Ludas Pub

augusztus 20, 2009, tengeri
3) Helység: Kézdivásárhely 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



A Csernátoni út tipikus kisvárosi hibrid lakótelep, az egyik oldalon tömbházak sorakoznak, szemben velük kertes házak, egy üzletecske és egy kocsma. A Ludas Pubot régen Ludas Matyi kocsmájának hívták, és mielőtt az apró faház földszintje megtelt volna játékgépekkel, hétvégenként a hazalátogató egyetemisták és középiskolások törzshelye volt, gitárestekkel és rockzenével. Most kicsit más képet mutat, és törzsközönség is megváltozott, bár pub-jellege még kevésbé van, mint azelőtt.

A közelben lakó panelproli továbbra is itt hajtja fel a féldecit délutánonként, esténként azonban tréninges ifjak csapkodják a gépeket, vagy focimeccset néznek a tévében a környék szocializálódóbb típusú családapái. A meredek falépcsőn a tetőtérbe jutunk: egyszerű fa padok és asztalok, sárguló italreklámok a falon, ide lehet elvonulni, ha valaki egyszerűen csak egy sörre vagy kólára vágyik, és beszélgetni is akar. Az árak alacsonyak, a Hargita és Csíki 2 lej körüli áron kapható, és az üveges Becks is csak 3 lej. Az egykori hazalátogató egyetemisták néha ide ülnek be nosztalgiából – vagy azért, mert a Béka már bezárt, és nincs kedvük a központig elgyalogolni. Ők továbbra is “a Matyi” néven emlegetik a Ludast.

Az asztaloknál 6-7 ember fér el kényelmesen, és a meredek lépcsőre való tekintettel érdemes a bárpultnál egyszerre több sört is vásárolni, hogy ne kelljen állandóan mászkálni. A pincérlány kedves, a kiszolgálás okés, a vécé a körülményekhez képest rendben van (mondjuk azt nem tudom elképzelni, hogy egy pocakosabb személy hogy tudja kinyitni a vécéajtót az előtérben úgy, hogy be is férjen, mivel a két fülkével együtt a mellékhelyiség összesen kb. 5 négyzetméter).

Nyáron az aprócska kertbe érdemes kiülni, itt még kevésbé hangos a zene (általában diszkós-lakodalmas, kilencvenes évek), a padokat és asztalokat nemrég festették újra, a gyümölcsfák alatt árnyék van. Sietős átutazóknak is ajánlott, akik a brassói főútról érkezve, a benzinkutakat elhagyva találhatnak rá a Ludasra az út jobb oldalán.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 2.61

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések