Jamaica: rekurzív koktél és Bob Marley

május 13, 2011, tengeri
3) Helység: Brassó 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: KOCSMA/PUB



Előrebocsátom, egyszer jártam a brassói Jamaica bárban, de ismerősök beszámolói és a helyszíni tapasztalatok alapján úgy tűnt, a fiatal egyetemista réteg és középosztály körében az egyik legnépszerűbb kocsma/étterem, érdemes írni róla, s majd a kommentelők biztosan kiegészítik az esetleg hiányos kritikát :)

A brassói Kapu utca egyik mellékutcácskájában (Plevnei 12.) található. Mivel éppen húsvét táján jártunk arra, a jamaicai-reggae stílusjegyeket a szokásos nyúl-tojás-giccs írta fölül picit. Bob Marley a falon elszállt, külvilág iránt közömbös arccal, jointtal a szájában bámul a semmibe, őt nem zavarja. Sárga, zöld párnás padokon vagy székeken lehet üldögélni, az egész bár tkp. egyetlen nagy teremből áll, plusz mellékhelyiségek. A falon törpéknek való bordásfal: valami lambériaszerűség. Hatalmas képernyő a falon, szerencse nem volt épp focimeccs, stílusosan Animal Planet a menü. Mindent összevetve két dolog tűnt kakukktojásnak: a zene (átlag rádiós dalok, semmi reggae), illetve a vendégek, akik ugyanúgy ülhettek volna a Mamma Mia pizzázóban vagy egy viking vendéglőben is. Jó, nem lehet mindenki rasztafári, de hiányzott egy kis piros-arany-zöld, még a pincérekről is.

Az árak átlagosak brassói viszonylatban, ami sörnél 5-6 lejt jelent. Népszerűségéhez valószínűleg hozzájárul, hogy elég sokáig tart nyitva, még ünnepnapokon is. Enyhe csalódást a koktélkínálat, illetve miután már rendeltünk, a kihozott piña colada okozott. Receptje rekurzív, azaz van benne – normális – fehér rum és ananászlé, valamint „piña colada”. Arra gyanakszom, hogy a boltokban is kapható likőrrel öntötték fel.

A koktélok egyébként átlag 12-14 lejbe kerülnek. Jó pont viszont, hogy van ingyen wi-fi – bár azt hiszem, ez Brassóban nem olyan nagy fegyvertény, ahol csak jártunk, minden kocsmában vagy vendéglőben lehetett netezni. Legközelebb egy nappali kávézásra is kipróbálom a helyet, ígéretes a kávé- és limonádékínálat.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.79

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Jamaica: rekurzív koktél és Bob Marley”

  1. meseme » május 14, 2011 15:11

    valóban, egy egészen jó hely(kettő van belőle brassóban, amiről itt szó van az a michael weiss utcában van, a másik van a plevnei-en)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések