Back Stage

május 27, 2009, Zsu Tanko
3) Helység: Csíkszereda 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: KOCSMA/PUB



Csíkszereda újabb kávézói között jelenik meg a Back Stage, ami már pár hónapja virágzik a Petőfi utca 33-as száma alatt, kissé elrejtve, de annál nagyobb meglepetést okozva. Igazán egy új korszakábrázoló helyként tündököl a csíki palettán. Az enteriőr csupa varázslat - annak, aki imádja a századforuló stílusát.

Mint mindig, az első benyomás az ajtónyitást követi: tekintetem elsősorban a földet mustrálja végig, mivel a pár fok lépcső magának követeli az első figyelmet. Mahagóni színű hajópadló, majd ezzel egybeolvadva domborul az első helyiségben a bárpult, csordultig tele pubhoz illő italokkal és kávézóhoz illő kávé- és teaspecialitásokkal - akár az italok és teák Mekkája. Bárszékre huppanva nem érzem teljesnek ezt a látogatásom, így csak magányosoknak ajánlanám ezt a helyet (vagy azoknak, kik a pincerfiút szertnék lekötni). A hely családiassága megköveteli, hogy továbblépjek, be a következő helyiségbe, ahol az ablakon átszűrődő napfény aranysárga színben törik meg a csíkostapétás falon, no meg az elmaradhatatlan mahagóni-asztalon.

Nem szabad megfeledkeznem a stílus említéséről, ami önmagában hordozza a hely kávézó mivoltát: felújított régi kerek asztalok két sorban felsorakozva, mindenikhez illő karosszékek tündökölnek vissza a látványban. Az esti hangulat időutazássá alakulásáról az egyénileg allítható falilámpák gondoskodnak. A hely kávézóként nem kicsi, de annál népszerűbb: délután megtelik iskolából szabaduló diákokkal, később művészlelkekkel és múltszázadi időket idézni vágyó fiatalokkal.

A kiszolgálás megnyugtatóan kedvemre volt: gyors, pontos és még figyelmes is - ami itt Csíkban általában hiányolok. A kiszolgálás mellett megemlítendők az árak is: felmérésem szerint beleilleszkedik a csíki átlagviszonylatba, vagyis az Espressojuk 3,5 lej, üdítőik es Csíki sörük is 3,5 lej, a különböző kávéspecialitásaik 8 lejig rúgnak, míg teakavalkádjuk 3 és 7 lej között ingadozik. Italaik is az átlagos árviszonylatba tehetők. A jazz-swing dallamok is hozzájárulnak az ellazuláshoz, pihenéshez - kissé a régi Morpheus idejét idézi, és hasonlóságot véltem felfedezni az udvarhelyi Mokka és Elekes kávézokkal. Dehét végtére is: kellett már egy ilyen hely nekünk is!

Ami inkább hagy kívánnivalót magaután, az a hatalmas adag füst - bár most már a nyitott ablak nem okoz nagyobb didergést a széken ülve.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.36

Hozzászólások

13 megjegyzés » “Back Stage”

  1. Annika » május 27, 2009 15:31

    nadon szeressük a beksztédzset! :D

    van wireless is (a pult melletti táblácska szerint)

  2. Zoltan » május 28, 2009 09:34

    En aki nem voltam kocsmaban jaro, gyakran oda jarok a hangulataert . A kiszogalas is rendkivuli es kozvetlen . Szeretjuk a Beckstaget :)

  3. Pityu » május 28, 2009 15:04

    Zoltan… dehogy nem voltal kocsmaba jaro….

  4. MKata » május 29, 2009 13:11

    Pedig mi pontosan azért szeretünk oda járni, mert nem füstös. Legalábbis ritkán fordult elő, hogy kellemetlen füstfelhők gomolyogjanak. Meg aztán a zene, az egyedien finom kávé…

  5. kiskacsa2 » május 29, 2009 14:32

    Még nem voltam ott, de biztos nagyon jó lehet, így látatlanban is. :)
    Ha arra járok, benézek. :)

  6. Annika » május 29, 2009 23:20

    amit igazán szeretek itt (meg a Palermóban is) hogy a záróra környékén a staff-nak esze ágában sincs kirakni a vendégeket. elvileg éjfélig van nyitva a hely, gyakorlatilag fél3kor is még futotta a pincérlány részéről egy mosolyra, amikor elköszöntünk. és tényleg a zene.

  7. Fejér Vilmos-Gábor » május 30, 2009 13:28

    A leg jobb helyiség a megyében!Jó kiszolgálás nagy választék,kedves kiszolgáló hölgyemények
    Csak így tovább!

  8. ria » június 5, 2009 14:57

    Elegge jo hely,csak az arak azert eleg magasak csiki viszonylathoz kepest,mert azert nem egy 5 csillagos szalloda,na meg azzal,hogy mindig cserelik a szemelyzetet az sem vet valami jo fenyt a nemreg nyilo barra.

  9. ria » július 4, 2009 13:08

    Nem jarunk a backbe tobbet,mert nem szeressuk a kiszolgalast,a regieket szerettuk,ezek a lanyok lassuak es szorakozottak!!!!

  10. Jocó » január 26, 2010 17:38

    A kiszolgálással komoly problémák vannak!!!! Multkor is 15 prce után megelégeltem a várakozást és eljöttem.

  11. krisztina » január 27, 2010 14:07

    kedves Joco, amikor 15 perc utan tavoztal tunt-e fel, hogy nem robotok dolgoznak?

  12. Bádogos » augusztus 5, 2010 22:55

    Szép rendezett és szeretetet sugároz ki a helyiség és a kedves kiszolgáló személyzet CSak egy átjáró iparos

  13. Fülöp Attila » szeptember 24, 2010 10:12

    És pont, hogy nem füstös. Van elszívórendszer, és nem félnek használni :)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések