Lostriţa

március 7, 2007, gergeliii
3) Helység: Nagybánya 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: ÉTTEREM



Nagybányától 18 kmre, Izvoare felé, a letérő elõtt található a Lostriţához címzett, hegyek közti pisztrángnevelde, motel és elsõosztályú étterem. Családi vállalkozás: a tulaj eteti a halakat, kérésre bármelyiket kifogja, és pár perc alatt a szabadban grillezi, de választhatsz bármi más különlegességet is, kicsit lassan, de megérkezik. Az elmaradhatatlan pacalleves, halételek nagy választékban, ízlésesen tálalva.

Specialitásuk: kétszemélyes tálak és a friss pisztráng, fóliában, roston, panírban, télen pattog a tüz a kandallóban, nyáron kinn ülünk a hegyoldalban, az őzike mellett. Néhány asztal a pisztrángmedence fölé nyúlik, nyáron egész kellemes, augusztusban is hűvös. Séta a patakparton, majd egy sör a pisztrángok fölött, mi kell más?

Az árak: ebéd két személyre, 2 leves, 1 kétszemélyes tál, desszert nélkül 80 lej körül, a szobák 80 lejtől 150-ig. Este, lefekvés elött ajánlom pár percre megkeresni a tévén a helyi hírcsatornát, a Florin TV-t, garantált szórakozás.

Hátrány: ide járnak a nagybányai iparosok a titkárnővel romantikázni, és néha hétvégenként maneleparti a nagybányai iparosok gyermekeinek, akik otthonról elkötik a Porschét.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.09

Hozzászólások

8 megjegyzés » “Lostriţa”

  1. fidel gasztro » június 18, 2007 11:22

    Tény, hogy nem jártam a Lostritaban, de mesélték, hogy jót lehet enni náluk. Kíváncsiságból felkerestem a honlapjukat, és amit nagyon értékeltem, hogy az elérhetőségnél megadták a GPS koordinátákat. Úgy gondolom, ez a gesztus, Romániai vendéglátó-egységről lévén szó, egyértelműen profizmusra vall. Mások annyira nem tudják promoválni a vállakozásukat, hogy egy fél irányjelző táblát nem tennének az út szélére. Azt gondolom, hogy ha ezt kijárta az eszük, más okosságokat is tudnak. Első adandó alkalommal biztos betérek.

  2. fidel gasztro » június 18, 2007 11:25
  3. gergeliii » június 18, 2007 12:31

    Igen, a GPS koordináták megadása még ritka, valószinüleg a Lostritának azért volt ez szükséges, mert a környék endurómotorosai gyakran indulnak a hegy MÁSIK oldaláról, mászkálnak összevissza és GPS alapján igy találják meg a legjobb pacallevest :))

  4. fidel_gasztro » június 18, 2007 18:58

    Igen, de annyi erővel, amennyivel eszükbe jutott, el is hanyagolhatták volna ezt a részletet. Baj az, hogy egy vendéglő tulajdonos ennyire felvilágosult, azokkal szemben akik még egy honlapot sem képesek készíttetni a vendéglőjüknek? És olyan szempontból nem találod szükségesnek, hogyha én teszem azt, elindulok Kolozsvárról Nagybánya felé és beírom a kis navimba ezt a célpontot, könnyebben megtaláljam? Mert lehet hogy a POI-k között még nem szerepel a Lostrita, és gondolom azt te is láttad, hogy pontos cím utcával és házszámmal nem szerepel a honlapon.. Így a GPS kordináták minden navigátorral rendelkező sofőrnek segítségére válnak. Nem gondolod?

  5. fidel_gasztro » június 18, 2007 19:03

    Ja, most látom, hogy csak megadtak egy címet. Na de ha nem szerepel az a bizonyos utca az iGo térképen, akkor a koordináták után igazodik az ember, nem?

  6. sza_bee » november 7, 2007 17:18

    Valamikor tavaly karacsony tajan jartam arra es nem volt hal (pisztrang). Mentunk is. Errol ennyit.

  7. gergeliii » december 28, 2008 10:15

    Update: a nyári szezon végére esett a szinvonal: óriási a zsúfoltság, értelemszerűen csökkentek az adagok, emelték az árat, a pincérnek és a szakácsnak a becsületes munkára nincs ideje vagy kedve, mindegy, az eredmény elszomorított. Közben a kölykök dobálják a pisztrángok közé ami a kezük ügyébe kerül. Ez volt eddig kétszer, még kap egy esélyt.

  8. KATY » szeptember 29, 2012 16:45

    MOST nagyon koszos A lOSTRITA, HIDEG HALAT (PISZTRANGOT) szolgáltak fel, és nem túl jó

    Elmentunk a OZIKE PANZIOHOZ(4 KM LEJEB), és minden szuper volt,a medence is,sokkal olcsóbb ,nagyon jól szolgáltak, és nagyon tiszta

    WWW.COMPLEXCAPRIOARA.RO

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések