Taverna

október 3, 2011, admin
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM



Ms. Pink

A Tavernából igazából csak a kerthelyiséget ismerem, de azt azonnal megszerettem. Nem igazán jártam még ilyen tágas kocsmában, az asztalok között hatalmas a tér, nem száll át hozzád a szomszéd cigifüstje, és nem hallatszik át a beszélgetése sem. Épp ezért, bár hatalmas a tér, valahogy mégis lehet meghitt a hangulat. Ehhez adódnak olyan bónuszok, mint a gyümölcsfák, amelyeken valódi, tényleg finom almák lógnak, vagy az asztalok között sétálgató kiscicák. És ami szintén egy nagyon jó érv a hely mellett, hogy egy kis játszótér is áll az udvaron, ami a kisgyerekes szülőknek nagyon nagy megkönnyebbülés: van esélyük a barátok mellett a kicsikkel közösen is elindulni valahova.

2011-09-28-202104.jpg

A fokhagymás pizzatészta 5 lejért ízletes, és elveri az éhséget, és a nem alkoholos, színes koktélokból is elég nagy a választék 8,50-ért. Az egyetlen kifogásom az egyik pincér személye ellen van, akit kétszer is kifogtam már és mind a kétszer nagyon mogorva, sőt kifejezetten udvariatlan volt.

Ms. Green

Első reakció: ez nem is kerthelyiség, ez kert! Gyümölcsfák itt-ott, természetes pázsit, árnyas és napos, lehet választani. Kinézünk egy szimpatikus padot, leülünk. Három pincér jön-megy, minket észre sem vesznek. Sebaj, lopunk egy ottfelejtett menüt. Van mindenféle puccos sör, a normálisabbakból kevés, az árak is persze ehhez szabottak: a legolcsóbb 5.60, de azt nem szeretem, egy kicsit spécibb szűretlen bő egy lejjel drágább, mint a belvárosban. Sebaj, egy belefér. Hopp, három lett, maradhat? Mindjárt megérezte a pénztárca.

De hát ez van, az almafa alatt üldögélést meg kell fizetni. Nézzük az étlapot. Bruschette, penne, pizza, pasta, foccaccia. Nem kedvelem az olaszosch kajákkal nyomuló helyeket, mert már túl sok van belőlük. De legyen egy saláta, talán az éri meg legjobban. Nem érte meg; 18 lejt fizettem egy kis paradicsomért, zöldsalátáért meg pár falat csirkehúsért. Tavernába soha többet, még akkor is, ha én voltam a hülye. Következő hét. Hova megyünk? Tavernába, mert ott olyan kellemes…

2011-09-28-201739.jpg

Ms. Orange

Tényleg jó tágas a kertje, alig lehet megtalálni benne egy bizonyos asztaltársaságot. El is lehet bújni valahol a mélyén, vagy rivaldafényben üldögélni a közepén, kinek mihez van kedve. A sör drágább, mint máshol a környéken, ami végül is nem csoda, ha az ember nem enni, hanem sörözni akar, akkor menjen kocsmába, ne vendéglőbe. A vendégkör is eszerint alakul, főleg családosok ülnek a nagy asztaloknál. Egyértelműen juppi hely, ahol az elvárt borravaló mértékéből ítélve a pincérek is felső középosztályhoz tartoznak, nemcsak a vendégek.

Ha már belváros és kerthelyiség, akkor százszor inkább az Albinucát választom következőkor.

2011-09-28-202119.jpg

Cím: Mikó/Clinicilor 14., Kolozsvár
www.taverna-cluj.ro
telefon/fax: 00-40-264-590426, mobil: 0751/025025
e-mail: office@taverna-cluj.ro



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.02

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Taverna”

  1. Tünde » július 21, 2012 18:36

    Mondhatom, hogy a város egyik legfinomabb pizzáját lehet itt fogyasztani. Gyorsak a pincérek, kedvesek. Kellemes a hely.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések