Pub Subway

szeptember 9, 2009, humm
2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB 3) Helység: Bákó



A helyet még az özönvíz korából ismerjük. Egyik kolléga nagy zsákkal lekéste a buszt, s valahova be kellett üljön a következőig. A mellette levő zenés-táncos-mulatós helyre indult, csak eltévesztette az ajtót, így fölfedeződött a Subway. Kicsiny, de annál lelkesebb csapatunk elég gyakran megfordult ott, ha a környéken jártunk. Abban az időben pince volt, kicsit alternativ, kicsit fiatalos, nem tolakodó, diszkrét, olcsón lehetett sörözni, a város legfinomabb kávéját árulták, és a pizzájuk is elsőosztályú volt. A pincérek fiatalok voltak, feltételezésem szerint diákok. Szóval szerettük a helyet.

Aztán jószerencsém úgy hozta, hogy több év után ismét Bákóban töltöttem pár napot, s persze téma lett a Subway “boldogórákszépemlékeképen”… Elindul az ember a központból, elhagyja a prefektúrát, el a postát, betér a Székelykocsárd (Razboieni) utcába, és ott van 1o méterre. Azóta kibővültek, van pince, földszint, terasz, jó hangulat. A tulajon látszik, hogy utóbbi években külföldön nyaralt, ahonnan pár használható ötletet begyűjtött, feldobva kocsmáját. Századelős képeslapok, kicsi, szép lampionok, tükrök a falon, korszerű, modern asztalok és székek, pizzán kivül kapható sültkrupli, hal és más ételek is, de én csak ezeket próbáltam. Az árak átlagosak, a kiszolgálás kedves, barátságos. Mondjuk a témához az is hozzátartozik, hogy azon a környéken nők nem ülnek be emancipált módon magukban sörözni, az a gyanúm, hogy fogyasztóvédelmisnek néztek.

Szóval tetszett a hely, ismét, újra, megint, ha valaki Bákóba téved, nehogy kihagyja.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.51

Hozzászólások

5 megjegyzés » “Pub Subway”

  1. olvaso » szeptember 11, 2009 08:08

    Kedves cikkiro,

    A Razboieni utcanak semmi koze Szekelykocsardhoz. Ha Jaszvasar fele tart, ha jol emlekszem atmegy az ottani Razboieni nevu telepulesen, ahol az a bizonyos csata lezajlott. Az emlitett utca ennek nevet viseli. Szeretem ha magyaritunk, de azert butan meg sem kellene.

  2. humm » szeptember 12, 2009 09:32

    Kösz:) Ezt nem igazán volt honnan tudjam, nekem annyira természetes volt, hogy az utca az általam említett településről kapta a nevét, hogy fel sem merült, hogy máshonnan is kaphatta volna.
    Te amúgy honnan tudod?

  3. olvasó2 » szeptember 15, 2009 18:50

    “Indulásból (…) indult”, ügyes. Ez egy. S hogy az idő relatív, ezt tudjuk, pár perc tűnhet örökkévalóságnak, és az évek szállhatnak, mint a percek, de talán a “Bákóban töltöttem huzamosabb ideig pár napot” megfogalmazás lehet, hogy nem a legszerencsésebb. Ez kettő.

  4. meaculpa, az olvszerk » szeptember 17, 2009 11:34

    kösz, javítva.

  5. humm » szeptember 18, 2009 15:33

    Én pedig nem fogok magyarázkodni. Ez egy. Szép hétvégét, olvasó2. Ez kettő.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések