Samsara

március 26, 2010, Dunai
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KÁVÉZDAA teázó 10 percnyi gyaloglásra található a központtól, a Fellegvár tövében, az Emil Racoviţa utcában (az Erzsébet úton), a Casa Albă hotellel szemben. Fontos minden kis apró részletre figyelni kereséskor, mert könnyen elsuhanhatsz a helynek otthont adó udvar előtt, mivel cégtábla nincs.

Belépéskor átkerültem egy más dimenzióba: chillout zene, élénk színek, vásznak, leplek, vízipipák. Kolozsváron talán ez az egyetlen hely, amitől mindig tudod, mit várhatsz el, van koncepciója,  hiszen a zene és a berendezés, a dekoráció, a falfestés mind az oriental, ambient, chillout stílust képviselik. Erre szokták mondani, hogy van hangulata. A falfestésről még annyit, hogy a szobák minden fala ki van dekorálva, beleértve a plafont is, nem csak összedobáltak pár széket és kimeszelték a falakat, hogy legyen hová letenni a feneked meg a sört.

A galéria Bogdan Adrian Stănescu fotói felhasználásával készült; még több fotó itt

Belépés után kötelező levenni a cipőd. Szőnyegek, párnák, lámpások várnak a két teremben.  Kevés szék van, többnyire mindenki a földön ül, az asztalok is arányosan kicsik, nyugodtan lehet akár fetrengve is teázni.  Nem kell félni a mellékhelyiségtől sem, van padlófűtés, nem fázik meg a lábad.

Egy csupor tea (400 ml) ára 8 lej, egy vízipipa gyújtása is ennyibe kerül, tízféle ízesítés közül lehet válogatni. Dohányozni tilos, és csak egyetlen alkoholos italt szolgálnak fel itt, a bort, átlagban 27 lejért egy palackot.

A pincérek is kedvesek, folyton mosolyognak és olyan ruhákba járnak, mintha most jöttek volna egy goa buliból, ennek megfelelően rendszeresen szoktak itt zsonglőresteket tartani. Valahogy az volt az érzésem, ha elég diszkréten megyek oda a pulthoz, és elég csendesen kérdem meg, akad egy-két, mára már illegálisnak kikiáltott vagy mindig is illegalitásban létező szer, amitől én is úgy fogok mosolyogni, mint ők.

Randevúkra szerintem kiválóan alkalmas, hiszen nincs a mainstream helyek között, és egy ilyen kis titkos hellyel egyből meghittebbé tudod varázsolni az első találkozást. A zene nem hangos, lehet mellette beszélgetni, azt pedig, hogy ki ül a szoba másik sarkában, csak sejteni tudod, mert a jótékony félhomály eltakarja szemed elől a többieket és valószínűleg  te is rejtve maradsz előttük.* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.02

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Samsara”

  1. Chef » március 26, 2010 13:03

    [Afro-amerikai kiejtéssel] Children, children! There’s a time for everything, and it is called college!

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések