Club For You

március 19, 2007, nosty fiu
3) Helység: Kézdivásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KLUB (DISZKÓ)



Kézdivásárhelyen, Bem apánk mellszobra mögött, az egykori mozi szocreál épületében működik. Mintegy 250 ülő/férőhelyes, de a hétvégi bulikon 500-600 ember is bezsúfolódik, hogy élvezze az 5000 wattal nyomuló, klubzenének nevezett dübörgést, amit a dízsi produkál a stílus kedvelőinek. A hely egyébként finomvegyes: este klub, napközben pizzázó meg bár, igaz, hogy a délelőtti órákban nem verik le egymást a kliensek. A hely berendezése enyhén rusztikusba hajlik, fa található fán, az összhatást talán a földet borító, szintén rusztikus hatású padlócsempe rontja el. A terem földszintjén klubba illő körkanapék, a tömörfából készített, a termet teljesen körülölelő emeleti részen pedig sima, téglalap alakú asztalok találhatóak.

A buli hétvégeken zajlik, amikor a szépen kiöltözött-kisminkelt, leszolizott székely fáták benyomulnak a dizsibe, s utánuk nyomulnak székely böját-de-böjátok, hogy hormonháztartásuk felborult rendjét némi csajozással, viskizéssel, redbúlozással helyrebillentsék. A felhozatalt hűen tükrözi a klub előtt kígyózó csodajárgányok mennyisége, amelyek közül más-más megyéből érkezőket is bőven lehet látni.

A szolid, nyugis zenét kedvelő ember, ha színjózan állaptban van, akkor jobban teszi, ha be sem megy a terembe: a 10 lejes (lefogyasztható) jegy leperkálását követően hatalmas emberkavalkád közepén találja magát: kígyózó, illegő-billegő fáták, enyhén pityókás állapotban leledező, redbullt szorongató bőrdzsekis fazonok, akiknek a divatos kabátkájuk sem tudja elrejteni, hogy napközben gyúrni járnak, s bőven fogyasztanak mittudoménmilyen testnövelő izét. Ennyit a klubkultúrát fogyasztó közönségről. Talán még annyit, hogy asszem ez a dohányzók törzshelye is: itt mindenki cigarettázik, szerintem aki nem azt teszi, az nem trendi. (Nemdohányzó klublátogatók: bocsánat).

A kiszolgálás olyan, amilyen, ennél jobb nem lehetne: a pincérek nem udvariasak, jóllehet egy kisebb hadsereg van belőlük, csak egyszerűen nincs idejük az etikett szabályait gyakorolni: a terem két oldalán található hosszú bárpultok mellett üvöltöző, pénzüket lobogtató klienseknek “he… mit kérsz”-szel válaszolnak, majd szupergyorsan lekapkodják a polcról az illető koktél anyagait, beletöltögetik a pohárba, elveszik a pénzt, majd gyors fejszámolást követően visszadnak. Én nem vagyok törzsvendég, de ahányszor ott jártam, mindig pontosan visszaszámoltak. Mással megtörténhetett ennek ellenkezője is. Ha a sok sör+viski+redbull elfogyasztása után a természetes szükségleteknek is eleget kell tenni, akkor a hodály bejárata előtti előtérben külön, meglehetősen nagy és modern mellékhelység van a székely fátáknak meg böjátoknak egyaránt: hétvégeken azonban ezek kapacitása csütörtököt mond, sorban kell állni, s emiatt nem ritka, hogy aki nem bírja a húgyhólyag feszítését, az valamelyik szomszédos udvartér sötétjében könnyít magán.

Az árakkal nincs semmi gond: a sör olcsó, a viszki annyi (gondolom), mint másutt, a redbull szintén, összességében a piakínálat jónak nevezhető.

Ennyit a klubról magáról, most néhány mondat erejéig a mellette található nyárikert következik. A hely tulajdonosa látszólag úgy a teremben, mint a nyárikertben mindent ízlésesen próbált elkészíteni, ez többé-kevésbé sikerült is neki. A klub a közönsége miatt olyan-amilyen, viszont a nyárikert nagyon kellemes helynek bizonyulhat azok számára, akik az egész napi hajtás után egy-két hideg sört el akarnak fogyasztani. Csapolt sör (a tavaly) többféle volt, s azokon belül háromféle: egy gyerekeknek (300 ml), egy nőknek (500 ml) s egy pedig férfiaknak (1 l). Ha megéhezik az ember, akkor eléggé sokféle és finom pizzából lehet választani, a hely érdekessége, hogy fél méter átmérőjű pizzát is lehet kérni. Én személy szerint a For You pizzát szoktam kérni, vagy hazarendelni, ugyanis az egységnek kihordói is vannak, akik maximum fél óra alatt tűzforró pizzával a kezükben kopogtatnak az ajtón. A pizzán kívül egyebet is készítenek, igaz, semmi mást nem rendeltem.

A helyet elsősorban a klubozóknak tudom ajánlani, a kulturáltabb zenét kedvelő jobb, ha elkerüli, maximum a csendes, rusztikus, este hangulatvilágítással ellátott nyárikertet tudom ajánlani figyelmükbe.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 2.88

Hozzászólások

16 megjegyzés » “Club For You”

  1. tikemi » március 19, 2007 17:01

    A For you tényleg inkább a dübörgő, pattogós, elektrós-zenét kedvelőknek ajánlott, épp ezért (sajna) a nyárikert sem olyan élvezetes. Úgy a nyári kertben, mint benn, délutáni órákban is dübörög a zene, nem lehet beszélgetést folytatni, hacsak nem kézjelekkel.
    Ellenben a kaja (értem ezalatt a pizzát): le a kalappal! :) Eddig bármit kértünk, finom volt. Igaz, hogy a beigért 20-30 perc helyett néha többet is várnunk kellett, de a félméteres pizzából hárman (mind felnőtt egyén) pukkadásig laktunk.
    Az a jó még náluk, hogy lehet csapolt Skolt is kapni.
    Ami rossz, az az, hogy házhozszállításnál az n-edik magyarázat után sem képesek megjegyezni merre is van az utca, ahol lakunk. Mibe kerülne egy várostérkép beszerzése, netán egy “ismerjük meg Kézdit” körút?
    Az árak kolozsvári viszonylatban is olcsóak: 18 RON a félméteres pizza. (nem tudom, ha drágult közben) S mondtam már, hogy ingyenes a házhozszállítás???

  2. Sinar Atar » március 20, 2007 10:50

    Nem kell ahhoz törzsvendégnek lenni, hogy belássuk sokkal nagyobb a fáma, ami körbelengi a helyet, mind amit valójába is nyújt.
    Sajnos a kézdivásárhelyi fiatalságnak nem nagyon jut alternatíva a szórakozásra.
    Egy biztos a körülmények adottak, s nem csöpög a plafonból az olajos pára, mint az egykori csavargyár egyik raktárépületében berendezett szórakozóhelyen.

  3. annabella » április 3, 2007 23:40

    Nagyszerűen írtad le, nagyon élethű. A székely fáta és a székely böját de böját kifejezés, szenzációs, nagyon illik az oda járó közönségre (bocs ha sért valakit, de nagyon tetszik).
    Ami a pizzát illeti, tényleg felment az ára (most 20 RON).
    A házhozszállításról annyit, hogy a pizzaboy úriember, nem száll ki „hivatali autójából”, hanem mikor megérkezik a legközelebbi parkírozóba, vagy jobb esetben a lépcsőház elé, akkor mobilján (természetesen fel van szerelve csúcstechnikával) megbippel.
    Nyilván ebből a célból elkérik a telefonszámodat rendeléskor, tehát nem magánkezdeményezés ez a futár részéről.
    Szóval egy este, mikor úgy háromnegyed óra múlva, mikor már el is felejtetted, hogy rendeltél (tusolás után öltözhetsz, vagy előjáték közben otthagyod a hölgyet, akinek pizzával akartál kedveskedni) lemászol barátnődről az utcára, hogy átvehesd a hőn áhított szögletes dobozt a pizzaböjáttól (úgy megtetszett a szó), már nem biztos, hogy lesz étvágyad hozzá.
    Ennek ellenére kitartóan rendelünk most is hűségesen persze, hiszen végre valamit hazaszállítnak ebben a városban is, és az olyan úri.
    Hátha még egyszer virágot is küldhetünk futárral (ezt filmen láttam, és az is olyan úri).
    Na de a pizzánál maradva, valóban ingyen hozzák haza, és bármilyen gavallérnak is akar látszani az ember, már nem akaródzik baksist sem adni a futárnak ezek után. Tegyük hozzá, úriembert nem is illik megsérteni ilyen ügyekkel.

  4. mátyás józsef » május 13, 2007 22:58

    ha egyszer eljutok kézdire akkor megtekintem a helyet

  5. mátyás józsef » május 13, 2007 23:00

    persze ha a marácska megmutatja

  6. paszka tunde » december 1, 2007 16:52

    Sziaztok nem tudom ti hogy vagytok vele de en szemelyszerint szeretem a kezdivasarhelyi for you-t. Egyszeruen imadok oda jarni bulizni szeretem azt a fajta zenet egyszeruen fel dobodok ha oda megyek,sok helyre jartam bulizni nem mondom mindenutt jo volt de valahogy itt mas,lehet mar meg szoktam de en csak annyit szeretnek hozza tenni akinek lehetosege van az latogasson el oda es egy jot bulizon nem fogja meg banni.:))

  7. Monika » április 13, 2008 17:59

    Haliho:),szeretnem hozzatenni ami a pizzaval kapcsolatos…velemenyem szerint amiert keson keszul el a pizza azt sajnos azert koszonheto(:( ,hogy a suto amiben elkeszul mindig rendeles elott kapcsoljak be(ha nem tevedek;)es normalis vagy sem???ha nincs pizza rendeles akkor nem hagyjak bekapcsolva,amugy az aram pazarolasa miatt is..tehat,kedves fogyasztok kezdivasarhelyi szinten beszelunk!nem nagy varosban vagyunk:)…legyetek turelemmel,van ra amugy idotok….es ha az asszonyrol kelnetek le mert le kell rohanni a pizza utan,legyetek pozitivistak:),hagyjatok az asszonyt a nyeregbe ulni valtozatossag kedveert miutan pizza-penz cserere kerul sor,es(ha az asszony esetleg rengeteg energiat kapna a pizza illatatol)akkor szerintem megeri az elfogyasztot rohangalas utan,vagy sem?udv Kinga-Monika

  8. Monika » április 13, 2008 18:01

    …amugy udvozlok mindenkit aki esetleg rajott volna ki is vagyok….udv KOPENHAGABOL..DANIABOL..nemsokara hazalatogatok;)

  9. vendeg » május 18, 2008 11:39

    Hat igen, a nyarikert elegge hangulatos, a pizza finom es jo nagy adag, kar, hogy nincs “magyar” soruk mint pl. a csiki. Ami a klubot illeti, jo, hogy van egy szorakozohely a fiatalok szamara de a zenenek nem nevezheto fulsuketito szornyu zajt ami ott szol csak izlesficamban szenvedo emberek kedvelhetik. Kommunikalni abszolut lehetetlen, meg orditozni is hiabavalo. Meg lehet probalni kezjelekkel:)

  10. huni » szeptember 13, 2009 12:29

    a for you nagyon jo en oda jarok pizzazni!!!

  11. imre » október 11, 2009 16:30

    Elore is nagyon soakt romlot a for you szinvonala miota megnyilot a mimella club a keto kozot eg es fold a kulombseg.Szerintem tulzasba viszik aszt asok minimal zenet na meg a kiszolgalasrol nem is beszelek.Az emberek tobsege pedig 16 17 ev koruli.Amijen jonak indult az elejen anyira romlot is a minoseg.

  12. Hanna » november 5, 2009 10:41

    Sziasztok. Igazan elethuen jellemezted a klubot, de azert annyit hozza tennek, hogy a “he…mit kersz” nem minden pincerre vonatkozik. Valahogy ertheto (legalabbis szerintem), hogy mikor reggel 9-tol ott vagy es szaladgalsz korbe a pretenciosabbnal pretenciosabb kliensek kozott, ejjel 2-re mar annyira lefaradsz, hogy ennel tobbre nem telik. Azt azert erdemes tudni, hogy aki szombaton reggel melozik, az ott kell maradjon egeszen a buli vegeig (ami sokszor azt jelenti, hogy reggel fel8-ig…) En dolgoztam ott, es probaltam mindig mosolyogni, de mikor, mint irtad, a terem két oldalán található hosszú bárpultok mellett üvöltöző, pénzüket lobogtató kliensekhez odalepve megkerded mosolyogva (ha meg birsz mosolyogni), hogy mit szeretne es elkezdi a telefonszamodat kerni es huzza az idot, mikor a tobbi üvöltöző, pénzüket lobogtató kliens tovabb csinalja, amit azelott, akkor ertheto,hogy kicsit morcosan raszolsz, hogy mondja mar mit akar. Nem? Igaz vannak pincerek, akik maskor is olyanok, amilyennek leirtad te, de…kikerem magamnak :-) Amugy Monika, a sutot nem szoktak kikapcsolni, mert nagyon lassan melegszik fel :-)
    Szemely szerint imadom a pizzat (a Haz pizzajat (Casei-t) probald ki, az a legfinomabb szerintem ;-) ) Jah es dragult a pizza, az orias pizza igy 25, a kozepes 15, a kicsi meg 10 RON-ba kerul.

  13. Nosty fiu » november 8, 2009 21:31

    Szia Hanna, távol állt tőlem, hogy a pincéreken húzzak le, a For Youban nem is voltam már több mint két éve, ha nem tévedek, lehet akkor még te nem is dolgoztál ott. A bejegyzés azután született pár nappal, hogy haverokkal való sörözés után (miután a törzshelyünkről záróra miatt kiraktak) még betévedtünk oda is “egy sörre”. Egy ideig azonban gyakori vendég voltam, s az elején a kiszolgálással nem is volt gond, amíg igyekezett a hely a klubfílinget megőrizni. Amit leírtál egyébként egyetértek, a pincér is emberből van, főleg 24 óra után eltörhet a mécses. Most már nem vagyok arra sem hivatott, hogy arról írjak, hogy klub-e avagy diszkó-e, mert nem rugódosom a küszöbét, inkább csendesebb helyeket keresek fel, mert a hétköznapok taposója után nem hiányzik a zenének nevezett morajlás a fülemnek.

  14. maria » december 9, 2009 16:33

    legalabb a telefonszamot irnatok ki helyesen hogy legyetek elerhetok

  15. Zoli » január 19, 2010 19:57

    Sziasztok! A 4 YOU Club-ban a pizza tenyleg jo…legalabbis ebben az arketegoriaban. A Club resze viszont siralmas. Nem tudom,hogy hogy engedik,hogy ugy mukodjon egy Club,hogy a 13-14 evesek egyutt szorakozzanak 27-28 evesekkel es idosebbekkel,mikozben ezek a kiskoruek sokszor annyira az alkohol hatasa alatt vannak,hogy masik ket korabeli “baratjuk” huzza kifele az ajton mindenkit lokdosve,hogy nehogy ne ontsd le magad,ha addig nem jott volna ossze a zsufoltsag miatt. Amugy az en velemenyem szerint egy pizzazo legyen pizzazo es egy club legyen club.
    Sziasztok!

  16. AC Milan » március 2, 2010 01:49

    hat szerintem eleg joo club;)gyertek el ti ish es meglassatok;)…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések