Bujdosó vendéglő és nyárikert

szeptember 16, 2009, nosty fiu
3) Helység: Kézdivásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUB



Húúúh, na ezen sokat gondolkodtam. Mármint, hogy írjak, vagy ne írjak a helyről, illetve: ha írok, akkor meg mit is írjak. Van ez a vendéglő. Az érzés nagyon felemás. A hely valamikor a Székely Vendéglő mellett (aka Kráma, Nemere stb.) az egyik legjobb hely volt Kézdivásárhelyen. Énszerintem csak volt, legalábbis számomra, s ezt alább meg is magyarázom. Adott egy nagy hodály, megspékelve asztalokkal meg székekkel. Adottak a gyakran arcot cserélő pincérek is (főleg annak tűnik fel, aki nem törzsvendég, de azért két-háromhavonta meglátogatja a helyet), de az egység amúgy kellemes hétköznaponként, a sör hideg, a változó arcú pincér/pincérnő meg kedves. Fehér abrosz, nagy szék, sarokkanapé, égő gyertya is van. Mindezt lebutítja a natúr falburkolaton uralkodó Cola-reklám, ami egy rettenet. Megkockáztatom: a dohányfüsttől szépen megbarnult falburkolatot szabályszerűen elrondítja. Hétköznap a hely azért oké, mármint a vendéglő, mert kevesen vannak.

Kitűnő beszélgetőhely, mert akkor csak rádiós hang varázsolja az étert, s az is pianisszimóban. Hétvégén viszont négy sör után is fáj a fülemnek a lagzilajcsi, amit a villanycigány produkál, mutogatni nem szeretek, nem is értek, így ezért nem fekszik a hely, ezt említettem föntebb. A konyha viszont nem rossz, a szakács nagyon érti a dolgát, s az ár is jó fekvésben van. Óriási és kitűnő a flekken (legutóbb ezt próbáltam ki), a bor jó hőmérsékletű, poharak csillognak, szóval kajálni jól lehet, s nem is üt nagy lyukat a pénztárcán. Van Bujdosó tál, s a Főnök kedvence is, állítólag állják a helyüket azok is. Van fix menüjük is, kevés pénzért kétfogásos kaját adnak.

Ez lenne a Bujdosó vendéglő az én olvasatomban, következzen a Bujdosó nyárikert. Ottan sem vagyok törzsvendég, de: a kert az király. Kb. 250 ülőhely a Józsiás-park bejáratánál, mindez rusztikusan. 2 lejes a Csíki csapolt sör, ezt árban elég nehéz überelni, ámbár a többi nyárikert is igazodott ehhez az árhoz, muszáj volt nekik. A hiba a mellékhelyiségben van, be kell menni a lagzizós részre, ha enyhíteni kell a húgyhólyagon. Rövidek meglehetősen drágák, de olcsóbbak, mint más helyütt a vonzáskörben. Összességében nem rossz, de a benti vendéglőben hétvégeken csak a lagzilajcsis és kacorferis tábornak ajánlott a hely, s ez a stílusú zene kihallatszik a nyárikertbe is. Vegyül a d’n’b a nótacsokorral, ami elég fura.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 3.11

Hozzászólások

7 megjegyzés » “Bujdosó vendéglő és nyárikert”

  1. vendegke » október 16, 2009 23:19

    Nagyjabol egyetertek a fentiekkel, szebb napokat is megelt a Bujdi, valamikor elit helynek szamitott, most amolyan finom-vegyes a klientura, ami a kajat illeti 1 eset kivetelevel sosem okozott csalodast, es szerencsere gyakran volt alkalmam ott etkezni. A berendezest illetoen szerintem hangulatos, otthonias, jobban tetszik mint az ultramodern csillogo-villogo helyek, nosztalgikus jellegu. Az elozene tenyleg olyan amilyen de van amikor sikerul jo hangulatot teremtenie az emberkenek amikor hozza a formajat es tancra perdul a vendegek egy resze:)ha minositeni kellene 1-10 kozott, en 8 -ast adnek:)

  2. mUE » július 18, 2010 19:07

    A “villanycigany” (LOL) tenyleg idegesito tud lenni hetvegenkent, de akkor kimondottan a lagzi lajcsisokat s hazibuli attilasokat celozzak meg vele, nekuk be is jon…
    A nyarikert tenyleg a csiki sorrol hires, egyebet nem nagyon erdemes ott vasarolni…szerintem dragabb a tobbi ital mint mashol a varosban.
    Plusz pont, hogy mostmar lehet pizzat enni a nyarikertben is, de nagyon jol megkell valasztani, hogy milyet rendelsz, en mar fogtam melle….
    A pincerek amator, kedvtelen, fiatalok..latszik rajtuk hogy alulfizetettek, sokszor a cola melle kulon poharat kell kerni, nekuk nem termeszetes, hogy hozzanak vagy legalabb megkerdezzek, hogy kelle-e? Sok turelem kell hozzuk…de ez mashol sincs maskepp tapasztalataim szerint.
    A poharak tisztasagarol csak annyit hogy egyszer lattam, hogy hogy mossak el…belemartjak mosogatoszeres vizbe, majd tiszta vizbe es kesz is. Szosins, alapos kimosasrol..a poharakon is eszlelheto neha. (a nyarikertrol beszelek)
    Osszben, olcso es elfogadhato hely… ne legyenek nagy elvarasaitok.

  3. evagi » január 14, 2011 16:47

    A tavaly nyaron sem akartuk kihagyni a Bujdosot, de sajnos csak egy alkalommal jartunk. Az ok: nagy csalodast okozott ugy a kaja, mint a kiszolgalo. A szalmakrupli nemcsak keves de izlestelenul nez ki,a salata tulsavanyu “borkanbol” semmi friss nem volt benne amint az etlapon irta, a hus sem volt tul szenzacios. A pincer meg kulon szam. Tarsam meg be sem fejezte az etkezest mire o fogta magat es elvitte a tanyert, es nyomban szogezte a kerdest- kavecska?- azaz fogyasszatok gyorsan meg valamit es huzzatok a busba! Szoval jovo nyaron azt hiszem kihagyom, esetleg a nyarikertet ha meglatogatom.

  4. evagi » január 14, 2011 16:50

    p.s. amugy kedves volt a pincer azt meg hozzatennem, csak ne lett volna olyan turelmetlen!!!

  5. Borzi Erzsi » április 9, 2011 22:29

    Kézdivásárhely legjobb étterme a Bújdosó.

  6. Borzi Erzsi » április 9, 2011 22:31

    Akkor is a legjobb étterem Kézdivásárhelyen a Bújdosó.

  7. AnnaGab » december 2, 2011 18:55

    Hát a kajáról nem volt még rossz tapasztalatom, de a pincérekről annál több. Nyáron voltunk a nyárikertben. Jön a ‘csajocska’, a pincérnő. Mit kérünk. Én itallapot kértem. Nézett rám, mintha legalábbis ufó lennék, s majd nagyon sértő hangnemben beküldött a vendéglő részre, ha ittalapról akarok rendelni, mert a kertben ilyen nincs. Na basszus, mondtam magamban, akkor rendelek valami egyszerűt, kérek őszibaracknektárt. Nincs. Akkor tonikot adjon. Nincs, sört hozzon vagy gámá kólát. Mondom, akkor kóla lesz… Sem kedves nem volt, sem előzékeny, sőt, elvárta, én alázkodjam meg előtte. Hát, nem is hagytam borravalót az fix. Másik esetem a Bujdosóval márt nem kerthelyiséges, hanem benti. Ismerőssel mentem. Sajnos (vagy szerencsére?) a kör, akikkel mentünk törzsvendégek voltak, névszerint ismerték a pincérnőt, a szakácsot. Kellett várni vagy fél órát míg odajött a pincérnő, elsősorban társalogni. Aztán mire ráeszmélt, hogy rendelni szeretnék, és elment kóláért. Fél óra múltán vissza is tért.
    Persze, a kajával nem volt eddig még bajom ott, igaz, évente max. egyszer járok arra. Talán a pincérnő, aki jövőre lesz a nyárikertben kedvesebb lesz - még akkor is, ha pofátlanul itallapot kér valaki, mert gámakólát vagy sört akar inni…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések