Cafe Bistro Vilacrosse

március 14, 2007, b.kinga
3) Helység: Bukarest 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



CAFE BISTRO VILACROSSE
Str. Eugen Carada nr. 7, Bucuresti
0745-146 263, 0744-796 894, 0728-358 304

Ha magyarosat akarok enni, akkor ide szoktam menni. Bukarest történelmi központjában van a híres Vilacrosse Macca átjáróban. Az átjáró egyik vége a Lipscani utcára, a másik a Victoriei sugárútra nyílik. Van itt kínai vendéglő, egyiptomi kávézó, borozó. A többi bukaresti magyaros vendéglővel ellentétben ez egy intimebb, kellemesebb, romantikusabb hely. Maga a helység kicsi, kevés asztallal, amit nyáron megdupláznak, mert az átjáróban ideiglenes teraszt állítanak fel. Akkor is jó, ha esik az eső, mert az átjáró fedett.

Különösen az erdélyi konyha ízeit keresőknek ajánlom.Én főleg a leveseket kedvelem: a gombóclevest, a paszulylevest vöröshagymával, zöldséglevest, de van itt gulyás, paprikás, rántott káposzta disznóhússal, egyik télen volt disznótoros vacsora is. Saláták is vannak, ha valaki valami könnyűre vágyik. Régebb volt somlói galuska is, de sajna már nincs. Van viszont szilvapálinka, kancsós bor, és nyár elején bodzalé.

A pincérek kedvesek, és ha töbször látogatod a vendéglőt, egészen otthon hangulata lesz. A zene mindig jó és diszkrét. Nagyon hangulatos a dekoráció és érdekes ötlet a piros telefonfülke, amely tulajdonképpen a koedukált WC bejárata.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.14

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések