L’Atelier

február 1, 2011, admin
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: KOCSMA/PUBMs. Green

Kicsit megijedtem, amikor először beléptünk a L’Atelierbe: úgy tűnt, hogy egyetlen, nem túl nagy teremből áll az egész. Aztán persze megtaláltuk a hátsó két szobát, egyúttal helyet is, és a továbbiakban szinte csak pozitív tapasztalatokban volt részem. A berendezés hangulatos – kit zavar, hogy kicsit inog az asztal, meg a szék sem túl kényelmes, ha egyszer eredeti ötlet? A lámpák viszik a prímet, ha tudnék esztergálni, rögtön nekiesnék otthonra készíteni egy hasonlót :)

A menü üres Jägermeisteres palackban érkezett, az árak középkategóriásak (sör átlagban 4.5-5 lejért kapható). A hatalmas zsúfoltság ellenére a kiszolgálással sem volt gond, gyorsan hozták a rendelést, és a választék is teljesen rendben volt. Egyetlen negatívumként az egy szál koedukált vécét tudnám megnevezni; csúcsidőkben nemenként két-három fülke előtt is torlódás szokott lenni, itt ugye a várakozási idő megsokszorozódik. A sör pedig nagy úr tud lenni…

Ettől az egyetlen kényelmetlenségtől eltekintve elsőre megkedveltem a helyet, valószínűleg sokszor fogjuk még egy kis kiruccanás célpontjaként választani.

Cím: Unió (Memorandumului) u. 9. szám, telefon: 0264450655

Ms. Blue

Végre egy hangulatos, nem-magyar kocsma-kávézó együttes Kolozsváron, nekem igazán tetszik. Stílusos, művészi, egyedi. Főleg a berendezés: néhány asztal ajtókból, a székek összetákolt kartonlemezekből állnak, de mégsem kelti egy lepukkant lokál érzetét. A lelógó gömblámpákkal és az egységes kockaplafonnal koherens keretet adtak a formabontásnak. Az ötletes anyagválasztás pedig inkább a konvencióktól való szabad elrugaszkodást, mintsem rendezetlenséget sugall számomra. Igazán kellemes tehát egy ilyen környezetben teát szürcsölni, a zene is finom keverék, megunhatatlanul váltakozó stílusokkal. Megközelíthetőség szempontjából is remek helyen van, a központi buszmegállótól csak néhány métert kell sétálni, majd fellépcsőzni egy társasházba.

Ms. Orange

Azt hiszem, ez az első kolozsvári kocsma mostanában, amely az Insomnia-beli és a régi, boldogult Angyalok-hangulatot nemcsak felidézi, de meg is tudja tölteni új tartalommal. Nagyjából ugyanaz az árkategória, a Csíki sör 4 lej, gin-tonik is 10 lej alatt kapható. Nem néznek rád furán, ha egy filctollal firkálgatva magad is hozzájárulsz az asztal dekorációjához; a pincérlány kedves volt és közvetlen; az egyetlen vécé előtt rég nem látott ismerősükkel lehet kedélyesen elbeszélgetni sorban állás közben.

És az újrahasznosítottkarton-dizájn jobban néz ki, mint látatlanban gondolná az ember, csak azon gondolkodtam, hogy fúrták ki belülről a lámpákat? A szintén kartonból összeragasztott székek elég stabilnak tűntek, bár egyes példányoknál a ragasztás mintha kezdené felmondani a szolgálatot.

Mindenképp többszöri felkeresésre ajánlott hely. A népszerűség hátránya viszont, hogy előfordulhat, este csúcsidőben, 21-23 között nem kapsz szabad asztalt.* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 2.99

Hozzászólások

2 megjegyzés » “L’Atelier”

 1. Kinga » február 1, 2011 15:36

  epiteszek es epiteszdiakok munkaja a hely :D a kartonnal valo munkalkodast es tapasztalatot a suliban valo vegelathatatlan makettezesnek koszonheto.

 2. keli » február 1, 2011 15:48

  lámpák, gy.k.:

  Kartonlapokból különböző méretű kartonkörök ( “O”-formában, belsejük is kivágva ), kivágás után összeragasztva.

  Miért kell ide fúrni v. esztergálni?

  amúgy a helyszerintem is nagyon jó. És benfennteseknek néha elárulják, hogy a külső folyosón még lehet találni egy vécét. ha jól emlékszem :P

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések