Baracca

március 11, 2011, Vegetapuszika
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: ÉTTEREM



Ha az erdélyi vendéglátóiparra gondolok, kevés olyan helyet tudnék felidézni, amely kapcsán a szakácsságot a művészethez valamilyen módon kötődő kifejezésmódként művelnék. Félreértés ne essék, sok helyen lehet jól enni, de többnyire jól begyakorolt receptek és tálalási módok biztonsága jellemzi ezeket a helyeket. Ez így is van rendjén, hisz vállalkozásról van szó, és a séfi kísérletezés eléggé költséges lehet.

baracca2.jpg
Fotó: baracca.ro

Nos, a Baracca az erdélyi nagyon jó vendéglők átlagánál sokkal tágabb teret engedett a séf kreativitásának. Az alapvetően olaszos kajákból álló menü jó alapanyagokból, az étkek sajátos ízvilágának a harmóniáját nem túllépő, ám viszonylag tágas séfi eredetiséget megengedő hozzáállással készülnek. A tálalás esztétikája egyáltalán nem kivetnivaló…. sőt többletélmény. Biztos, hogy legalább kétszer nézed meg a tányérod, mielőtt enni kezdenél… és tetszeni fog, amit látsz.

baracca.jpg
baracca1.jpg
Fotók: baracca.ro

Annak ellenére, hogy a viszonylag hosszú beltér, amelyben a vendéglőt kialakították, szűkös, egyáltalán nem előnyös, a nagy ablakokból látható utcakép nem kellemes, a belső környezet dizájnja mindenképpen figyelemfelkeltő, és valamelyest ellensúlyozza a hátrányokat.

A felszolgálásban törekszenek a lezser profizmusra, ám ez nem mindig sikerül. Félreértés ne essék, nem arról szól, hogy seggrészeg pincért kellene baksissal honorálni, csak az árakhoz mért odafigyelést keveslem. Ilyen árfekvésű vendéglőben (hát egyáltalán nem olcsó: kb. 150 lejbe került egy vacsora a párommal, a kaját hangulat és nem árfekvés, az italt viszont már a spórlás jegyében rendeltük) a pincérnek illik picit gondolatolvasónak lenni, követni a vendég gesztusait és megelőzni a kínos nyakforgatást és bámulást a pincér után. Nos, ehhez képest még az is megtörtént, hogy integetni is kellett a délceg legénynek, amíg méltóztatott.

Cím: Jókai (Napoca) u. 8A
Honlap: http://www.baracca.ro/



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.97

Hozzászólások

4 megjegyzés » “Baracca”

  1. fidel_gasztro » március 13, 2011 07:49

    Na ezt jó bő lére eresztetted, édes fiam. Csak úgy hemzsegnek a részletek az írásodban. De gratulálok: te is nyomot hagytál a világhálón.

  2. mf » március 14, 2011 10:03

    hm… szerintem az ár a helyhez és kolozsvárhoz képest messze magas.
    ennyi pénzért olyasmit illik adni amit sehol máshol nem kapsz meg.
    ehhez képest magyarországon hasonlo nívójú éttermekben negyedéért vagy feléért megvacsorázol és nem akármit.
    és a pincérek azt is tudjak mire gondolsz.

  3. Vegetapuszi » március 15, 2011 13:16

    Csak annyi pontosítás, hogy két személyre számold a 150 lejt, igaz a kaja rendelésnél nem az árra voltunk tekintettel, de borból már csak a legolcsóbbját kértük.

  4. Tünde » július 21, 2012 18:40

    Van valami plusz ebben a helyiségben…
    Magasak az árak, de…érdemes beülni legalább egyszer.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések