a konstans módón igénytelen LUKOIL :)

    Talán a szendvicsek nem *mindig* a legfrisebbek, de forgalmasabb helyen többször is gyártották az orrom előtt, uh. nekem megtette az is ;) Különben két éve még sokkal jobb alapanyagokból dolgoztak, de hát ez van. Sic transit :)

    Ja és lehet kapni ott Re:PUBLIK-ot :)

  8. keli » március 24, 2007 20:39

    ps. az OMV legnagyobb hátránya?

    Hogy nincs jelen Hargita, Kovászna és Szeben megyékben (még pár helyen hiányzik, de az nem érdekel :D ) és hogy a PetromV nem fogadja el az OMV kártyát…

  9. gergeliii » március 25, 2007 21:59

    24 óra alatt a következö teszteredmények születtek: összesen 4szer tankoltunk a Szatmár-Bukarest-Szatmár útvonalon, ezalatt fogyasztásra került 192 liter benzin, 1 darab meggyes pite, 4 kávé, 2 redbull, 2 szendvics, 2 ásványviz. Összesen 11 alkalmazottal kommunikáltunk a kutaknál és a bárnál, egyszer volt gond, elfogyott a szuper100-as benzin, de megoldódott. Négyböl egyszer Petromoztunk, vissza a középkorba, a DN1-Ploiesti-Bukarest letérönél. Az élményröl, nos ezután a trágyadomb is atomreaktornak tünne…legyen elég csak annyi, hogy 15 percet kellett várnunk, mert akkor volt a váltás. Megáll az ész…

  10. Andris » március 26, 2007 08:48

    Az OMV kutakkal kapcsolarosan mindenképpen meg kell említeni a PetromV kutakat. Amióta az OMV megvette a Petromot, egy halom nagy Petrom kutat PetromV-vé alakított. Ennek egyik lényege a VIVA bolt és étkező, ami az OMV-ben is van. Úton levőknek a PetromV-t ugyanannyira ajánlom, mint az OMV-t. Gyakorlatilag ugyanaz. ÉS PetromV sok helyen van, ahol OMV nincs. Pl. Sepsiszentgyörgy… Tudtommal ott OMV nincs, de PetromV van az állomás közelében.

  11. Andris » március 26, 2007 08:49

    Megjegyzés a váltázhoz:

    Soha ne gondolkozzatok OMV-ben 23 és 24 óra között. ZÁRVA. VÁLTÁS.

    Milliószor megjártam már.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések