The Jack

szeptember 17, 2010, Dunai
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUBA hely a jogi egyetem háta mögötti Potaissa utcában található (közel a központhoz), és nemhiába kapta “A legkisebb pub a városban” (The smallest pub in town) elnevezést: annyira kicsi, hogy ha figyelmetlen vagy, simán elsétálhatsz mellette. A szlogen egyébként nagyon jó, még belépés előtt azon kezdesz el gondolkodni, hogy mennyire lehet apró az a kocsma.

Ahogy belépsz az ajtón, már átérzed a hely fílingjét. Előtted ott a bárpult, balra van a mosdó, ahová csak akkor mehetsz, ha be van zárva a bejárati ajtó. A wc ajtaja egyébként nem is egy ajtó, hanem egy elhúzható harmonikaszerűség, maga az illemhely kb. 1 négyzetméteres és koedukált. Ha már hárman ülnek a bárpult mellett, igen nehezen lehet közlekedni a jobbra lévő, másik helységbe.

Ott kicsi, kerek asztalok vannak, kicsi székekkel és a fal mellé erősített padokkal. Ülve kb. 25 ember fér el, egymáshoz nagyon közel, de buli esetén sokkal többen zsúfolódhatnak be. A hangulat a szűkös hely miatt családias, azonban lehet akad, akit zavar, ha idegenek ülnek hozzá nagyon közel.

Van egy projektor, tehát karaokézni is lehet vagy vetítéseket tartani. A kiszűrődő zaj miatt az ablakokat este szigorúan csukva kell tartani, mert a szomszédok haragját sok kocsma sínylette már meg, azonban így a cigifüst is nehezebben távozik. Igaz, hogy van egy kis ventilátor, de az nem elég, mert egy ilyen parányi légtérben egy cigi is nagy füstöt termel.

Az árak átlagosak, a legolcsóbb sör a Temesvári (3,8 lej). Három kiszolgáló váltja egymást, a két tulaj és egy pincérnő, akik mindent megtesznek, hogy jól érezd magad: például lehet kérni számokat legyen szó drum ‘n’ base-ről vagy reagge-ról, ha egyszer ott iszol, a visszatérés garantált. Egyébként mindig találhatsz ott külföldit, hiszen a közelben van egy diákszálló, ahonnan a vendégek előszeretettel ugranak le egy-egy sörre.

A The Jack arra van kitalálva, hogy kevés emberrel is jó hangulatot lehessen teremteni.* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.94

Hozzászólások

2 megjegyzés » “The Jack”

  1. anna » szeptember 18, 2010 08:06

    “már zsufi van.” zsufi???

  2. nihil » augusztus 1, 2011 22:55

    must try shot-koktel: Zorro.
    ez az a koktel ami melle sevanyu uborkat adnak…es jo:D

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések