P. Howard (az egykori Klausen helyén)

május 31, 2010, tengeri
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Hosszabb kolozsvári tartózkodás tervezése előtt érdemes felfrissíteni a kocsmakínálattal kapcsolatos információkat: ebből a célból kérdeztem végig több ismerőst, mit tudnak a Klausen helyén nyílt kocsmáról. A legtöbbüknek a P. Howard kocsmanévként semmit nem mondott, nem tudatosult bennük a változás, vagy nem jártak ott régóta; ők nem is nyilvánítottak véleményt. Akik válaszoltak:

Mr. Green

Egy újabb magyar kocsma Kolozsvárt: P. Howard Social Lounge & Coffé. Vajon mit takarhat egy ilyen hosszú és akár sok mindent is sejtető név? Ilyen gondolatokkal látogattunk el először oda. Tágas és tiszta, s ami először feltűnt, hogy nem is változott sok minden az előző (Klausen) kocsmához képest. Normális árak, nem olcsó, nem is drága, inkább az a közepes, okés kategória.

Sajnos az, ami másodszor feltűnt, az maradt véglegesen a fejünkben: nincs egyénisége, egy a többi gyenge stílusú kocsma közt, létezik, megcsinálták, hogy ha esetleg máshonnan valaki kiszorul, amikor már minden hely betelt, akkor legyen hova beülni. Halk zene, nagyok és üresek a terek, vágható a füst: kérdezhetjük, hogy vajon miért pont P. Howard?

Ms. Blue

Didergős februáreleji estén, full forraltbor-szezonban ültünk be először nagyobb társasággal a P. Howardba. A név alapján matrózos, légiós és egyéb Rejtőt idéző berendezési tárgyakra számítottunk, ehhez képest randomnak is mondható képek lógtak a falon. A belső teremben, ahol letelepedtünk, egy kis harmónium állt – rögtön beugrott, hogy akár egy „Kvasztics doktoré” felirattal is fel lehetett volna dobni. A kedvünket viszont nem a berendezés vette el.

A pincérlány minden alkalommal, amikor kihívtuk, felrúgta a szomszéd asztalnál álló széket, egyszer odaverte a tálcát, és hasonló apróságok; mégis kedves mosolya miatt sokaknak szimpatikus is volt. Az árak közepesen elfogadhatóak voltak, viszont a kínálat! No, amiatt döntöttünk úgy, hogy nem válik törzshellyé. A citromos sörből az utolsó két üveget hozták ki, az itallapon szereplő tömény italok közül sok minden nem volt raktáron. És a kedvencünk: forralt bort nem tudtak készíteni, mert állítólag ha bedugták az elektromos forralót, kiverte a biztosítékot.

Ezen kívül még egyszer, március közepén jártunk a P. Howardban; akkor sem volt forralt bor, viszont a kínálat bővült. A dekoráció nem változott, az árak kicsit emelkedtek, a pincérlány már nem dolgozott ott. A hely azonban így sem tudott a szívünkhöz nőni.

Mr. Lazlow von Donau

Kolozsváron az Insomnián, a nemrég leégett, majd félig újranyitott Janis Stuff-on és a régvolt Angyalokon (Aux Anges)-on kívül nem tudnék mondani még egy olyan kocsmát, amelyik egyedi hangulattal rendelkezne (talán a Booha-Bar sorolható még ebbe a kategóriába).

A P. Howard is a tucatkocsmák közé tartozik, se nem jó, se nem rossz: egy hely, ahol le lehet ülni, meg lehet inni egy sört vagy egy forrócsokit, fedett, fapadlózatú helyen lehet beszélgetni. Ha utadba esik a Mátyás utcában vagy nincs máshol este hely, tökéletesen megfelel ez is, de nincs semmi extra, amiért kifejezetten ide tervezném az esti kiruccanásom.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.13

Hozzászólások

2 megjegyzés » “P. Howard (az egykori Klausen helyén)”

  1. elli » szeptember 1, 2010 00:10

    ha nagyon sokaig nyitva volt :)))))))

  2. elli » szeptember 1, 2010 00:11

    “sokat” renovaltak rajta….alig alakitottak at….ne mondjam, h a buduban meg a kezszarito a Klausenbol valo:))))) gagyi

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések