Füsti fecske

április 30, 2009, tengeri
3) Helység: Sepsiszentgyörgy 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUBKocsma, ahol a többi szentgyörgyi helyhez képest egy fokkal olcsóbb a sör (3 lej a Hargita, 3,5 a Csíki). Jól elrejtették, bár közel van a központhoz - emiatt csak beavatottak járnak oda, illetve olyanok, akiket a törzsvendégek elkísérnek, első próbálkozásra ugyanis nem egyszerű rátalálni. A Sugás áruháztól pár perc csupán, egyik kis utcán be, egy kazánház mellett jobbra el, majd meg is látja az ember a cégtáblát. (Szentgyörgyiek váltig álítják, egyszerű megtalálni, hiszen az egyik főutcán található. Cím: Bánki Dónát 17/A. tel.: 0788-817269.)

Két helyiségből áll, plusz a bárrész, innen hátrafele nyílik a kerthelyiség, amit eddig még nem volt alkalmam kipróbálni, lévén esténként hűvös az idő tavasszal. A belső berendezés kellékei: klasszikus, még a kilencvenes években divatos mellmagasságig tartó faburkolat, műanyagos abroszok, a falon régi mezőgazdasági eszköz, faragott gyertyatartó, a fejed fölött pedig a kosztümös akciófilmekből ismert kerék alakú csillár kicsinyített változata. Húsvét után is ott díszeleg még a Valentin-napi piros szív a falon, közvetlenül a tévé szomszédságában. A tévé jó magasan, egy polcon van, meccsek alkalmával minden szem rászegeződik. Külön kis épületet kapott az udvaron a mellékhelyiség, amely tiszta, és mindig akad benne papír meg folyékony szappan.

Lehet kajálni is, bár a főztjüket nem próbáltam; nagyon olcsó, 10 lej körüli áron van a napi menü. Törzsvendégek szerint itt adják a legfinomabb miccset az egész városban. Eddig még soha nem láttam telt házat, bár hétvégéken nem jártam arrafelé - tehát ha máshol nem találsz üres asztalt, érdemes itt próbálkozni. A zenével mondjuk kibékülni nem nagyon lehet, többnyire mulatós-esküvős számok mennek, de szerencsére halkan. Mégsem csak azért ajánlom, mert “ha ló nincs, a szamár is jó”. Meghitt, kisvárosi, sőt falusi hangulata van, érintetlenül hagyta a globalizáció és kozmopolitizmus szele. Na jó, a piros szív kivétel, de pont emiatt anakronisztikus. Hétköznap esténként érdemes benézni egy-két sörre, de mindenképp nagyobb társasággal, mert jóból is megárt a sok, ha egyedül kell elviselni.* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.99

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések