Fortuna hotel

augusztus 10, 2010, Margit
2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ) 3) Helység: Tusnádfürdő



Miután nekem is szerencsém volt egyszer a Tusnád hotel étterméhez, a Fortuna valóságos paradicsomnak tűnt. No de nemcsak viszonyítva: önmagában is nagyon szép és kellemes hely. A honlapon megjelenő főfotó ügyes szögből mutatja a hotelt: úgy tűnik, mintha a semmi közepén lenne. Ez persze nem áll: a Tusnádfürdőből Csíkszereda felé vezető út mentén, éppen csak a településen belül található.

A szobákról csak áradozni lehet: a nyers fából faragott, csupán pácolt bútorok csodásan illenek a környékhez. Az ágy kényelmes, a szekrényben van hely, a fürdő és általában minden patyolattiszta. Van kétágyas vagy franciaágyas szoba, illetve luxus- és családi apartman. A  szobák ablakai mind a fenyvesekre és a fából faragott, nagyon mutatós és hangulatos játszótérre néznek.

A társalgóban billiárdozni lehet, és különösen télen nyújthat kellemes élményt a kandallóban pattogó tűz. A berendezés és dekoráció helyenként picit giccsbe hajlik, de nem zavaró, ennyit el lehet viselni. A hotelnek saját sípályája is van, így télen is lehet elfoglaltságot találni. Az étterem benti helyisége talán kicsit sötét, a terasz meg szűkös, de ettől könnyen el lehet tekinteni; mindkettő tiszta és hangulatos.

Ami az ételeket illeti, a honlapon feltüntetett fogások közül nem minden szerepel az étlapon, de ami van, az nagyon finom. A tejfölös gombalevest kimondottan tudom ajánlani, de a tokajiban kisütött csirkemell is jó :) Az italok terén szintén nincs nagy választék, pontosabban a sörök és röviditalok skálája szűk, borokból elég sokféle kapható. A pincérlányok nagyon kedvesek, ottjártunkkor kicsit kapkodtak, de valószínűleg csak a szokatlanul nagy társaság okozta.

Az árak általában véve meglehetősen magasak, a szobákat (nyári kedvezménnyel) 179-230 lej között lehet kibérelni.  Az ételek különlegességüktől függően 20-50 lejbe, a sörök és üdítők 5-8 lejbe, a röviditalok 8-12 lejbe kerülnek. Viszont fontos, hogy az ember a pénzéért odafigyelést és minőséget kap. Mindent összevetve, ha egy sátras-konzerves kirándulásnál többet szánnánk tusnádfürdői tartózkodásunkra, mindenképp megéri a Fortunába látogatni.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.29

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Fortuna hotel”

  1. nev » augusztus 10, 2010 15:22

    “A hotelnek saját sípályája is van, így télen is lehet elfoglaltságot találni.” - ez nem igaz, a sípálya a Fortuna mellett van, de nem a Fortuná-hoz tartozik…

  2. manna » szeptember 24, 2010 10:25

    Kiegészíteném az ajánlót a személyes tapasztalataimmal: a tetőtéri szoba szűk volt, sötét, és nem volt benne szekrény; a berendezés (rusztikusan) gagyi; a grillezett zöldségek vízízűek voltak; az árak enyhén elszálltak; a pincérlányok kedvesek; a mandulabundában sült banán remek!

  3. D.E. » július 30, 2013 09:58

    Javasolnám a szerkesztőknek, hogy minden étteremkritika mellett szerepeltessék a hely honlapját is. Vagy ösztönözzék err
    e a kritikaírókat.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések