La ruine (A romoknál)

szeptember 29, 2010, Dunai
2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB 3) Helység: Călărași



A hely egy erdélyinek már-már egzotikumnak számító településen van: Călărași-on. Az egyébként municípiumnak számító városban nyugisnak tűnt az élet, attól eltekintve, hogy ottjártamkor zajlottak a városnapok, melyek mindenhol ugyanúgy néznek ki: miccs, sör, hangos zene, vándor-vidámpark.

Aki egyébként egy romkocsmára számít a neve alapján, az nagyot tévedett, mert itt nyoma sincs a romoknak. A helyiség, főleg a faburkolatnak köszönhetően egy olyan fogadóra emlékezetet, ahol kupákban mérik a bort és ahol a pincérnő népviseletben veszi fel a rendelést.

Ráadásul a falakra helyezett dekor a nagy összevisszaság érzetét kelti: megtalálható itt Gregory Peck és Audrey Hepburn egy hatalmas kimerevített fotón a Római vakációból, és a Casablanca egyik jelenetéből is itt van Humphrey Bogart és Ingrid Bergman. Ezek a méteres poszterek dominálják a három helységből álló kocsma leghátsó részét. Ezen kívül megtalálható itt még egy zongora, az ablakokra pedig Shakira-, Britany Murphy- és Beyoncé-képeket ragasztottak, de ezeket szerencsére eltakarják a hatalmas bársonyfüggönyök.

A középső részen minden elképzelhetőt felapplikáltak a falra, védősisaktól elkezdve a horgonyig, mondjuk ez már jobban illeszkedik a kocsma nevéhez és egy kicsit világosabb is, mint a leghátsó rész. Tévé is van, épp meccs ment, mikor ott jártunk.

Rögtön ahogy belépsz, a kocsma első helyisége egy low-budget-ivóra emlékeztet. Az emberek is a kocsma elrendezéséhez hasonlóan oszlottak meg: rögtön az első teremben munkásoknak kinéző alakok ültek, a középsőben meg fiatalok.

A nyitva tartás jól jellemzi a helyi viszonyokat szórakozás terén, hétköznap este tizenegyig, hétvégén éjfélig van nyitva. A sörök árai 4-5 lej között mozognak, a jó pedig az, hogy nem csak egy termékcsalád található meg itt, hanem Ursustól kezdve Temesváriig minden van. Sőt még az amerikai Miller sör is szerepel a kínálatban. A kiszolgálásról se jót, se rosszat nem tudok mondani.

A központ 10 percre van és mivel kevés időt töltöttem ott, nem tudom elmondani pontosan, hogyan jutsz el oda, de egy helyi fiatal biztosan szívesen útba igazít, mert általában mindenki kedves és a lányok is szépek.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.19

Hozzászólások

3 megjegyzés » “La ruine (A romoknál)”

  1. Dzsondó » szeptember 29, 2010 12:46

    Az Ursus, a Temesvári és a Miller bizony egy termékcsalád, mégpedig a dél-afrikai SABMiller plc alá tartoznak, és ezeket kis hazánkban is egy “csomagban” árusítják.
    Romániában Peronival, Pilsner Urquell-el, Stejarral vagy Redd’s-el lehet egy helyen látni őket :P
    Nem kötekedés, csak infotúlbuzgóság :)

    Amúgy gratula a leíráshoz.

  2. Tivadar » szeptember 29, 2010 20:15

    Ez a blog tőlem kreatív blogger díjat kapott, itt:

    http://tivadarfozes.blogspot.com/2010/09/kreativ-blogger-dij.html

  3. Kovács Péter » október 5, 2010 08:45

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések