Ursus sörgyár

november 3, 2011, Margit
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUB



Adott alkalomra, és nemcsak egy random ivászatra választottam ki az Ursus Sörgyár sörözőjét, amelyet még nem látogattam eddig, bár már a nyáron megnyílt. Iszonyat rossz döntés volt, kicsit el is rontotta az estét. A beszámoló emiatt lehet kissé túl elfogult lesz negatív irányba, de néhány független vélemény is alátámasztotta a leírtakat.

Kezdjük a dekorral. Mindamellett, hogy hatalmas ötlet egy volt sörgyárban sörözőt nyitni, a berendezők nem nagyon tudták eldönteni, milyen stílust válasszanak. Ezért meglehetősen eklektikusra sikeredett, a lenti nagy teremben átlagos asztalok vannak, átlagos székekkel, a hátsó teremben smekker bőrüléses sarokasztalok, az emeleten pedig – hát, ennél pocsékabb berendezést még kocsmában nem láttam, nem tudom, hogy találták meg ezt a kommunista konyhabútorzöld festéket (a képen kéknek tűnik, de igazából zöld). Mindennek a tetejébe egy rém giccses tükör függ a mosdók felé vezető folyosón, amely „kitűnően” harmonizál a helyenként meghagyott gyári berendezésekkel, csupasz téglafal-részletekkel és a legegyszerűbb fehér csempével.

Sörök közül csak Ursus termékeket lehet kapni, ez mondjuk érthető, de pl. Redd’s nincs, szűretlen per pillanat nem volt, a sima sört meg nem szeretem (jó, tudom, az ilyen minek megy sörgyárba). Szóba jöhetett volna még a bor vagy valamilyen koktél, de másfél deci borért nem sült ki a szemük 8.60-at elkérni, koktél meg összesen ötféle volt, 13 lej felett darabja, és azokat sem nagyon kedveltem. Maradt a Sprite-tal hígított Ursus Premium (szentségtörés #2). Állítólag a barna, csapolt Ursus nagyon finom.

A sörözőben sokféle étel közül lehet választani, azok sem valami olcsók, de kajaárak miatt ritkábban szoktam rinyálni. Egy 16 lejes London Club Sandwitch-et rendeltem, nagy bánatomra. A pirítós nem volt megpirítva, a szalmakrumplit langyosan tálalták és irtó sótlan volt, miközben sótartót nem tettek az asztalra (!!!) A pincér viszonylag gyors és kedves volt, de ez már nem tudott vigasztalni.

A fotók a honlapról származnak: http://ursus.ro/fabricadebereursus/fabrica-de-bere

Cím: Monostori út, 2-6.
Telefonszám:  0755.114.445
Nyitva tartás: 9:00-től az utolsó vendégig. Szűretlen sört 17 órától szolgálnak fel.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 2.89

Hozzászólások

6 megjegyzés » “Ursus sörgyár”

  1. Sancho » november 3, 2011 21:21

    Én is voltam ott, igaz, hogy a teraszon. De egy Ursus sörözőben citromos lóhúgyot fogyasztani, na ez kiakasztott. Ott van 9 lejért a szűretlen sör, litres korsóban. Tessék azt fogyasztani.

  2. NitRo » november 4, 2011 08:47

    Ráadásul a szüretlen sör hihetetlenül finom! Friss és nincs hányingered az utolsó kortynál.

  3. Margit » november 4, 2011 09:30

    De hát én nagyon szívesen ittam volna szűretlent, csak épp nem lehetett kapni… ott írtam. A “citromos lóhúgy” gondolom a Redd’s, ezt meg hadd szeressem, jó?. És azért zavar, hogy nem volt, mert az is Ursus termék.

  4. kesztió » november 4, 2011 11:17

    A kissé elfogult szerzői osztályzatot némileg cáfolandó az esti órákban egyszerűen lehetetlen ülőhelyhez jutni előzetes foglalás nélkül, hétvégékről nem is beszélve.

  5. Margit » november 7, 2011 09:03

    Ápdét: a hétvégén egy Marasti téri pizzázóban ittam szűretlen Ursust, picit drágábban, mint a sörgyárnál adták volna. Nagyon finom. Lett volna a gyárnál is, lehet visszamennék. De így nem kockáztatok többet.

  6. Margit » november 8, 2011 09:59

    @kesztió: igen, elfogult, jeleztem :) tudom, hogy sokan járnak oda, és sokaknak tetszik. Nekem nem.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések