Chanson Cafe

március 17, 2007, peceparti
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: KLUB (DISZKÓ) 1) Típus: KOCSMA/PUB



Várad egyik központi részén (az Ady-parkban), az egykori Mülleráj pincéjéban található a Chanson, amit leginkább kávézó/italozó klubként jellemeznék. A hely besorolása azért is nehézkes, mert napközben kávézni térsz be, este viszont már sörözésre adod a fejed, és ha zeneileg megalapozott a hangulat, egy kis testmozgás is belefér.

Eredetileg művész-alti-jazzes kávézónak és relax-helynek indult, hetente élőzenével, azonban mostanság ritkán hallani élő instrumentális muzikot, amit elég sokan sajnálunk. Ehelyett hétvégente este 10 után klubbosra veszik a figurát, felcsavarják a volumét és elérik, hogy a felkapott, pöpec helyekről ide szoruljanak az újgazdag, kificamodott zenei ízlésű polgártársaink. Atmoszféra szempontjából ez egyáltalán nem tesz jót a Chansonnak, de még így is kellemesebb időtöltést kínál, mint tucatnyi más váradi szórakozóhely.

Az Ady-emlékmúzeummal békésen megfér a Chanson, diszkrétnek mondható, a berendezésnél is ügyeltek a következetességre. A falak alsó részét tapétaként borítják a múlt század eleji újságok, a faasztalok és a visszafogott világítás otthonosabbá teszik a helyet, amely bárrészből, egy kisebb és egy nagyobb helyiségből áll, az utóbbiban található az enyhén megemelt színpad.

Szerencsésnek érezhetjük magunkat, ha összekovácsolódott társaságunkkal a hétvégi estéken megtáncoltatós zene szól, ami természetesen a jóízlés határain belül slágeres. A hétköznapos estékre a kimondottan kellemes zene jellemző: jazz, néha chillout, esetlegesen rock-nagymesterek örökzöldjei. Ugyanez nappal is illeszkedik a kávézni vágyók lelki állapotához, viszont kevesebb rock, több jazz, abból is inkább a brazil, és csendesebb a hangfekvés is.

A kiszolgálás nem rossz, a pincérlányok kedvesek, közlékenyek, de egy borgőzös este után jó odafigyelni, hogy mennyit adnak vissza a számla fizetésekor.  A nemdohányzók bánatára a hely nagyon füstös, ritkán elviselhető, de zsúfolt estéken a dohányosok számára is zavaró (nyaranta alternatívaként ajánlott a terasz, amit amúgysem lehet kihagyni). Az árakkal semmi baj nincs, sörök standard áron, koktélok már 5,5 lejtől, kávé, tea 3 lej körül.

Télen a forró teák és kávék elengedhetetlen megállóvá teszik a Chansont váradi sétáink során. Nyáron szintén, mivel Várad központjában az enyhe forgalom és a többméteres fák árnyéka igen ritka, a relatíve csendes és nyugodt teraszok száma pedig meglehetősen alacsony.

Ha Váradon jártok, mindenképpen érdemes kipróbálni, már csak a hely szelleméért is…



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.23

Hozzászólások

6 megjegyzés » “Chanson Cafe”

  1. krix » március 20, 2007 04:38

    Nyáron nem hűtik a bort, ez felháborító. Gondolom, mert nincs pince, mert a Chanson maga egy pince.

  2. Feri » április 16, 2007 19:13

    Azoknak akik kíváncsiak lennének rá üzenem, hogy jelenleg felujítás alatt áll.

  3. csilla » május 14, 2007 17:18

    Várad egyik legjobb kávézója, széles kínálattal, nagyon jó zenével. Aki arra jár, és teheti, ne hagyja ki. Érdemes kipróbalni nappal is és este is, teljesen más.

  4. Feri » június 14, 2007 10:14

    Jó hír a Chanson rajongóinak és nemcsak, hogy újra megnyílt és él és virul!

  5. Monika » július 9, 2007 11:57

    Nagyon jo hely mindenkinek ajanlom. Nagy bulik szoktak lenni. Jo a tarsasag , a kiszolgalas. Szoval tok szuper.

  6. matrix » november 15, 2007 02:04

    ami szerintem fontos, nyaron van fagyi este 12ig:) erdemes kiprobalni oket, mert nagyon finomak.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések